Μια Ελληνίδα ετοιμάζεται να κατακτήσει την κορυφή του Έβερεστ

%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%b1-%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%ae%cf%830

Απώτερος στόχος η κατάκτηση της κορυφής του Έβερεστ τον ερχόμενο Απρίλιο.Μέχρι τότε όμως η προετοιμασία είναι μακρά και επίπονη. Ένας μήνας απομόνωσης στις Άνδεις και μετά επιστροφή στην Ελλάδα, και έπειτα ακολουθεί η Νορβηγία, για εξοικείωση με τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο λόγος για την Κική Τσακαλδήμη, η οποία μίλησε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”, όχι μόνο για την απόφαση της να βρεθεί στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου, αλλά και για το σχέδιο της, με την ονομασία «Higher than Everest», όταν μάλιστα μέχρι πριν μερικά χρόνια δεν είχε ανέβει ψηλότερα από τα βουνά της Σαμοθράκης.

Η νεαρή ορειβάτισσα επέστρεψε από την αποστολή στην οροσειρά των Άνδεων, όπου έμεινε «λίγο παραπάνω από έναν μήνα» και τελείωσε με επιτυχία ένα ακόμη στάδιο της προετοιμασίας της, με την άνοδο στον στόχο, στα 6.310 μέτρα.

«Είναι κάτι που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όταν αποφάσισα ότι θέλω να αλλάξω τη ζωή μου και να κάνω κάτι μεγάλο, να προκαλέσω τον εαυτό μου, να σταματήσω να φοβάμαι» αναφέρει, ενώ σημειώνει πως, κάπως έτσι, χωρίς ιδιαίτερη σπουδή, απλά αποφάσισε να ξεκινήσει τις αναβάσεις «με τον υψηλότερο στόχο».

«Το Έβερεστ θα είναι μόνο η αρχή» αναφέρει η Εβρίτισα ορειβάτισσα που μάλιστα τονίζει πως ποτέ δεν είχε την οικονομική άνεση ή την τεχνική κατάρτιση για την προσπάθεια αυτή: «όταν κάτι πραγματικά το θέλεις, ανεξάρτητα από την ηλικία σου, δεν πρέπει να φοβάσαι. Είμαστε όλοι οι άνθρωποι φτιαγμένοι για να κάνουμε μεγάλα πράγματα, εξαιρετικά. Αν περιμένουμε από τους άλλους να δημιουργήσουν τις συνθήκες, δεν θα γίνει ποτέ τίποτα» τονίζει.

%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%b1-%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%ae%cf%832

Η κα. Τσακαλδήμη αναχωρεί την ερχόμενη εβδομάδα για το επόμενο στάδιο της προσπάθειάς της, αφού θα βρεθεί στη Νορβηγία όπου θα πρέπει να εκτεθεί «σε χαμηλές θερμοκρασίες» ώστε να προσομοιώσει την κατάσταση στην οποία θα εκτεθεί στα Ιμαλάϊα και συγκεκριμένα στην αποστολή της για άνοδο στην κορυφή του Έβερεστ με το σύνολο της προετοιμασία της να έχει σχεδιαστεί από έναν ειδικό, έμπειρο οδηγό από την Ινδία με κάθε λεπτομέρεια.

Σχολιάζει δε το πώς αλλάζει έναν άνθρωπο ένας τέτοιος μεγάλος στόχος: «Ήδη νιώθω πως μετά από κάθε ανάβαση γίνομαι άλλος άνθρωπος» δηλώνει και προσθέτει πως σε άλλο επίπεδο πρέπει να διαχειριστεί την καθημερινότητά της, όπως όλοι οι υπόλοιποι πολίτες, ενώ το όλο εγχείρημα δεν θα μπορούσε ξεκινήσει ή και να πετύχει χωρίς και ιδιωτικές χορηγίες.

Καλούμενη να προβλέψει μια τελική επιτυχία εστιάζει στον τομέα της ψυχολογίας: «μετά τα 7.500 μέτρα, επειδή το σώμα σου θα σε φωνάζει “κατέβα κάτω με σκοτώνεις”, το μυαλό είναι αυτό το οποίο θα μπορέσει να σε κρατήσει, θα σε κάνει να κάνεις άλλο ένα βήμα».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα
Six Breaths per Minute: Είναι το σώμα μας πάντα ένας ασφαλής χώρος για να εκφραστούμε ελεύθερα;
Six Breaths per Minute: Είναι το σώμα μας πάντα ένας ασφαλής χώρος για να εκφραστούμε ελεύθερα;
On/off σχέσεις: Όταν πρόκειται για ανακύκλωση ας περιοριστούμε στην οικολογική
On/off σχέσεις: Όταν πρόκειται για ανακύκλωση ας περιοριστούμε στην οικολογική
Τι είναι ο «Kανόνας του Ted Bundy» και γιατί μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος για τις γυναίκες
Τι είναι ο «Kανόνας του Ted Bundy» και γιατί μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος για τις γυναίκες
Η Εποχή της Μεγάλης Εξουθένωσης: Πώς η εργασία μας ρουφά ενέργεια ακόμη και στον ελεύθερο χρόνο μας
Η «Εποχή της Μεγάλης Εξουθένωσης»: Πώς η εργασία μάς «ρουφά» ενέργεια ακόμη και στον ελεύθερο χρόνο μας
Έρχεται το τέλος της υπερπροβολής των σχέσεων στα social media;
Έρχεται το τέλος της υπερπροβολής των σχέσεων στα social media;
Οι λόγοι που το 80% των σχέσεων αποτυγχάνουν
Οι λόγοι που το 80% των σχέσεων αποτυγχάνουν

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του