Μία παντρεμένη σύμβουλος γάμου αποκαλύπτει το μυστικό για να πετύχει και ο δικός σας γάμος!

μία-παντρεμένη-σύμβουλος-γάμου-αποκα

Οι σχέσεις δεν είναι εύκολες. Θέλουν πολλή δουλειά για να πετύχουν και να αντέξουν στον χρόνο. Είτε πρόκειται για ερωτικές σχέσεις, είτε για φιλικές, είτε για επαγγελματικές. Ωστόσο, ο γάμος αποδεικνύεται και η πιο δύσκολη σχέση καθώς χρειάζεται πολλή δουλειά και από τις δύο πλευρές για να πετύχει.

Άλλωστε, σχεδόν όλες έχουμε διαβάσει λίγο πολύ δεκάδες άρθρα με συμβουλές για το πώς θα πετύχει ένας γάμος. Και οι συμβουλές πάνω κάτω είναι οι ίδιες. Ωστόσο, έρχεται μία σύμβουλος γάμου και μοιράζεται το δικό της μυστικό για να πετύχει ένας γάμος, μιας και η ίδια είναι παντρεμένη και όπως εξηγεί στο popsugar.com, είναι και μία συμβουλή που καλό είναι να ακολουθήσουν όλα τα ζευγάρια.

Το μυστικό για να πετύχει ένας γάμος

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Rabiia Ali, το μυστικό είναι: ¨μετά τον γάμο να συνεχίσετε να είστε αυτόνομοι και να κρατήσετε τις επαφές και φιλίες που είχατε πριν”. Και συμπληρώνει: “Μια υγιής σχέση περιλαμβάνει δύο ξεχωριστά άτομα που έχουν τις δικές τους ζωές, στις οποίες περιλαμβάνονται και άλλες υγιείς σχέσεις”.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που μετά τον γάμο “χάνονται” από τις παρέες τους και γενικά χάνονται από προσώπου γης. Αυτό στην αρχή μοιάζει ωραίο, αλλά στην πορεία θα διαπιστώσετε οι ίδιοι πως δεν ήταν και η πιο σοφή λογική. Το “παντρεύομαι” δε σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να χαθείτε από τους φίλους σας ή να αλλάξετε εντελώς της ζωής σας.

Και αυτό αφορά και τους δύο. Όπως τονίζει η Ali, είναι σημαντικό να λειτουργείτε αυτόνομα και μέσα στον γάμο, καθώς με τον σύντροφό σας είστε δύο ξεχωριστά άτομα, δύο ξεχωριστές προσωπικότητες με διαφορετικά θέλω, αρκετές φορές. Κι αυτό επίσης δεν είναι κακό. Να θέλεις κάτι διαφορετικό από τον/την σύντροφό σου.

Δεν είναι υποχρεωτικό να έχετε τα ίδια γούστα ή να σας αρέσουν τα ίδια πράγματα ή χόμπι. Και δεν είναι έγκλημα ή σημάδι ότι δεν ταιριάζετε αν δεν συμβαίνει αυτό. Γι’ αυτό όπως λέει, το μυστικό είναι να συνεχίσετε να κάνετε ο, τι και πριν τον γάμο. Να έχετε τις ίδιες παρέες, να κάνετε το αγαπημένο σας χόμπι ή άθλημα, να συνεχίσετε με λίγα λόγια τις συνήθειες που είχατε και πριν.

Επίσης, αυτό που τονίζει από την εμπειρία της και ως σύμβουλος γάμου, είναι να αποδεχτούμε από την αρχή την προσωπικότητα του συντρόφου μας. Και πως αν είμαστε διαφορετικοί ως χαρακτήρες, δε σημαίνει πως θα πρέπει να αλλάξουμε τον άλλον. Δύο διαφορετικές προσωπικότητες συμπληρώνουν η μία την άλλη, καλύπτει η μία τα κενά της άλλης.

“Λέω στους πελάτες μου συνέχεια ότι όταν μπαίνουν σε μια σχέση, όπου το ένα άτομο είναι μπλε και το άλλο κόκκινο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνετε μωβ επειδή είστε μαζί! Θα πρέπει να προχωρήσετε ως μπλε και κόκκινο δίπλα δίπλα και συμπληρώνετε ο ένας τον άλλον, σαν είστε… μωβ”, τονίζει η Rabiia Ali.

Πηγή: popsugar.com

Διαβάστε επίσης

«Είναι εδώ η Άντζελα;»: Μία συνθηματική ερώτηση που σώζει ζωές γυναικών στη Βρετανία

Η Μόνικα Μπελούτσι θέλει “να γεράσει φυσικά” και γυρίζει την πλάτη της στις εμμονές της ομορφιάς!

Μήπως έχεις την ψευδαίσθηση ότι περιστρέφεσαι; Μάθε τα πάντα για τον ίλιγγο

Σχετικά Άρθρα
Γιατί οι δυναμικές γυναίκες είναι μόνες;
Γιατί οι δυναμικές γυναίκες είναι μόνες;
5 καραμπινάτες αλλαγές στη συμπεριφορά του που "φωνάζουν" ότι σε απατάει!
5 καραμπινάτες αλλαγές στη συμπεριφορά του που “φωνάζουν” ότι σε απατάει!
«Πάντα θα υπάρχουν “αξιοσέβαστες” κυρίες που θα αναρωτιούνται τι δουλειά είχε εκεί»: Το κείμενο - γροθιά για τον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη
«Πάντα θα υπάρχουν “αξιοσέβαστες” κυρίες που θα αναρωτιούνται τι δουλειά είχε εκεί»: Το κείμενο – γροθιά για τον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη
Η νέα διαφήμιση της Pantene με ΛΟΑΤΚΙ πρωταγωνιστές έγινε viral - Τελικά, "τα μαλλιά έχουν γένος;"
Η νέα διαφήμιση της Pantene με ΛΟΑΤΚΙ πρωταγωνιστές έγινε viral – Τελικά, “τα μαλλιά έχουν γένος;”
Τι χρειάζεται για να μας τραβήξει κοντά του ένας άνθρωπος;
Τι χρειάζεται για να μας τραβήξει κοντά του ένας άνθρωπος;
Πώς διατηρείται η αγάπη στον γαμο; Αυτή η βραβευμένη μικρού μήκους ταινία τα λέει όλα σε 60 δευτερόλεπτα
Πώς διατηρείται η αγάπη στον γάμο; Αυτή η βραβευμένη μικρού μήκους ταινία τα λέει όλα σε 60 δευτερόλεπτα

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του