Μια νοσοκόμα σεξουαλικής υγείας αποκαλύπτει: “Το ουρλιαχτό δεν αποτελεί συνώνυμο του καλού σεξ”

Είστε από αυτές που πιστεύουν ότι οι φωνές ευχαρίστησης κατά τη διάρκεια του σεξ είναι απαραίτητες προκειμένου να δείξετε στον σύντροφό σας ότι περνάτε καλά στο κρεβάτι; Κι όμως, υπάρχουν και άλλες – πιο γνήσιες – ενδείξεις ότι πρόκειται να φτάσετε στην κορύφωση. Τι πραγματικά συμβαίνει λοιπόν κατά τη διάρκεια του Big O; αποκαλύπτει η Sarah Mulindwa, «νοσοκόμα σεξουαλικής υγείας» και οικοδέσποινα του The Sex Clinic του Channel 4 και μεταδίδει η The SUN.

Σε ταινίες, πορνό και βασικά οτιδήποτε περιέχει σεξ, ο γυναικείος οργασμός παρουσιάζεται συχνά με τη γυναίκα να ουρλιάζει από χαρά (η Μεγκ Ράιαν προσποιείται τον οργασμό σε σκηνή του δείπνου της ταινίας “Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι”). Αν και είναι πιθανό να αντιδράσουμε με αυτόν τον τρόπο, δεν είναι ωστόσο, ρεαλιστικό.

Το ουρλιαχτό συχνά μεταφράζεται ως καλό σεξ και οι γυναίκες το υιοθετούν για να καθησυχάσουν τον σύντροφό τους ότι κάνει… εξαιρετική δουλειά, ισχυρίζεται η «νοσοκόμα του σεξ».

Σύμφωνα με την «ειδικό», είτε πρόκειται για λίγες κραυγές κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών παιχνιδιών είτε για ένα δυνατό ουρλιαχτό, όταν φτάνει στον οργασμό, συνήθως δεν έχει να κάνει με το πόσο καλά περνάει η γυναίκα. Δεν μου έκανε έκπληξη διαβάζοντας ότι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα στον Καναδά ανακάλυψαν ότι οι έντονες φωνές δεν είναι καλό μέτρο για τον γυναικείο οργασμό είπε η νοσοκόμα.

Ο εγκέφαλος είναι ισχυρή δύναμη

Τα ευρήματά τους, που δημοσιεύθηκαν στο Journal of Sexual Medicine, υποδεικνύουν ότι ο γυναικείος οργασμός θα πρέπει να ορίζεται ως «ευχάριστη ικανοποίηση» με ταχύτερη αναπνοή, αυξημένο καρδιακό ρυθμό, ρίγη και ανατριχίλα που είναι μερικοί από τους βασικούς παράγοντες – ενώ τα βογγητά δεν υπάρχουν ως μέτρο σύγκρισης.

«Συμφωνώ. Σύμφωνα με την κλινική μου εμπειρία, διαπιστώνω ότι οι γυναίκες είναι «θορυβώδεις» κατά τη διάρκεια του σεξ επειδή πιστεύουν ότι θα αυξήσει τη σεξουαλική διέγερση του συντρόφου τους. Η Ekin-Su, άρχισε να ουρλιάζει τόσο δυνατά όταν της έκανε μασάζ ο Davide στη βίλα «Love Island» που ορισμένοι θεατές είπαν ότι έπρεπε να κλείσουν την τηλεόρασή τους. Όλες μας αγαπάμε ένα μασάζ για να χαλαρώσουμε τους τεντωμένους μύες μας, αλλά πόσοι από εμάς είχαμε οργασμό ως αποτέλεσμα; Η απάντηση είναι κοντά στο μηδέν. Έχει ριζώσει μέσα μας να κάνουμε κάποιου είδους «επιβεβαιωτικό θόρυβο σε αυτά τα ρομαντικά σενάρια — αλλά όσο κι αν η Ekin-Su φαινόταν να το απολαμβάνει, είναι αμφίβολο ότι της προκάλεσε κάποια γνήσια ευχαρίστηση.

