Μία παντρεμένη σύμβουλος γάμου αποκαλύπτει το μυστικό για να πετύχει και ο δικός σας γάμος!

μία-παντρεμένη-σύμβουλος-γάμου-αποκα

Οι σχέσεις δεν είναι εύκολες. Θέλουν πολλή δουλειά για να πετύχουν και να αντέξουν στον χρόνο. Είτε πρόκειται για ερωτικές σχέσεις, είτε για φιλικές, είτε για επαγγελματικές. Ωστόσο, ο γάμος αποδεικνύεται και η πιο δύσκολη σχέση καθώς χρειάζεται πολλή δουλειά και από τις δύο πλευρές για να πετύχει.

Άλλωστε, σχεδόν όλες έχουμε διαβάσει λίγο πολύ δεκάδες άρθρα με συμβουλές για το πώς θα πετύχει ένας γάμος. Και οι συμβουλές πάνω κάτω είναι οι ίδιες. Ωστόσο, έρχεται μία σύμβουλος γάμου και μοιράζεται το δικό της μυστικό για να πετύχει ένας γάμος, μιας και η ίδια είναι παντρεμένη και όπως εξηγεί στο popsugar.com, είναι και μία συμβουλή που καλό είναι να ακολουθήσουν όλα τα ζευγάρια.

Το μυστικό για να πετύχει ένας γάμος

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Rabiia Ali, το μυστικό είναι: ¨μετά τον γάμο να συνεχίσετε να είστε αυτόνομοι και να κρατήσετε τις επαφές και φιλίες που είχατε πριν”. Και συμπληρώνει: “Μια υγιής σχέση περιλαμβάνει δύο ξεχωριστά άτομα που έχουν τις δικές τους ζωές, στις οποίες περιλαμβάνονται και άλλες υγιείς σχέσεις”.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που μετά τον γάμο “χάνονται” από τις παρέες τους και γενικά χάνονται από προσώπου γης. Αυτό στην αρχή μοιάζει ωραίο, αλλά στην πορεία θα διαπιστώσετε οι ίδιοι πως δεν ήταν και η πιο σοφή λογική. Το “παντρεύομαι” δε σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να χαθείτε από τους φίλους σας ή να αλλάξετε εντελώς της ζωής σας.

Και αυτό αφορά και τους δύο. Όπως τονίζει η Ali, είναι σημαντικό να λειτουργείτε αυτόνομα και μέσα στον γάμο, καθώς με τον σύντροφό σας είστε δύο ξεχωριστά άτομα, δύο ξεχωριστές προσωπικότητες με διαφορετικά θέλω, αρκετές φορές. Κι αυτό επίσης δεν είναι κακό. Να θέλεις κάτι διαφορετικό από τον/την σύντροφό σου.

Δεν είναι υποχρεωτικό να έχετε τα ίδια γούστα ή να σας αρέσουν τα ίδια πράγματα ή χόμπι. Και δεν είναι έγκλημα ή σημάδι ότι δεν ταιριάζετε αν δεν συμβαίνει αυτό. Γι’ αυτό όπως λέει, το μυστικό είναι να συνεχίσετε να κάνετε ο, τι και πριν τον γάμο. Να έχετε τις ίδιες παρέες, να κάνετε το αγαπημένο σας χόμπι ή άθλημα, να συνεχίσετε με λίγα λόγια τις συνήθειες που είχατε και πριν.

Επίσης, αυτό που τονίζει από την εμπειρία της και ως σύμβουλος γάμου, είναι να αποδεχτούμε από την αρχή την προσωπικότητα του συντρόφου μας. Και πως αν είμαστε διαφορετικοί ως χαρακτήρες, δε σημαίνει πως θα πρέπει να αλλάξουμε τον άλλον. Δύο διαφορετικές προσωπικότητες συμπληρώνουν η μία την άλλη, καλύπτει η μία τα κενά της άλλης.

“Λέω στους πελάτες μου συνέχεια ότι όταν μπαίνουν σε μια σχέση, όπου το ένα άτομο είναι μπλε και το άλλο κόκκινο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνετε μωβ επειδή είστε μαζί! Θα πρέπει να προχωρήσετε ως μπλε και κόκκινο δίπλα δίπλα και συμπληρώνετε ο ένας τον άλλον, σαν είστε… μωβ”, τονίζει η Rabiia Ali.

Πηγή: popsugar.com

Διαβάστε επίσης

«Είναι εδώ η Άντζελα;»: Μία συνθηματική ερώτηση που σώζει ζωές γυναικών στη Βρετανία

Η Μόνικα Μπελούτσι θέλει “να γεράσει φυσικά” και γυρίζει την πλάτη της στις εμμονές της ομορφιάς!

Μήπως έχεις την ψευδαίσθηση ότι περιστρέφεσαι; Μάθε τα πάντα για τον ίλιγγο

Σχετικά Άρθρα
Λίγο πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας νύφη διαβάζει μπροστά στους καλεσμένους τα μηνύματα του άπιστου συντρόφου της
Λίγο πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας νύφη διαβάζει μπροστά στους καλεσμένους τα μηνύματα του άπιστου συντρόφου της
Νίκος Πορτοκάλογλου: "Το ότι παντρεύτηκα μικρός είναι το καλύτερο πράγμα που έκανα" - Η εξομολόγηση για τα 40 χρόνια γάμου
Νίκος Πορτοκάλογλου: “Το ότι παντρεύτηκα μικρός είναι το καλύτερο πράγμα που έκανα” – Η εξομολόγηση για τα 40 χρόνια γάμου
Αγρίνιο: Ερωτική απογοήτευση οδήγησε 19χρονη ένα βήμα πριν τον θάνατο
Αγρίνιο: Ερωτική απογοήτευση οδήγησε 19χρονη ένα βήμα πριν τον θάνατο
Το σεξιστικό σχόλιο στη Μαρία Ηλιάκη για την οδήγηση - Και τα στερότυπα καλά κρατούν, αλλά δεν γελάμε πια
Το σεξιστικό σχόλιο στη Μαρία Ηλιάκη για την οδήγηση – Και τα στερότυπα καλά κρατούν, αλλά δεν γελάμε πια
Βλέπειςέναν κόκκορα ή ένα στόμα: Η οπτική ψευδαίσθηση που αποκαλύπτει αν είστε ντροπαλοί ή πεισματάρηδες
Βλέπεις έναν κόκκορα ή ένα στόμα: Η οπτική ψευδαίσθηση που αποκαλύπτει πολλά για τον χαρακτήρα σου
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Θαυμάστριες τού στέλνουν ερωτικά γράμματα στη φυλακή - Το σκέφτεται να γίνει ταινία η ζωή του
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Θαυμάστριες τού στέλνουν ερωτικά γράμματα στη φυλακή – Το σκέφτεται να γίνει ταινία η ζωή του

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του