Γιατί οι δυναμικές γυναίκες είναι μόνες;

Στέκεσαι στις δικές σου δυνάμεις, στις αξίες και ικανότητές σου. Είσαι ανεξάρτητη, έχεις το θάρρος της γνώμης σου, σε διακατέχει η ειλικρίνεια, δεν φοβάσαι να τολμήσεις, να πάρεις το ρίσκο σου, και ξέρεις καλά πώς να σηκωθείς όταν πέφτεις. Είσαι μια δυναμική γυναίκα με μια ισχυρή προσωπικότητα.

Κι ενώ έχεις όλα τα παραπάνω προτερήματα στον χαρακτήρα σου, είσαι μόνη. Δυσκολεύεσαι να μπεις σε μια σχέση και προτιμάς ακόμα και τη μοναξιά από μια ανούσια σχέση. Εσύ ξέρεις τον/τους λόγους. Και σίγουρα θα έχεις κουραστεί να σου κάνουν ξανά και ξανά την ίδια ερώτηση: «Γιατί είσαι μόνη σου;» Ή να σου κάνουν το σχόλιο «Οι άνδρες φοβούνται τις δυναμικές γυναίκες».

Και η αλήθεια είναι – για το δεύτερο κομμάτι –υπάρχουν άνδρες που προτιμούν να κρατάνε αποστάσεις από δυναμικές γυναίκες, αλλά αυτό για εσάς δε σημαίνει πως είστε διατεθειμένες να κάνετε εκπτώσεις στον χαρακτήρα σας. Συνειδητοποιείτε πως δεν χρειάζεστε κάποιον να σας οδηγήσει στη ζωή για να πετύχετε. Μπορείτε να το πετύχετε και με τις δικές σας δυνάμεις. Ωστόσο, αν είσαι μία δυναμική γυναίκα – λένε – πως οι πιθανότητες να είσαι μόνη, είναι περισσότερες.

Αλλά ας δούμε 6 λόγους που οι δυναμικές γυναίκες είναι περισσότερο μόνες παρά σε σχέση.

«Τρομάζεις» τους άλλους

Ο δυναμικός χαρακτήρας είναι άξιος θαυμασμού, αλλά την ίδια στιγμή μπορεί να προκαλέσει… φόβο στον άλλον, όταν σε γνωρίζει. Το «που να μπλέξω» μπορεί και να το έχεις ακούσει κι έχει να κάνει κυρίως με την δεύτερη εντύπωση που σχηματίζει ο απέναντί σου καθώς σε γνωρίζει κι εσύ από την αρχή ξεδιπλώνεις τον δυναμικό σου χαρακτήρα και ισχυρή προσωπικότητα. Δεν προσποιείσαι κάτι άλλο από αυτό που είσαι, εκφράζεις αμέσως τα συναισθήματά σου με το ανάλογο πάθος και αυτό μπορεί να μπλοκάρει κάποιον ακόμα και να τον τρομάξει.

Παίζεις με τους δικούς σου όρους

Ξέρεις καλά τι θέλεις από τη ζωή. Ποιες είναι οι ανάγκες σου και τα θέλω σου. Δεν επιτρέπεις στους άλλους να επηρεάσουν τις αποφάσεις σου και υποστηρίζεις δυναμικά τα πιστεύω σου. Δεν σε επηρεάζει η γνώμη των άλλων και κινείσαι με γνώμονα τη δική σου γνώμη. Και είσαι ένα άτομο που δεν φοβάται να έρθει ακόμα και σε σύγκρουση για να υπερασπιστεί τα πιστεύω του. Με λίγα λόγια, παίζεις με τους δικούς σου όρους και όχι με τους όρους άλλων ή της κοινωνίας.

Δεν συμβιβάζεσαι με μετριότητες

Μετριότητα και συμβιβασμός είναι λέξεις σχεδόν άγνωστες για εσένα. Κινείσαι ανάμεσα σε κρύο και ζέστη, ποτέ σε… χλιαρό. Και είσαι ή του ύψους ή του βάθους, ακόμα και στις σχέσεις σου. Προτιμάς είτε να είσαι 100% σε μια σχέση ή καθόλου. Προτιμάς δηλαδή τη μοναξιά από το να είσαι σε μια σχέση που δεν σε γεμίζει και δεν καλύπτει τις συναισθηματικές σου ανάγκες.

Δεν αντέχεις τους επιφανείς και δήθεν ανθρώπους

Η διπλωματία δεν είναι στα φόρτε σου. Δεν την έχεις και πολύ, ειδικά όταν αφορά τη συναναστροφή σου με ανθρώπους επιφανείς και δήθεν. Σου αρέσει η ειλικρίνεια, μιλάς ευθέως (αυτό δεν είναι και πάντα καλό, εδώ που τα λέμε) και δεν μπορείς τους ανθρώπους που είναι αντίθετοι με εσένα.

Δεν σε τρομάζει η μοναξιά

Τη μοναξιά δεν τη φοβάσαι. Δεν έχεις πρόβλημα να μείνεις μόνη σου, από τη στιγμή που είναι επιλογή σου. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να κάνεις εκπτώσεις στις αξίες σου και στα θέλω σου και να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους ή να είσαι σε μια σχέση που δεν σε καλύπτει, μόνο και μόνο για να μη μείνεις μόνη.

Ακολουθείς την καρδιά σου

Σίγουρα, η λογική έχει μεγάλο μέρος στις αποφάσεις και στις μεγάλες αυτήν προτάσεις. Όμως, γενικά στη ζωή σου πορεύεσαι με την καρδιά σου, κυρίως με αυτά που έχουν να κάνουν για εσένα και την προσωπική σου ευτυχία. Κι επειδή η καρδιά είναι για εσένα πολύτιμος συνοδοιπόρος, ξέρεις καλά πού να την χαρίσεις. Και γι’ αυτό δεν σε αγχώνει αν αργήσει να έρθει αυτή η μέρα!

Διαβάστε επίσης

5 καραμπινάτες αλλαγές στη συμπεριφορά του που “φωνάζουν” ότι σε απατάει!

«Πάντα θα υπάρχουν “αξιοσέβαστες” κυρίες που θα αναρωτιούνται τι δουλειά είχε εκεί»: Το κείμενο – γροθιά για τον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

Σχετικά Άρθρα
On/off σχέσεις: Όταν πρόκειται για ανακύκλωση ας περιοριστούμε στην οικολογική
On/off σχέσεις: Όταν πρόκειται για ανακύκλωση ας περιοριστούμε στην οικολογική
Τι είναι ο «Kανόνας του Ted Bundy» και γιατί μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος για τις γυναίκες
Τι είναι ο «Kανόνας του Ted Bundy» και γιατί μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος για τις γυναίκες
Η Εποχή της Μεγάλης Εξουθένωσης: Πώς η εργασία μας ρουφά ενέργεια ακόμη και στον ελεύθερο χρόνο μας
Η «Εποχή της Μεγάλης Εξουθένωσης»: Πώς η εργασία μάς «ρουφά» ενέργεια ακόμη και στον ελεύθερο χρόνο μας
Έρχεται το τέλος της υπερπροβολής των σχέσεων στα social media;
Έρχεται το τέλος της υπερπροβολής των σχέσεων στα social media;
Οι λόγοι που το 80% των σχέσεων αποτυγχάνουν
Οι λόγοι που το 80% των σχέσεων αποτυγχάνουν
10 συνήθειες για να δημιουργείτε δυνατές σχέσεις
10 συνήθειες για να δημιουργείτε δυνατές σχέσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του