Εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό πάνελ γυμνή: “Είναι εγωιστικό”, “Ιδιωτικό” ή “Απλώς ένα σώμα;”

εμφανίστηκε-σε-τηλεοπτικό-πάνελ-γυμν

Εμφανίστηκε γυμνή στο Good Morning Britain και προκάλεσε έντονες συζητήσεις αφού αντεπιτέθηκε στους ανθρώπους που βρίσκουν τη γυμνή ηλιοθεραπεία «εγωιστική και σκανδαλιστική». Ο αντίλογος ότι πρόκειται απλώς για ένα σώμα, το σώμα με το οποίο έχουμε έρθει σε αυτό τον κόσμο και καλούμαστε να διέλθουμε αυτή τη ζωή. Κι αν το να κυκλοφορούμε γυμνοί ως μια απόλυτη παραδοχή ότι αυτό είναι το σώμα μας για το οποίο κανείς από εμάς δεν θα πρέπει να ντρέπεται, έρχεται σε αντίφαση με το αίσθημα των ανθρώπων που αισθάνονται άβολα, ακόμα και αηδιαστικά, βλέποντας σώματα ώριμων ανθρώπων γυμνά να κυκλοφορούν δίπλα τους, ας σταθούμε στην πιο σημαντική συνειδητοποίηση που προκύπτει από αυτή τη συζήτηση: “Είναι απλά το σώμα μου και δεν υπάρχει τίποτα το εντυπωσιακό σε αυτό και δεν υπάρχει λόγος να το σεξουαλικοποιούμε”.

Αν πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο λόγος στρέφεται στη φυσιολάτρισσα Έλεν Μπέριμαν, από το Ηνωμένο Βασίλειο, που προσκλήθηκε στην εκπομπή του ITV για να συζητήσει το θέμα με τον ειδικό σε θέματα πολιτισμού Νικ Εντ.

Η Έλεν είναι ελεύθερη επαγγελματίας, συγγραφέας σε θέματα του γυμνού τρόπου ζωής, δημοσιογράφος και επίσης υπεύθυνη σε μια εθνική οργάνωση φυσιολατρών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η αφορμή για να πάει προσκεκλημένη η ΈΛεν στην πρωινή εκπομπή ήταν ένα περιστατικό που έλαβε χώρα πρόσφατα στη λίμνη Hampstead Heath στο βόρειο Λονδίνο, όπου το προσωπικό κάλεσε την αστυνομία για μια γυμνή λουόμενη που αρνήθηκε να καλυφθεί.

Προς επίρρωση των ισχυρισμών της, η Έλεν αποφάσισε να εμφανιστεί στο πάνελ γυμνή, πράγμα που σημαίνει ότι το ITV έπρεπε να θολώσει το γυμνό στήθος της.

“Μας ενοχλεί ένα γυμνό σώμα που κάνει ηλιοθεραπεία;”

«Με όλα αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο αυτή τη στιγμή, μας ενοχλεί πραγματικά τόσο πολύ ένα γυμνό σώμα που κάνει ηλιοθεραπεία σε μια ήσυχη γωνιά ενός πάρκου;» αναρωτήθηκε η Έλεν.

«Υπάρχουν τόσα άλλα που συμβαίνουν και θα μπορούσαμε να μας απασχολούν» συνέχισε.

Σε απάντηση, ο Νικ Εντ δήλωσε ότι τον ενοχλεί απολύτως η σκέψη ότι άνθρωποι κάνουν ηλιοθεραπεία γυμνοί – παρόλο που υπάρχει πλέον νόμος που το απαγορεύει επί του παρόντος.

«Ο μόνος θάμνος που θέλω να βλέπω όταν τρώω ένα σάντουιτς είναι ένας πράσινος με πουλιά μέσα» αστειεύτηκε.

«Έχω προβλήματα με αυτό γιατί πιστεύω ότι είναι πολύ εγωιστικό. Έχει να κάνει με εσένα και την ενδυνάμωσή σου και καταλαβαίνω απόλυτα τη θετική στάση απέναντι στο σώμα σου, η οποία νομίζω ότι είναι φανταστική.

»Αλλά δεν λαμβάνεις υπόψη σου τους άλλους ανθρώπους μέσα σε αυτό το περιβάλλον που μπορεί να σκανδαλίζονται λίγο, που μπορεί να το βρίσκουν λίγο προσβλητικό, […] ή κάτι που βλέπεις μόνο στην κρεβατοκάμαρα ή όταν κάνεις ντους» συνέχισε.

Ωστόσο, η Έλεν διερωτήθηκε γιατί το ευρύ κοινό θα πρέπει να σκανδαλίζεται από μια επίδειξη γυμνού – στη συνέχεια αστειεύτηκε ότι θα μπορούσε να «σκανδαλιστεί» από το χρώμα της μπλούζας του Νικ.

Απαντώντας σε αυτό, ο Νικ πρόσθεσε: «Στη θέα του γυμνού, ο κόσμος αποστρέφει τα μάτια του, το βλέπει ως προσβλητικό. Αυτό μπορεί να είναι θέμα προσαρμογής».

Διαφωνώντας με αυτό, η Έλεν είπε: «Πώς είναι προσβλητικό; Είναι απλώς ένα σώμα.

»Πώς είναι προσβλητικό αυτό; Ότι κάποιος είναι απλά ξαπλωμένος και κάνει ηλιοθεραπεία».

