«Εκείνη θήλαζε την ώρα της τηλεδιάσκεψης και ο συνάδελφός μας φωτογράφιζε κρυφά το στήθος της»

εκείνη-θήλαζε-την-ώρα-της-τηλεδιάσκε

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η κουλτούρα του γραφείου άλλαξε άρδην για πολλές εταιρείες ανά τον κόσμο. Αυτό σήμαινε ότι η εργασιακή ζωή πήρε μία νέα μορφή, ιδιαιτέρως για τους γονείς που έπρεπε να συνδυάσουν τη δουλειά με τη φροντίδα των παιδιών στο νέο τους «γραφείο», που δεν ήταν άλλο από το σπίτι τους.

Αν και πολλοί προσπάθησαν να δώσουν χώρο και να βοηθήσουν τους γονείς συναδέλφους τους να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα, υπήρξαν και αυτοί που δεν φάνηκε να συμπαραστέκονται και πολύ.

Μία γυναίκα, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, γράφοντας σε στήλη συμβουλευτικής, δήλωσε τρομοκρατημένη, όταν έμαθε ότι ένας συνάδελφός της τραβούσε κρυφά φωτογραφίες μίας άλλης συναδέλφου από την πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων την ώρα που εκείνη θήλαζε το μωρό της.

Φυσικά, ο εν λόγω ισχυρίστηκε ότι έκανε πλάκα, όταν έσφιξε ο κλοιός γύρω του, όμως τώρα η συνάδελφός του δεν είναι σίγουρη ότι λέει την αλήθεια.

Η «ανώνυμη» γυναίκα που έκανε την καταγγελία εξήγησε ότι η συνάδελφός της, την οποία ονομάζει «Κρίστεν», γέννησε προσφάτως.

Όπως αναφέρει, η Κρίστεν συχνά θήλαζε το μωρό, όσο βρισκόταν στην πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης. Η ίδια κατέφευγε σε αυτό επειδή τον θεωρούσε ως τον καλύτερο τρόπο να κρατά ήσυχο το μωρό της

«Όμως, από ορισμένες γωνίες λήψης της κάμερας και κινήσεις μπορούσες άνετα να δεις το στήθος της ή μέρος του, όσο θήλαζε το μωρό», ανέφερε η συνάδελφος της Κρίστεν.

Θα πιστέψει κανείς ότι οι συνάδελφοι της Κρίστεν δεν θα εντυπωσιάζονταν από μία γυναίκα που κάνει κάτι τόσο πολύ φυσιολογικό. Δυστυχώς, όμως, ένας από τους συναδέλφους της παρά-αποδείχθηκε μη φυσιολογικός και μάλιστα πίσω από την πλάτη της.

«Μου είπε ότι έκανε πλάκα»

«Σε ένα ξεχωριστό chat για ένα διαφορετικό πρότζεκτ που δεν συμμετείχε η Κρίστεν, μάς είπε ότι είχε κάνει screenshots από το στήθος της», ανέφερε η συνάδελφος. Δήλωσε αηδιασμένη και όταν τον έφερε προ των ευθυνών του, ανέφερε ότι έκανε πλάκα.

«Όταν τον προκάλεσα, είπε ότι έκανε πλάκα για τη σεξουαλικότητά της και πόσο τυχερό είναι το μωρό. Του είπα, ότι ήταν αηδιαστικός και ότι δεν ήθελα να ακούω τίποτα παραπάνω από εκείνον. Μάλιστα, με κατηγόρησε ότι δεν έχω και καμία αίσθηση του χιούμορ», ανέφερε η συνάδελφος.

Και ακόμη, δεν φαίνεται σίγουρη για το τι να κάνει και αν θα πρέπει να μιλήσει στην Κρίστεν για τα «αστεία» του συναδέλφου της.

«Δεν θέλω να νιώσει άσχημα ή να μην μπορεί να ταΐσει το μωρό της», τόνισε. Ωστόσο, δεν θέλει να μείνει αμέτοχη.

Έχει στην κατοχή της τα screenshot της συζήτησής της με τον συνάδελφο που τράβηξε τις φωτογραφίες, αλλά αναρωτιέται αν θα ήταν λάθος να τις παραχωρήσει στους ανωτέρους τους, καθώς προέρχονται από μία ημι-ιδιωτική συζήτηση.

«Αν και του είπα να σταματήσει και το έκανε, δεν ξέρω αν τελικά ο προϊστάμενος θα έκανε κάτι. Άλλοι λένε ότι δεν είναι δουλειά μου και ότι θα πρέπει να το αφήσω να περάσει, αλλά δεν νιώθω καλά», ανέφερε.

«Ο τύπος πρέπει να απολυθεί»

Οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου συμφώνησαν μαζί της: θα πρέπει να γίνει αναφορά στον «περίεργο» συνάδελφο.

«Πρώτα από όλα ο τύπος πρέπει να απολυθεί ή να τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά γενικότερα να απολυθεί», έγραψε ένας χρήστης του διαδικτύου.

