Οι δράσεις για τη στήριξη της γυναικείας εργασίας με πρακτικά και αποτελεσματικά μέτρα

οι-δράσεις-για-τη-στήριξη-της-γυναικεί

“Δράσεις για τη στήριξη της γυναικείας εργασίας, με μέτρα πρακτικά, ουσιαστικά και με αποτέλεσμα” τόνισε πως προωθούνται η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα. Από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Δουλειές ξανά» εξήγησε μεταξύ άλλων πως “δίνονται ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των εργαζόμενων γονέων”.

Μαρία Συρεγγέλα: Προωθούμε δράσεις για τη στήριξη της γυναικείας εργασίας

«Η κυβέρνηση δίνει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των εργαζόμενων γονέων, αφουγκράζεται την κοινωνία και προχωρά σε ριζική μεταρρύθμιση της πολιτικής για την απασχόληση. Στην άδικη κριτική της αντιπολίτευσης και στις ανάγκες των πολιτών απαντάμε με έργα, συγκεκριμένες πολιτικές και δράσεις, χωρίς να λέμε μεγάλα λόγια ή να δίνουμε παραστάσεις κοινωνικής ευαισθησίας». Αυτό ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Δουλειές ξανά».

%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%be%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b9%ce%ba%ce%b5%ce%af0

Σύμφωνα με την κα Συρεγγέλα, «για τη δική μας κυβέρνηση η εργασία αποτελεί πυλώνα της κοινωνίας και ταυτίζεται με την κοινωνική ευημερία. Για εμάς κοινωνική πολιτική είναι η εργασία και όχι τα επιδόματα ανεργίας». «Προωθούμε δράσεις για τη στήριξη της γυναικείας εργασίας, μέτρα πρακτικά, ουσιαστικά και με αποτέλεσμα» τόνισε η υφυπουργός και πρόσθεσε ότι «η γυναικεία ανεργία μειώθηκε στο 16,2% τον Δεκέμβριο του 2021 από το 20,1% που ήταν τον Δεκέμβριο του 2019».

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για να αυξήσει περαιτέρω τα ποσοστά απασχόλησης των γυναικών, δίνει κίνητρα στις επιχειρήσεις για να δημιουργήσουν χώρους φύλαξης βρεφών εντός των εγκαταστάσεών τους.

«Η δημιουργία χώρων φύλαξης σε επιχειρήσεις αποτελεί ένα συμπληρωματικό μέτρο φροντίδας των παιδιών της συγκεκριμένης ηλιακής ομάδας και μαζί με τις «Νταντάδες τις γειτονιάς», τις γονικές άδειες, τις άδειες πατρότητας, τις ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας του ν. 4808/2021, το Σήμα Ισότητας στις επιχειρήσεις, ενισχύει το γενικότερο πλέγμα εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής στην πράξη», υπογράμμισε η κα Συρεγγέλα.

Κι έκλεισε την τοποθέτησή της λέγοντας πως «το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αντιλαμβάνεται πλήρως τις ανάγκες των εργαζόμενων και ιδιαίτερα των εργαζόμενων γονέων και το αποδεικνύει συνεχώς δημιουργώντας νέες και καινοτόμες δράσεις στήριξής τους. Ασκεί κοινωνική πολιτική απομακρύνοντας τετριμμένες πρακτικές δεκαετιών που δεν αποδίδουν και ταυτόχρονα δημιουργεί τα θεμέλια για την εξατομικευμένη κατάρτιση και απασχόληση, την ισότιμη πρόσβαση στην αγορά εργασίας και τελικά την οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

Διαβάστε επίσης

Η κίνηση ανθρωπιάς από την Ευρυδίκη Παπαδοπούλου: Το μεγάλο ποσό που δώρισε από το Survivor στο Χαμόγελο του Παιδιού

Ανύπαντρη γυναίκα υιοθέτησε 6 μικρές αδελφούλες για να μην χωριστούν – Σήμερα έχουν μεγαλώσει, είναι ευτυχισμένες και αχώριστες!

Πανσέληνος Απριλίου: Πότε θα δούμε το «Ροζ Φεγγάρι» και πώς σχετίζεται με το Πάσχα

Σχετικά Άρθρα
Γυναίκες συμμετέχουν σε "μαθήματα τάφου" για να πετύχουν κάτι πολύ σημαντικό
Γυναίκες συμμετέχουν σε “μαθήματα τάφου” για να πετύχουν κάτι πολύ σημαντικό
hBillie Eilish: Η εξομολόγηση για το πώς είναι να ζεις με σύνδρομο Tourette - Διαγνώστηκε στα 11 της χρόνια
Billie Eilish: Η εξομολόγηση για το πώς είναι να ζεις με σύνδρομο Tourette – Διαγνώστηκε στα 11 της χρόνια
Λίγο πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας νύφη διαβάζει μπροστά στους καλεσμένους τα μηνύματα του άπιστου συντρόφου της
Λίγο πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας νύφη διαβάζει μπροστά στους καλεσμένους τα μηνύματα του άπιστου συντρόφου της
Νίκος Πορτοκάλογλου: "Το ότι παντρεύτηκα μικρός είναι το καλύτερο πράγμα που έκανα" - Η εξομολόγηση για τα 40 χρόνια γάμου
Νίκος Πορτοκάλογλου: “Το ότι παντρεύτηκα μικρός είναι το καλύτερο πράγμα που έκανα” – Η εξομολόγηση για τα 40 χρόνια γάμου
Αγρίνιο: Ερωτική απογοήτευση οδήγησε 19χρονη ένα βήμα πριν τον θάνατο
Αγρίνιο: Ερωτική απογοήτευση οδήγησε 19χρονη ένα βήμα πριν τον θάνατο
Το σεξιστικό σχόλιο στη Μαρία Ηλιάκη για την οδήγηση - Και τα στερότυπα καλά κρατούν, αλλά δεν γελάμε πια
Το σεξιστικό σχόλιο στη Μαρία Ηλιάκη για την οδήγηση – Και τα στερότυπα καλά κρατούν, αλλά δεν γελάμε πια

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του