Σχέσεις

“Μεγάλο χαστούκι όταν συνειδητοποιείς ότι δεν αμείβεσαι όσο ένας άνδρας” – Η εξομολόγηση της Γουίλιαμς που πρέπει να διαβάσεις

Η Βίνους Γουίλιαμς, μαζί με την αδελφή της, Σερένα, είναι από τις κορυφαίες αθλήτριες του τένις. Όμως, δεν περιορίζεται μόνο στους εντός τερέν αγώνες, αλλά εδώ και χρόνια δίνει τις δικές της μάχες για τις ανισότητες ανάμεσα στα δύο φύλα και κυρίες στις οικονομικές ανισότητες, αφού οι γυναίκες – δυστυχώς – δεν αμείβονται το ίδιο με τους άνδρες.

“Όλες οι γυναίκες είχαν στιγμές στη ζωή τους, κατά τις οποίες έπρεπε να δουλέψουν σκληρότερα για να κερδίσουν την ίδια αναγνώριση ή σεβασμό με τους άνδρες”, τόνισε η Βίνους Γουίλιαμς στην εκδήλωση «Δύναμη των Γυναικών» του Variety, στη Νέα Υόρκη.

Η Αμερικανίδα αθλήτρια ανακηρύχθηκε τιμώμενη μαζί με τις Κιμ Κατράλ, Ντρου Μπάριμορ, Καμίλα Καμπέγιο, Αμάντα Σέιφριντ και Queen Latifah. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν επιτεύγματα των γυναικών στη βιομηχανία του θεάματος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Γουίλιαμς υποστηρίζει εδώ και πολλά χρόνια την ισότητα των αμοιβών των γυναικών στον αθλητισμό. Η Σανάια Σίντνι, η οποία υποδύθηκε τη Βίνους Γουίλιαμς σε νεαρή ηλικία στην ταινία «King Richard» παρουσίασε την τενίστρια στην εκδήλωση, αποκαλώντας την «ήρωίδα μου».

“Μεγάλο χαστούκι όταν συνειδητοποιείς ότι δεν αμείβεσαι όσο ένας άνδρας”

«Όταν έφθασα στο Γουίμπλετον και συνειδητοποίησα ότι “ δεν αμείβομαι το ίδιο” ήταν σίγουρα ένα χαστούκι σε μια 16χρονη» είπε η Βίνους Γουίλιαμς στο Variety στο τεύχος Power of Women. «Με έπληξε σκληρά».

Η Γουίλιαμς βασίστηκε σε αυτήν την ιδέα κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην εκδήλωση του Variety, λέγοντας: «Πληρωνόμαστε λιγότερο από τους άνδρες, πρέπει να δουλέψουμε σκληρότερα για να κερδίσουμε περισσότερο σεβασμό και βασανιζόμαστε από απαρχαιωμένα στερεότυπα για το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα. Και ανεξάρτητα από την ηλικία, τη φυλή, το εισόδημα, τη θρησκεία, όλες οι γυναίκες είχαν στιγμές στη ζωή τους, στις οποίες έπρεπε να εργαστούν σκληρότερα για να κερδίσουν την ίδια αναγνώριση ή σεβασμό με τους άνδρες. Και εξαιτίας αυτών των κοινών εμπειριών ανισότητας είναι πιο σημαντικό από ποτέ να ανυψώνουμε και να τιμήσουμε η μία την άλλη».

Πρόσφατα, η Βίνους και η αδερφή της Σερένα παρουσιάστηκαν στην ταινία «King Richard» με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ ως τον πατέρα τους Ρίτσαρντ. Οι αδερφές Γουίλιαμς συμμετείχαν ως εκτελεστικές παραγωγοί στην ταινία προκειμένου να δώσουν στους χαρακτήρες μια πραγματική αίσθηση ζωής.

Βίνους Γουίλιαμς: «Η επιτυχία μιας γυναίκας είναι η επιτυχία κάθε γυναίκας»

Οι αδερφές Γουίλιαμς, που μεγάλωσαν στο Κόμπτον της Καλιφόρνια, ίδρυσαν την οργάνωση Yetunde Price Resource Center που παρέχει υπηρεσίες ευεξίας και θεραπείας στην κοινότητα. Η οργάνωση ιδρύθηκε προς τιμήν της μεγαλύτερης αδερφής τους, Γιετούντε Πράις, η οποία δολοφονήθηκε στο Κόμπτον σε ηλικία 31 ετών.

«Η επιτυχία μιας γυναίκας είναι η επιτυχία κάθε γυναίκας» είπε η Βίνους Γουίλιαμς. «Και αν και η Γιετούντε δεν είναι μαζί μας αυτή τη στιγμή σήμερα, το πνεύμα της ζει πραγματικά σε κάθε άτομο που έχει βοηθήσει και θα βοηθήσει η YPRC. Και αυτό το βραβείο απόψε είναι για εκείνη» υπογράμμισε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας αναφέρθηκε στη μητέρα της, την οποία χαρακτήρισε τον πιο δυνατό άνθρωπο που γνωρίζει.

«Και στο πλευρό του πατέρα μου, μας ενθάρρυνε να γιορτάζουμε την ατομικότητά μας και μας έδωσε τις πεποιθήσεις και τις αξίες μας» τόνισε.

Διαβάστε επίσης

Eurovision 2022: Απόψε ο Α’ ημιτελικός με την Ελλάδα – Σε ποια θέση δίνουν τα στοιχήματα την Αμάντα Γεωργιάδη

«Είσαι πάντα ο νεαρός γκομενάκος που όλοι γνωρίσαμε»: Άφωνους μας άφησε η ατάκα Μενεγάκη στον Παπακαλιάτη

Σασμός: Ο Τόλης επέστρεψε κι αποθεώθηκε σαν είδωλο – Η συνάντηση με τον Αστέρη που μας συγκίνησε

infowoman team

Recent Posts

«Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω» στο Ρεκτιφιέ

Η παράσταση της Φένιας Προβελεγγίου, «Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω», είναι εμπνευσμένη από την…

15 λεπτά ago

Μαλλιά πιο λεία και δυνατά σε 10 δευτερόλεπτα!

Η Aveda, με υπερηφάνεια παρουσιάζει, τη νέα προσθήκη στη σειρά Botanical Repair™ με την επανορθωτική…

2 ώρες ago

Ο Χρήστος Λιακόπουλος στο Infowoman: «Ο μεγαλύτερος δυνάστης μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός»

Αποτελεί μία από τις παραστάσεις που έχει αγαπηθεί ιδιαιτέρως από το κοινό και για αυτό…

2 ώρες ago

Δρ. Λευτέρης Παπανικολάου: Στην LP Clinic χτυπάει η καρδιά των μεταμοσχεύσεων μαλλιών!

Ο Δερματολόγος και ιδρυτής της LP Clinic με έδρα τη Γλυφάδα, Δρ. Λευτέρης Παπανικολάου, σε…

2 ώρες ago

Προκαλεί ο ιός των κονδυλωμάτων πρόβλημα στην καρδιά;

Η λοίμωξη από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), αυτός δηλαδή που προκαλεί τα κονδυλώματα,…

2 ώρες ago

Μαίρη Χρονοπούλου: «Το νυχτικό που φορούσε όταν τραυματίστηκε δεν βρέθηκε ποτέ»

Στα «σκοτεινά» σημεία που υπάρχουν σχετικά με τις συνθήκες θανάτου της Μαίρης Χρονοπούλου αναφέρθηκε το…

4 ώρες ago