«Είμαστε Τούρκοι της Δυτικής Θράκης», δήλωσαν οι χορευτές της Μαρίνας Σάττι

Σε μία ιδιαίτερη δήλωση προχώρησαν, πριν από μερικές ημέρες, οι Huseyin Çetintaş και Yasin Ametoglou που ήταν οι χορευτές της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision 2024, αφού δήλωσαν ότι είναι «Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης».

Ειδικότερα, κατά το τιρκουάζ χαλί της Eurovision 2024 που έγινε πριν από μία εβδομάδα, οι Huseyin Çetintaş και Yasin Ametoglou ανέφεραν σε σωματείο φίλων του διαγωνισμού από το Αζερμπαϊτζάν πως είναι «Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης».

Φυσικά, επισημαίνεται εδώ πως δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη, παρά θρησκευτική  και αναφέρεται σε μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής.

H ελληνική συμμετοχή στη Eurovision 2024

Πάντως, η παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής άρχισε με πλάνο σε αναλογία διαστάσεων 9:16 αφού η Μαρίνα Σάττι φάνηκε πως δήθεν κάνει live αναμετάδοση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ροζ χρώμα σε νέον κυριάρχησε στην εμφάνιση, ενώ τα ελληνικά στοιχεία προβλήθηκαν στις οθόνες LED της σκηνής με γραφικά δια χειρός NMR.

Ακόμα, χρησιμοποιήθηκε μία drop cam, από την οποία φάνηκε η Μαρίνα Σάττι να ξαπλώνει στη σκηνή μαζί με τους χορευτές της και στο φόντο υπήρχε η πόλη της Αθήνας. Εν συνεχεία, οι χορευτές περιέβαλαν τη Μαρίνα Σάττι ενώ εκείνη χόρευε στη μέση κατά το ρυθμικό μέρος του τραγουδιού «Ζάρι», ξεσηκώνοντας το κοινό. Οι οθόνες LED της σκηνής χρησιμοποιήθηκαν, επίσης, σε μεγάλο βαθμό, όπως άλλωστε και οι κύβοι που συμβόλιζαν τα ζάρια – αναφορά, φυσικά, στον τίτλο του ελληνικού τραγουδιού.

Η Μαρίνα Σάττι φόρεσε στο χέρι της ένα δαχτυλίδι, το οποίο επί της ουσίας είναι μία κάμερα που μοιάζει με GoPro, οπότε το κοινό και φυσικά οι χορευτές (Huseyin Çetintaş, Yasin Ametoglou, Ειρήνη Δαμιανίδου, Βασίλης Καραγιάννης) είχαν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση. Η στιγμή που ξεχώρισε, ήταν εκείνη που η Μαρίνα Σάττι και οι χορευτές της χόρευαν με μαντήλια στα χέρια. Οι θεατές, μάλιστα, έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι στο τελευταίο μέρος της σκηνικής παρουσίασης. Η Ερασμία Μαρκίδη συνόδευσε, επίσης, τη Μαρίνα Σάττι στη σκηνή κάνοντας φωνητικά. Ο Φωκάς Ευαγγελινός ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision 2024 και ο Mecnun Giasar (Majnoon) ήταν υπεύθυνος για τη χορογραφία.

Διαβάστε επίσης

Σωστό βάρος, σωστή διατροφή, άσκηση και όχι κακές συνήθειες κρατούν μακριά τα νοσήματα

Eurovision 2024: To Nemo έσπασε το βραβείο λέγοντας «Θέλει φτιάξιμο όπως και ο διαγωνισμός»

Σχετικά Άρθρα
Τι είναι ο «Kανόνας του Ted Bundy» και γιατί μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος για τις γυναίκες
Τι είναι ο «Kανόνας του Ted Bundy» και γιατί μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος για τις γυναίκες
Η Εποχή της Μεγάλης Εξουθένωσης: Πώς η εργασία μας ρουφά ενέργεια ακόμη και στον ελεύθερο χρόνο μας
Η «Εποχή της Μεγάλης Εξουθένωσης»: Πώς η εργασία μάς «ρουφά» ενέργεια ακόμη και στον ελεύθερο χρόνο μας
Έρχεται το τέλος της υπερπροβολής των σχέσεων στα social media;
Έρχεται το τέλος της υπερπροβολής των σχέσεων στα social media;
Οι λόγοι που το 80% των σχέσεων αποτυγχάνουν
Οι λόγοι που το 80% των σχέσεων αποτυγχάνουν
10 συνήθειες για να δημιουργείτε δυνατές σχέσεις
10 συνήθειες για να δημιουργείτε δυνατές σχέσεις
«Διαζύγιο ύπνου»: Μπορεί να δυναμώσει τη σχέση του ζευγαριού;
«Διαζύγιο ύπνου»: Μπορεί να δυναμώσει τη σχέση του ζευγαριού;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του