Σχέσεις

Η Γκουίνεθ Πάλτροου και ο Μπραντ Πιτ αγαπιούνται ακόμα – 5 λόγοι να κάνεις κι εσύ το ίδιο με τον πρώην σου

Η Γκούινεθ Πάλτροου και ο Μπραντ Πιτ – αν δεν το θυμάσαι γιατί ίσως είσαι μικρή – υπήρξαν ζευγάρι στη μακρινή δεκαετία του ’90. Οι δύο σταρ γνωρίστηκαν το 1994 στα γυρίσματα της ταινίας “Seven”, ερωτεύθηκαν παράφορα, αρραβωνιάστηκαν στα καπάκια κι ενώ όλοι περίμεναν τον γάμο της δεκαετίας, εκείνη αποφάσισαν να χωρίσουν δύο χρόνια μετά.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες, δράματα, και άγριες κόντρες – από αυτές που μας συνηθίζουν τα ζευγάρια του Χόλιγουντ, όταν γίνονται πρώην – Πιτ και Πάλτροου τράβηξαν χωριστούς δρόμους με αγάπη. Μία βαθιά και ειλικρινή αγάπη που κρατάει μέχρι και σήμερα, 26 χρόνια μετά τον χωρισμό τους.

Η Πάλτροου τα πάει καλά με τους πρώην, ο Πιτ πάλι…

Μετά τον χωρισμό της με τον Μπραντ Πιτ, η Γκουίνεθ Πάλτροου έκανε κι άλλες γνωστές σχέσεις, όπως με τον Μπεν Αφλεκ, ενώ χρόνια μετά παντρεύτηκε και χώρισε τον Κρις Μάρτιν με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Αν κάτι αναγνωρίζουμε στη διάσημη ηθοποιό, είναι η επιτυχία (ή ταλέντο ή ευλογία) να κρατά καλές σχέσεις με τους πρώην της. Τουλάχιστον, με τους τρεις παραπάνω έχει άψογες σχέσεις.

Ο Πιτ από την άλλη, με την πρώτη του σύζυγο Τζένιφερ Άνιστον αποκατέστησε τις σχέσεις του μετά το διαζύγιό του με την Αντζελίνα Τζολί, με την οποία όμως είναι στα… μαχαίρια. Με την Πάλτροου πάντως έχουν αγαπησιάρικες σχέσεις και το απέδειξαν πρόσφατα.

Η Γκούινεθ Πάλτροου και ο Μπραντ Πιτ αγαπιούνται ακόμα

Η ηθοποιός φιλοξένησε τον πρώην της στο διαδικτυακό lifestyle περιοδικό της Goop και η κουβέντα τους έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, μιας και εκτός από το γεγονός ότι ξεχείλισε από… αγάπη, μας δίνουν μια καλή ευκαιρία για σκέψη και γιατί – αν αυτό είναι εφικτό – να κάνουμε κι εμείς το ίδιο με τον πρώην μας.

Μεταξύ άλλων, στην κουβέντα τους η ηθοποιός έσπευσε να ρωτήσει τον Πιτ τι επίδραση είχε πάνω του ο πατέρας της και σκηνοθέτης, Μπρους Πάλτροου, όσο ήταν ζευγάρι.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν αρραβωνιαστήκαμε και ήρθε (ο πατέρας μου) μια μέρα, με τα μάτια του γεμάτα δάκρυα, και είπε “Ξέρεις, ποτέ δεν κατάλαβα τι εννοούν όταν λένε ότι αποκτάς έναν γιο. Αποκτώ έναν γιο”. Τι αντίκτυπο είχε σε εσένα; Γιατί τον αγάπησες; Παρόλο που δεν παντρευτήκαμε, δυστυχώς», ανέφερε η ίδια στην αρχή.

Σε αυτό το σημείο, ο Πιτ γέλασε και αναρωτήθηκε: «Ναι, σωστά. Ω φίλε, όλα πάνε καλά, έτσι δεν είναι;». «Ναι, ναι», του απάντησε εκείνη προσθέτοντας με νόημα: «Επιτέλους βρήκα τον Μπραντ που έπρεπε να παντρευτώ. Απλώς μου πήρε 20 χρόνια».

«Είναι υπέροχο που σε έχω φίλη τώρα. Και σε αγαπώ», απάντησε με τη σειρά του ο ηθοποιός. Για να συμπληρώσει και εκείνη: «Σε αγαπώ τόσο πολύ».

5 λόγοι να κάνεις κι εσύ το ίδιο με τον πρώην σου

Και πάμε στο δια ταύτα. Μπορείς να είσαι φίλη/ος με τον/την πρώην σου; Και αξίζει τελικά ή είναι μία… καταστροφή; Όλα μπορούν να ισχύουν και ρόλο παίζει ο τρόπος και ο λόγος που χωρίζεις. Βλέποντας, όμως, το παράδειγμα της Πάλτροου με τον Πιτ αλλά και πολλών άλλων διάσημων που παρέμειναν φίλοι μετά τον χωρισμό, εμείς σου έχουμε 5 λόγους για τους οποίους αξίζει να κάνεις κι εσύ το ίδιο με τον πρώην σου. Αν συμφωνεί κι αυτός, έτσι; Κι έχει ξεπεραστεί το ερωτικό κομμάτι/απωθημένο/θυμός. Γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν πας πουθενά, παρά μόνο βουρ σε… τοίχο.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Μια αγάπη δεν τελειώνει με έναν χωρισμό

Ναι, μπορεί το άσμα του Σταμάτη Γονίδη να λέει πως “Μια αγάπη δεν τελειώνει με έναν χωρισμό και είναι κρίμα κι αμαρτία να σαι μακριά”, αλλά εμείς κρατάμε το πρώτο κομμάτι. Πως μια αληθινή αγάπη και γνοιάξιμο που μοιράστηκες με έναν άνθρωπο, δεν τελειώνει με έναν χωρισμό. Ναι, μπορεί να έφυγε το ερωτικό ενδιαφέρον, μπορεί να έκαναν τον κύκλο τους ο έρωτας και η σχέση, αλλά δύο άνθρωποι που έχουν αγαπηθεί αληθινά, δεν μπορούν να μισηθούν. Η αγάπη, το γνοιάξιμο και τα τρυφερά και άδολα αισθήματα θα είναι πάντα εκεί. Και ας μην είστε μαζί ως ζευγάρι.