Προκειμένου οι γυναίκες να κατανοήσουν καλύτερα πώς να επιτύχουν οργασμούς, να βελτιώσουν τις σεξουαλικές εμπειρίες και να αισθάνονται ότι έχουν τη δύναμη να ζητούν αυτό που θέλουν, είναι σημαντικό να έχουν μια καλή βασική κατανόηση του τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της κορύφωσης – τις χημικές φυσιολογικές αλλαγές. Ένας ορισμός του οργασμού είναι «μια ευχάριστη απελευθέρωση της σεξουαλικής έντασης». Μπορεί να οριστεί ως το τέταρτο στάδιο μιας σεξουαλικής συνάντησης, μετά την προσμονή.

Περισσότερο από το 90 τοις εκατό των ανδρών βιώνουν οργασμούς μέσω της σεξουαλικής επαφής – πολύ πιο συχνά από τις γυναίκες που το πετυχαίνουν περίπου τις μισές φορές. Ωστόσο, σπάνια βλέπουμε άνδρες στην οθόνη να ουρλιάζουν από ευχαρίστηση. Οι γυναίκες μπορούν να βιώσουν την ευχαρίστηση με διαφορετικούς τρόπους και χωρίς φωνές στο σεξ.

Μπορεί να σκεφτόμαστε το σεξ και τον οργασμό ως μια σωματική πράξη αλλά είναι και ψυχολογική, σύμφωνα με τη νοσοκόμα του σεξ. Επηρεάζει ολόκληρο το σώμα μας. Ο οργασμός πυροδοτεί δραστηριότητα σε περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την αφή, τη μνήμη, τα συναισθήματα και την κρίση. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος επηρεάζει τόσο σημαντικά που μερικές γυναίκες είναι σε θέση να φτάσουν στον οργασμό απλώς με τη σκέψη, χωρίς καθόλου σωματική διέγερση. Καθώς αυξάνεται η σεξουαλική ένταση, η ροή του αίματος στο εξωτερικό του κόλπου αυξάνεται, δημιουργώντας αυτό που αποκαλούμε «πλατφόρμα οργασμού».

Φτάνοντας στον οργασμό, εμφανίζεται μια σειρά από συσπάσεις στη μήτρα, τον κόλπο και τους μυς γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των γυναικών. Ο εγκέφαλος απελευθερώνει την ορμόνη της ευτυχίας – ντοπαμίνη- και την -ωκυτοκίνη- , την ορμόνη της αγάπης. Ο συνδυασμός αυτός οφείλεται για την ευχαρίστηση, την επιθυμία αλλά και το κίνητρο. Η επίτευξη οργασμού μπορεί να είναι μια από τις πιο ικανοποιητικές και ευχάριστες εμπειρίες για το ανθρώπινο σώμα.

Καθώς η ευχαρίστηση αυξάνεται προς τον οργασμό, θα παρατηρήσετε ότι η αναπνοή και ο καρδιακός σας ρυθμός αυξάνονται, ενώ η ένταση αυξάνεται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και συχνά στους μηρούς. Δεδομένου ότι όλα τα σώματα είναι διαφορετικά, ο καθένας θα αντιδράσει με διαφορετικούς τρόπους – τις περισσότερες φορές εκπνέοντας βαριά. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να βάλετε τις φωνές όταν κάνετε σεξ και να ξυπνήσετε τους γείτονες για να αποδείξετε ότι το απολαμβάνετε.

Τα προκαταρκτικά παιχνίδια «Είναι το πιο σημαντικό μέρος του σεξ για το σώμα μιας γυναίκας»

Στο προκαταρκτικό παιχνίδι λέγοντας πράγματα όπως “Ω, ναι!” αντί “Θα μπορούσες να το κάνεις αυτό;” μπορεί να σας αποτρέψει από το να νιώσετε ευχαρίστηση στο κρεβάτι και να δημιουργήσει προβλήματα επικοινωνίας στη σχέση σας. Όχι μόνο θα σας είναι πιο δύσκολο να βιώσετε γνήσια ευχαρίστηση και έναν οργασμό, αλλά μπορείτε να νιώσετε αποκομμένοι από τον σύντροφό σας.