%ce%b5%ce%bc%cf%86%ce%b1%ce%bd%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%bf%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%80%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%bb-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd0

Πώς αντέδρασε το κοινό

Έπειτα από αυτή την εμφάνιση και τη συζήτηση που ακολούθησε, οι αντιδράσεις ήταν έντονες από το τηλεοπτικό κοινό. Ήταν επόμενο , λοιπόν, να ανάψει η συζήτηση στο Twitter.

«Μόλις το είδα αυτό» έγραψε ένας. «Θα ήμασταν πιο αναστατωμένοι αν τα παιδιά μας έβλεπαν γυμνούς ανθρώπους στο πάρκο!».

Ένας άλλος πρόσθεσε: «Κάντε ό,τι θέλετε στην ιδιωτική σας ζωή, αλλά σίγουρα δεν θέλω να περπατάω στο πάρκο της γειτονιάς και να βλέπω ανθρώπους με τα βυζιά τους έξω…»

Ένας τρίτος είπε: «Νομίζω ότι αν κάνετε ηλιοθεραπεία γυμνοί σε ένα πάρκο είναι εντάξει, αλλά θα πρέπει να έχετε ένα αντιανεμικό ή κάτι άλλο γύρω σας. Το να είσαι γυμνός δεν είναι προσβλητικό, αλλά είναι ιδιωτικό».

Ένας τέταρτος απάντησε: «Αν θέλετε να πάτε γυμνοί, ωραία δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά παρακαλώ σκεφτείτε τους άλλους.

»Ίσως το πάρκο της γειτονιάς να μην είναι το κατάλληλο μέρος και όσο για το να είστε γυμνοί στον κήπο σας, κάντε το! Οι γείτονες θα πρέπει να κοιτάζουν τη δουλειά τους και να μην κοιτάζουν στον κήπο σας».

«Όχι ευχαριστώ» είπε ένας πέμπτος. «Τα παιδιά δεν χρειάζεται να το βλέπουν».

Παίρνοντας το μέρος της Έλεν, μια γυναίκα απάντησε: «Είναι σάρκα, όλοι έχουμε σώματα, δεν πρέπει να θεωρούνται βρώμικα ή κάτι για το οποίο πρέπει να νιώθουμε ντροπή. Περπατάω γυμνή στο σπίτι όλη την ώρα».

Τι την οδήγησε στον γυμνισμό

Σε άλλο σημείο της κουβέντας, η Έλεν εξήγησε πώς έγινε για πρώτη φορά γυμνίστρια αφού παρακολούθησε ένα συνέδριο με τον σύζυγό της, το οποίο την άφησε να αισθάνεται «ελεύθερη».

«Ήταν μια στιγμή «Εύρηκα!» για μένα, κατά κάποιο τρόπο συνειδητοποίησα ότι το σώμα μου είναι απλά το σώμα μου και δεν υπάρχει τίποτα το εντυπωσιακό σε αυτό και δεν υπάρχει λόγος να το σεξουαλικοποιούμε.

»Είναι κυριολεκτικά απλώς το σώμα μου και το αποδέχομαι όπως είναι» ξεκαθάρισε.

Παρόλο που δεν είναι παράνομο να είναι κανείς γυμνός δημόσια στην Αγγλία και την Ουαλία, σύμφωνα με το άρθρο 66 του νόμου περί σεξουαλικών αδικημάτων 2023, οι άνθρωποι πρέπει να βεβαιώνονται ότι δεν «προκαλούν ανησυχία ή αναστάτωση» σε άλλους.

Οι κατευθυντήριες γραμμές του βρετανικού νόμου έχουν ως εξής: «Στην περίπτωση του γυμνισμού πρέπει να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ του δικαιώματος του γυμνιστή στην ελευθερία της έκφρασης και του δικαιώματος του ευρύτερου κοινού να προστατεύεται από την παρενόχληση, την ανησυχία και την αναστάτωση».

*Με στοιχεία από dailymail.co.uk

Διαβάστε επίσης

«Υπερβολές!»: Η τελευταία πρεμιέρα της περιόδου απόψε στο Καρόλου Κουν

Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, στον «Θάνατο του Εμποράκου»

Σχετικά Άρθρα
Να, γιατί ο Πιρς Μπρόσναν είναι ο ιδανικός σύζυγος
Να, γιατί ο Πιρς Μπρόσναν είναι ο ιδανικός σύζυγος
Γιατί οι δυνατές γυναίκες προτιμούν τη μοναξιά από μια σχέση δεκανίκι!
Γιατί οι δυνατές γυναίκες προτιμούν τη μοναξιά από μια σχέση δεκανίκι!
5 τύποι τοξικών συντρόφων που μπορούν να καταστρέψουν τη ζωή σας
5 τύποι τοξικών συντρόφων που μπορούν να καταστρέψουν τη ζωή σας
Σίντι Κρόφορντ: "Άλλαξε" τον εαυτό της για να πετύχει ο γάμος της με τον Ρίτσαρντ Γκιρ
Σίντι Κρόφορντ: “Άλλαξε” τον εαυτό της για να πετύχει ο γάμος της με τον Ρίτσαρντ Γκιρ
Λίντα Εβαντζελίστα: Σοκάρει η αποκάλυψή της ότι την κακοποιούσε ο σύζυγός της
Λίντα Εβαντζελίστα: Σοκάρει η αποκάλυψή της ότι την κακοποιούσε ο σύζυγός της
Ιωάννα Παλιοσπύρου: "Αν μου ξαναρίξουν βιτριόλι μην ψάχνετε ποιος και τι"
Ιωάννα Παλιοσπύρου: “Αν μου ξαναρίξουν βιτριόλι μην ψάχνετε ποιος και τι”

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του