«Ο συνάδελφός σου που τραβούσε screenshots από μία άλλη συνάδελφό σου που θήλαζε είναι αηδιαστικό και ανώμαλο. Το γεγονός ότι το μοιράστηκε μαζί σου και προφανώς ίσως και με άλλους συναδέλφους είναι ακόμη πιο ενοχλητικό. Πολύ περισσότερο, το ότι αναφέρθηκε στη σεξουαλικότητα της γυναίκας με βάζει περισσότερο σε συναγερμό. Πρέπει κάτι να κάνετε. Να μιλήσετε στο τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή στους προϊσταμένους σας», ανέφερε ένας άλλος σχολιαστής.

«Είναι γουρούνι ο τύπος. Ελπίζω να απολυθεί», ήταν το αφοπλιστικό σχόλιο ενός άλλου χρήστη του διαδικτύου. Άλλοι πάλι, λίγοι ωστόσο, θεώρησαν λάθος της Κρίστεν να μην κρατήσει την κάμερά της κλειστή, ενόσω θήλαζε.

«Οκ, μην με κατακρίνετε. Δεν κατηγορώ το θύμα εδώ: ο συνάδελφος πρέπει να εκδιωχθεί, αν όχι να συλληφθεί και να ενημερωθούν, τόσο η γυναίκα, όσο και οι προϊστάμενοι. Όμως, κι εκείνη (η μητέρα) γιατί δεν έκλεινε την κάμερά της, ενώ θήλαζε εν ώρα τηλεδιάσκεψης;», ανέφερε ένας σχολιαστής.

Η γυναίκα που έκανε την καταγγελία δεν ζήτησε τις φωτογραφίες, αλλά τώρα αυτό που πρέπει να κάνει είναι να κρατήσει μία υπεύθυνη στάση.

«Τι θα πει έκανε πλάκα; Δεν είναι αστείο. Θα ήταν αστείο αν τραβούσα φωτογραφίες από έναν συνάδελφό μας να θηλάζει; Μοιάζει ξεκάθαρο ότι προσπάθησε να το περάσει ως αστείο από τη στιγμή που τον επέπληξες», ανέφερε η σύμβουλος.

H καταγγέλλουσα δεν θα έπρεπε να θεωρεί ότι το chat ήταν ημι-ιδιωτικό. Ήταν ένα chat της δουλειάς και άρα δεν ήταν ιδιωτικό.

«Η Κρίστεν προσπαθεί να κρατήσει ήρεμο και χαρούμενο ένα νεογέννητο, ενώ εργάζεται από το σπίτι, κάτι τρομερά δύσκολο και οι ο συνάδελφός σας το χρησιμοποίησε για να κάνει κουτσομπολιό, ακόμη και να τραβήξει φωτογραφίες της», συνέχισε η σύμβουλος.

«Είναι ένα ζήτημα που δεν πρέπει να περάσετε αψήφιστα. Δεν είναι ένα θέμα για να το αντιμετωπίσουν οι προϊστάμενοί σας, αλλά τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», τόνισε.

Πηγή: cafemom.com

Σχετικά Άρθρα
Μακάρι όλες να βρούμε κάποιον να μας κοιτάει όπως ο Ορφέας Αυγουστίδης τη Γεωργία Κρασσά στη θάλασσα
Μακάρι όλες να βρούμε κάποιον να μας κοιτάει όπως ο Ορφέας Αυγουστίδης τη Γεωργία Κρασσά στη θάλασσα
"Stealthing»: Η τελευταία τάση στο sex που γίνεται επικίνδυνη για τη γυναίκα
“Stealthing»: Η τελευταία τάση στο sex που γίνεται επικίνδυνη για τη γυναίκα
Μια νοσοκόμα σεξουαλικής υγείας αποκαλύπτει: "Το ουρλιαχτό δεν αποτελεί συνώνυμο του καλού σεξ"
Μια νοσοκόμα σεξουαλικής υγείας αποκαλύπτει: “Το ουρλιαχτό δεν αποτελεί συνώνυμο του καλού σεξ”
Αυτή η κτηνίατρος αποκαλύπτει τις πέντε ράτσες σκύλων που δεν θα ήθελε με τίποτα κα ιτις πέντε που θα ήθελε - Πολλές οι αντιδράσεις
Αυτή η κτηνίατρος αποκαλύπτει τις πέντε ράτσες σκύλων που δεν θα ήθελε με τίποτα και τις πέντε που θα ήθελε – Πολλές οι αντιδράσεις
Άμεση αντίδραση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρίας Συρεγγέλα για την 26χρονη στο Βόλο
Άμεση αντίδραση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρίας Συρεγγέλα για την 26χρονη στο Βόλο
Ενδοοικογενειακή βία στο Βόλο: Την απειλούσε με κατσαβίδι μπροστά στο ανήλικο παιδί τους
Ενδοοικογενειακή βία στο Βόλο: Την απειλούσε με κατσαβίδι μπροστά στο ανήλικο παιδί τους

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του