Ο «φόβος μη χάσεις το τι συμβαίνει (FoMO: Fear Of Missing Out)» είναι ένα συναίσθημα με το οποίο ιδιαίτερα οι γυναίκες κάποια στιγμή έρχονται αντιμέτωπες και που πολλές φορές τις κρατά μακριά από το να ζήσουν τη ζωή τους στο έπακρο…
Νέα παγκόσμια έρευνα της GlobalWebIndex που πραγματοποιήθηκε από την Google για λογαριασμό της Danone Activia, έδειξε ότι όταν οι γυναίκες δε διαχειρίζονται σωστά τον «εσωτερικό τους κριτή», αυτό τις «φρενάρει» από το να ζήσουν έντονα τη ζωή τους.
Ο «εσωτερικός κριτής» αυτός κριτής για τις γυναίκες είναι η «εσωτερική τους φωνή», εκείνη που τους θέτει ερωτήματα, ασκεί κριτική στις επιλογές τους ή μπορεί ακόμα και να τις αποδοκιμάσει. Όπως έδειξε η έρευνα το 58% των γυναικών συμφώνεί στο ότι ο «εσωτερικός τους κριτής» τις κράτησε πίσω από το να δοκιμάσουν κάτι νέο στη ζωή τους, ενώ το 62% των γυναικών δήλωσαν ότι ο «εσωτερικός τους κριτής» τις απέτρεψε από το να κάνουν το επόμενο βήμα στην προσωπική τους ζωή!
Συγκεκριμένα, για να κατανοήσουμε πλήρως ποιος είναι αυτός ο “εσωτερικός κριτής” η καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας και συγγραφέας, Ellen Langer, σχολιάζει σχετικά με την έρευνα της Danone Activia:
«Ο εσωτερικός κριτής» μπορεί να είναι κινητήριος μοχλός ή φρένο στη ζωή των γυναικών και αυτό εξαρτάται από τη θέση που αποφασίζουν οι γυναίκες να του δώσουν: αυτή του κακόβουλου κριτή ή του μυαλωμένου συμβουλάτορα».
Με το 67% των γυναικών να συμφωνούν ότι πίεσαν τον εαυτό τους για να πετύχουν το σκοπό τους, είναι φανερό ότι υπάρχει μία μοναδική ευκαιρία να συμφιλιωθούν με τον «εσωτερικό τους κριτή» που θα τις βοηθήσει να αναδείξουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Με ένα και μοναδικό μυστικό, το Live InSync της Activia, το οποίο προτρέπει τις γυναίκες να ζήσουν αυτό το αίσθημα της βαθιάς ισορροπίας και αρμονίας με τον εαυτό τους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προσπεράσουν τα εμπόδια και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους σε όλες τις πτυχές της ζωή!
Μάλιστα, για να τα καταφέρουν ακόμη πιο εύκολα υπάρχουν μερικά μικρά βήματα τα οποία οι γυναίκες χρειάζεται να ακολουθήσουν:
- Αναγνώριση του «εσωτερικού κριτή» ως μέρος του εαυτού τους
- Άσκηση «δίκαιης κριτικής» στον εαυτό τους. Αυτό μπορεί να αποτελέσει και κίνητρο για να ζήσουν νέες καταστάσεις
- Μεγαλύτερη προσοχή στις αλλαγές στο σώμα τους και στο περιβάλλον τους προκειμένου να νιώσουν πιο ασφαλείς και ήρεμες
- Συνειδητοποίηση ότι ο «εσωτερικός τους κριτής» μπορεί να είναι κινητήριος μοχλός που θα τις βοηθήσει να αναδείξουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News