Νιώθεις ασφάλεια

Μελέτη του πανεπιστημίου του Κάνσας έδειξε πως κάποιος διατηρεί σχέση με έναν πρώην σύντροφο για να μη χάσει τη συναισθηματική υποστήριξη που του παρέχει. Μεταξύ τους, υπάρχει εμπιστοσύνη, γνωρίζει καλά ο ένας τον άλλον, αλλά και γιατί οι συμβουλές που λαμβάνεις από τον πρώην είναι χρήσιμες. Μάλιστα, το συγκεκριμένο κίνητρο – σύμφωνα με τη μελέτη – φάνηκε να συνδέεται με θετικές εκβάσεις και ευχάριστα συναισθήματα.

Σας ενώνουν οι κοινές αναμνήσεις

Κακά τα ψέματα με τον πρώην έχεις πολλά που σε ενώνουν. Έχεις κοινές αναμνήσεις, κοινές εμπειρίες, κοινούς κώδικες επικοινωνίας. Όλα αυτά δεν μπορείς να τα διαγράψεις μονοκοντυλιά. Και είναι όλα αυτά τα κοινά που έχετε, τα οποία και οι ίδιοι συνειδητοποιείτε κάθε φορά που συναντιέστε από κοντά. Γιατί, υπάρχει καλύτερο γέλιο από αυτό που ρίχνεις με τον πρώην όταν θυμάστε τα παλιά; Πάντως, με αυτό συμφωνεί η πλειοψηφία σε σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου του Oakland, για τους λόγους που επιλέγουμε να μείνουμε φίλοι με τους πρώην.

Δεν υπάρχει καμία ερωτική έλξη

Πολλοί χωρισμοί έρχονται, όταν από τη σχέση φεύγει η ερωτική έλξη κι ενδιαφέρον, λέει η ίδια έρευνα. Όταν πια δεν βλέπει ο ένας τον άλλον ερωτικά και το σεξ είναι ανύπαρκτο. Μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση είναι πιο εύκολο να μείνεις με τον άλλον φίλο, αφού συνήθως το ερωτικό κομμάτι είναι αυτό που δεν σου αφήνει περιθώρια για φιλίες με τον πρώην. Διαφορετικά, αφού βλέπει ο ένας τον άλλον σαν φίλο, γιατί να μη μείνετε και φίλοι;

Υπάρχουν παιδιά

Και αφήσαμε στο τέλος το πιο σημαντικό κομμάτι. Πολλά ζευγάρια παραμένουν φίλοι ή έχουν καλές σχέσεις μετά από έναν χωρισμό, όταν υπάρχουν παιδιά. Όπως είναι κατανοητό, αφήνουν στην άκρη τους εγωισμούς και μικροπρέπειες και για χάρη των παιδιών, παραμένουν φίλοι.

Διαβάστε επίσης

Πώς γίνεται να αγαπάς ακόμα τον κακοποιητή σου;

«Με έδερνε χωρίς έλεος»: Η δύσκολη σχέση της Τζένιφερ Λόπεζ με τη σκληρή μητέρα της

Hoovering: Η ύπουλη τοξική συμπεριφορά σε μία σχέση που μπορεί να σε ρουφήξει σαν… ηλεκτρική σκούπα

Δημητρα Ζαρκου

Recent Posts

Στρούντελ με μήλα, σοκολάτα και χαλβά για τη νηστεία και όχι μόνο

Το στρούντελ είναι ένα δημοφιλές γλυκό γερμανικής και αυστριακής προέλευσης με βάση το χειροποίητο φύλλο…

9 λεπτά ago

“Λεσβία”: Έρχεται το πρώτο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ της Τζέλης Χατζηδημητρίου

Θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε όμορφη κωμόπολη σε ένα οποιοδήποτε όμορφο ελληνικό νησί. Όμως…

24 λεπτά ago

Η Βίκυ Κουλιανού αποκαλύπτει ποιος διάσημος ρόλος είχε γραφτεί για εκείνη

Όλοι θυμόμαστε την ψηλόλιγνη «Βίκυ» - Κατερίνα Λέχου, στην σειρά «Είσαι το ταίρι μου» του…

2 ώρες ago

Δείτε πώς να ενεργοποιήσετε τη ντοπαμίνη σας, σύμφωνα με τους ειδικούς μακροζωίας

Είναι άραγε η ευτυχία επιλογή; Ναι, είναι! Από την πρώτη στιγμή της ημέρας, με το…

2 ώρες ago

Η Νάντια Μαργαρίτη στο Infowoman: «Δεν για όλες της γυναίκες οι πόρτες ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα»

Η ομάδα Νοσταλγία εκκινεί το 2024 με μια βουτιά στο πληθωρικό σύμπαν της Ελένης Σικελιανός,…

2 ώρες ago

Sin Boy: Άγριος ξυλοδαρμός ενώ έκανε live στο Instagram (video)

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού φέρεται να έπεσε από αγνώστους ο τράπερ Sin Boy με τη στιγμή…

4 ώρες ago