Μειονεκτήματα από τις φωνές στο σεξ

Υπάρχουν μεγάλα πλεονεκτήματα από το να είσαι σιωπηλός κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών παιχνιδιών. Ασκώντας πίεση στον εαυτό σας για δώσετε παράσταση, προσποιώντας ότι το ευχαριστιέστε με φωνές είναι κάτι που θα μειώσει μόνο την ευχαρίστηση σας. Για να πετύχετε τους καλύτερους οργασμούς, τα προκαταρκτικά παιχνίδια είναι ζωτικής σημασίας.

Συχνά έχουμε την τάση να δίνουμε υπερβολική έμφαση στο διεισδυτικό σεξ. Ωστόσο, πολλές γυναίκες χρειάζονται διέγερση της κλειτορίδας για να φτάσουν σε οργασμό και δυσκολεύονται να το επιτύχουν μόνο μέσω της κολπικής επαφής. Αυτή η έλλειψη κατανόησης είναι εν μέρει υπεύθυνη για το χάσμα του οργασμού μεταξύ ανδρών και γυναικών. Η επίγνωση των ερωτογενών ζωνών, συμπεριλαμβανομένων των αυτιών, των θηλών, των άκρων των δακτύλων και του εσωτερικού των μηρών είναι επίσης απαραίτητη όταν εξετάζουμε την ευχαρίστηση μιας γυναίκας. Αφιερώνοντας χρόνο σε αυτές τις περιοχές θα επιτύχετε καλύτερους, βαθύτερους και πιο έντονους οργασμούς όταν τελικά συμβεί η διείσδυση.

Τέλος, άντρες, μην ανησυχείτε αν δεν ουρλιάζουμε – αποδεικνύεται ότι τώρα έχουμε επιστημονική απόδειξη ότι οι οργασμοί δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με τα ουρλιαχτά.

Διαβάστε επίσης

Τζόνι Ντεπ… και ξανά προς τη δόξα τραβά – Η πρώτη εικόνα του ως Λουδοβίκος ΙΕ’

Μήπως απλώνεις μικρότερη ποσότητα αντηλιακού από αυτή που χρειάζεσαι; Δες ποια είναι η σωστή

Η Σίντι Κρόφορντ σιδερώνει και αναπολεί – Πότε ήταν που της έμαθε η μαμά της να σιδερώνει;

Σχετικά Άρθρα
6 πράγματα που οι γυναίκες κάνουν μόνο με τον άντρα που αγαπάνε
6 πράγματα που οι γυναίκες κάνουν μόνο με τον άντρα που αγαπάνε
Έρρικα Πρεζεράκου: Η φωτογραφία με το ακρωτηριασμένο δάχτυλο και το δυνατό μήνυμα που έστειλε
Έρρικα Πρεζεράκου: Η φωτογραφία με το ακρωτηριασμένο δάχτυλο και το δυνατό μήνυμα που έστειλε
Να Θυμάσαι πως οι άνθρωποι με αναπηρία είναι πρώτα άνθρωποι και κατά δεύτερο λόγο ανάπηρα άτομα
Να θυμάσαι πως οι άνθρωποι με αναπηρία είναι πρώτα άνθρωποι και κατά δεύτερο λόγο ανάπηρα άτομα
Είσαι single αυτά τα Χριστούγεννα; 10 λόγοι για να μη σε πάρει από κάτω
Είσαι single αυτά τα Χριστούγεννα; 10 λόγοι για να μη σε πάρει από κάτω
Συγκλονίζει η Σάνεν Ντόχερτι για τον καρκίνο που έκανε μετάσταση: "Δεν θέλω να πεθάνω"
Συγκλονίζει η Σάνεν Ντόχερτι για τον καρκίνο που έκανε μετάσταση: “Δεν θέλω να πεθάνω”
%ce%b4%ce%b5-%cf%83%ce%b5-%ce%b8%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b9-%ce%ae-%cf%86%ce%bf%ce%b2%ce%ac%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b9-%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%b9%ce%b2%cf%8e%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%b1%ce%af0
Δε σε θέλει ή φοβάται; Τι ακριβώς συμβαίνει όταν ο άλλος σου τα λέει “μπερδεμένα”;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του