Hoovering: Η ύπουλη τοξική συμπεριφορά σε μία σχέση που μπορεί να σε ρουφήξει σαν… ηλεκτρική σκούπα

hoovering-η-ύπουλη-τοξική-συμπεριφορά-σε-μία-σ

Δυστυχώς, σε μία σχέση υπάρχουν διάφορες μορφές τοξικότητας, ύπουλε αρκετές φορές που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες. Μία από αυτές τις τοξικές συμπεριφορές είναι το hoovering, που ως όρος μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστός, όμως, υπάρχει πάντα και αποτελεί ένας είδος συναισθηματικής κακοποίησης ή συναισθηματικού εκβιασμού μέσα σε μία σχέση. Και ασκείται από τον σύντροφο όταν αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι το «θύμα» του επιδιώκει να απομακρυνθεί οριστικά από τη σχέση τους.

Το hoovering, το οποίο σε παραπέμπει στην… ηλεκτρική σκούπα έχει κατά κάποιο τρόπο μία σύνδεση καθώς ο χειριστικός σύντροφος χρησιμοποιεί πρακτικές, οι οποίες δεν είναι ξεκάθαρες στο θύμα, αλλά ύπουλες και με ύπουλο τρόπο το «ρουφούν», όπως η ηλεκτρική σκούπα – εξού και το hoover- και δεν το αφήνουν να απομακρυνθεί.

Πώς θα καταλάβεις το hoovering

Όπως είπαμε, δεν είναι εύκολο να καταλάβεις αμέσως πως ο νάρκισσος και χειριστικός σύντροφός σου χρησιμοποιεί τις πρακτικές του hoovering. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις στη συμπεριφορά του συντρόφου που μπορείς να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά.

Για παράδειγμα, μπορεί να σου στέλνει γραπτά μηνύματα στα οποία προσπαθεί να σου τραβήξει την προσοχή, ακόμα και να τον λυπηθείς. Μπορεί να σου λέει όπως ότι του λείπεις πολύ, ότι δεν μπορεί χωρίς εσένα, πως η ζωή του δεν θα έχει κανένα νόημα χωρίς εσένα.

Δεν θα διστάσει ακόμα και να απειλήσει με αυτοκτονία, αφού όπως είπαμε εστιάζει στον συνασθηματικό εκβιασμό.

Μάλιστα, το hoovering αφορά και πρώην συντρόφους, οι οποίοι σε αυτή την περίπτωση και αν εκβιάζουν συναισθηματικά το “θύμα” προσπαθώντας να το “ρουφήξουν” για να το φέρουν πίσω. Μάλιστα, ο πρώην δεν θα διαστάσει να επιστρατεύσει ακόμα και κοινούς φίλους προκειμένου να πετύχει τον στόχο του, ενώ οι “τυχαίες” συναντήσεις όλο και θα πυκνώνουν.

Πώς μπορείς να χειριστείς το hoovering

Επειδή, είναι μια ύπουλη πρακτική, είναι εύκολο να σε “ρουφήξει”.  Αρχικά, θα πρέπει η ίδια να βάλεις τα όρια και να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου πως πρόκειται για μια τοξική σχέση που δεν θα γίνει καλύτερη παρά τις υποσχέσεις του.

Οι καθημερινές οχλήσεις και οι απειλές ναι είναι πολύ ψυχοφθόρες, σε αναστατώνουν και σου δημιουργούν ενοχές. Όμως, δεν είσαι ένοχη. Και αν ανησυχείς ότι μπορεί και να εννοεί όσα λέει, τότε καλό είναι να ενημερώσεις τους δικούς του ανθρώπους.

Το hoovering να θυμάσαι είναι άλλη μία τοξική και άκρως επικίνδυνη συμπεριφορά όπου ο άλλος προσπαθεί να σε χειραγωγήσει και να επιβάλλει τη δική του επιθυμία. Και από τέτοιες συμπεριφορές, πρέπει να απομακρύνεσαι.

Αν δεν μπορείς από μόνη σου να χειριστείς την κατάσταση, τότε είναι καλό να μιλήσεις με έναν ειδικό για να σε βοηθήσει να απεγκλωβιστείς από αυτή την τοξική κατάσταση.

Διαβάστε επίσης

Απίστευτη ιστορία στην Κρήτη: Πήγε στην εκκλησία ως καλεσμένος σε βάπτιση κι έφυγε… γαμπρός, στην κυριολεξία!

Το σπάνιο και τρυφερό στιγμιότυπο του Μπρους Γουίλις με τη σύζυγό του μετά τη διάγνωση πως έχει αφασία

Σασμός: Το νέο τραγούδι της σειράς για τη σχέση Καραπάνου – Μάκη θα μας… τσακίσει απόψε!

Σχετικά Άρθρα
Άμβλωση…. Συνταγματικό δικαίωμα ή ποινικό αδίκημα;
Άμβλωση…. Συνταγματικό δικαίωμα ή ποινικό αδίκημα;
Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού σήμερα: 5 πράγματα που δεν ξέρατε για το φιλί!
Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού σήμερα: 5 πράγματα που δεν ξέρατε για το φιλί!
Πες την με το όνομά της: Το βίντεο - γροθιά στο στομάχι για τις γυναικοκτονίες που πρέπει να δεις!
Πες την με το όνομά της: Το βίντεο – γροθιά στο στομάχι για τις γυναικοκτονίες που πρέπει να δεις!
Η Πηνελόπη από τις Άγριες Μέλισσες αποκαλύπτει: Μου έστελναν μηνύματα με ερωτικές ιστορίες ξαδελφιών
Η Πηνελόπη από τις Άγριες Μέλισσες αποκαλύπτει: Μου έστελναν μηνύματα με ερωτικές ιστορίες ξαδελφιών
Συγκλονίζει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς: "Δεν ξέρω πώς θα αντέξω να μην τον κατασπαράξω"
Συγκλονίζει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς: “Δεν ξέρω πώς θα αντέξω να μην τον κατασπαράξω”
Ο Άρης Σερβετάλης και η Έφη Μπίρμπα σε μια σπάνια κοινή συνέντευξη αποδεικνύουν ότι υπάρχει στ' αλήθεια "το άλλο σου μισό"
Ο Άρης Σερβετάλης και η Έφη Μπίρμπα αποδεικνύουν ότι υπάρχει στ’ αλήθεια “το άλλο σου μισό”

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του