Έχασε σύζυγο και γιο αλλά η ζωή της χαμογέλασε ξανά – Μια συγκλονιστική ιστορία ζωής

έχασε-σύζυγο-και-γιο-αλλά-η-ζωή-της-χαμο

Στα ενενήντα της χρόνια είναι ένα ζωντανό παράδειγμα δύναμης ψυχής και θέλησης για ζωή. Παρά τις μεγάλες αντιξοότητες που αντιμετωπίζει, τόσο η ίδια όσο και ο σύντροφός της, η ηλικιωμένη γυναίκα χαμογελάει και αγκαλιάζει τους ανθρώπους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που, όπως λέει η ίδια, είναι η «δύναμή της».

Η κ. Χριστίνα γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όπου και παντρεύτηκε. Αργότερα, ήρθε για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα μαζί με τον σύζυγο και τον γιο της. Ο θάνατος του συζύγου της και αρκετά χρόνια αργότερα του γιου της ήταν μεγάλο χτύπημα για την ίδια. Η ζωή όμως της χαμογέλασε και στα 66 της χρόνια γνώρισε τον σύντροφό της με τον οποίο ζει αρμονικά τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια, παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Το ατύχημα που άλλαξε τη ζωή τους

Τον Νοέμβριο του 2015, ο σύντροφος της κ. Χριστίνας υπέστη ένα σοβαρό ατύχημα. Το γεγονός αυτό άλλαξε τη ζωή και τις ανάγκες των δύο ηλικιωμένων. «Δεν έχω παιδιά και εγγόνια και τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Δεν είχα ούτε οικονομική ευχέρεια. Παράλληλα είχα να αντιμετωπίσω και τα δικά μου σοβαρότατα προβλήματα υγείας. Προσπάθησα να παλέψω, ήταν όμως αδύνατο να βρω λύση στο πρόβλημά μου. Τόσο στο οικονομικό και το νοσηλευτικό, όσο και στο ψυχολογικό. Οι γείτονες και οι συγγενείς έκαναν ό,τι μπορούσαν, εγώ όμως ήμουν μόνη μου και έπρεπε να παίρνω αποφάσεις. Όχι μόνο για τη ζωή μου, αλλά και για την υγεία και τη ζωή του συντρόφου μου. Ήμουν απελπισμένη και χρειαζόμουν μία συνεχή παρουσία».

Λίγους μήνες αργότερα, η ηλικιωμένη κυρία απευθύνθηκε στην Υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που εδρεύει στην Γ’ Σεπτεμβρίου και εξυπηρετεί τις περιοχές Πατήσια, Εξάρχεια και Κυψέλη. Η Κοινωνική Λειτουργός επισκέφτηκε την κ. Χριστίνα για εκτίμηση της κατάστασης και παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης, ώστε οι δύο ηλικιωμένοι να συνεχίσουν την αυτόνομη και αξιοπρεπή τους διαβίωση.

«Βρισκόμουν σε ένα χάος και είχα αφήσει πλέον τον εαυτό μου στην βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού. Η Κοινωνική Λειτουργός με ενθάρρυνε συνεχώς. Όποτε λύγιζα και της έλεγα δεν αντέχω άλλο, εκείνη μου έλεγε “κάντε κουράγιο, θα είμαστε μαζί σας, μπορείτε, θα τα καταφέρετε” και έτσι συνέχιζα την προσπάθεια».

Η βοήθεια από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Το ηλικιωμένο ζευγάρι δέχτηκε σειρά παροχών και υπηρεσιών από επαγγελματίες και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του, όπως: ενέργειες παραπομπής του ηλικιωμένου κυρίου σε πρόγραμμα αποκατάστασης και αποθεραπείας, συνταγογράφηση, ψυχοκοινωνική στήριξη, παραλαβή πιστοποιητικών, διεκπεραίωση και συνοδεία σε ιατρικά ραντεβού, επισκέψεις κατ’ οίκον από γιατρό, φυσικοθεραπευτή, κοινωνική λειτουργό, νοσηλεύτρια και οικογενειακούς βοηθούς. Επίσης, ωφελήθηκαν από Προγράμματα Οικονομικής Ενίσχυσης, καθώς και από τη συμμετοχή τους σε κοινωνικές εκδηλώσεις της Υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι» του Ε.Ε.Σ.

«Στην αρχή ο σύντροφός μου ήταν συνεχώς θυμωμένος, δεν μίλαγε καθόλου και δεν σηκωνόταν από το κρεβάτι», λέει η κ. Χριστίνα. «Μετά την εισαγωγή του στο Κέντρο Αποκατάστασης και τη συνεχή στήριξη από τους ανθρώπους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εδώ και τρία χρόνια, υπήρξε μεγάλη καλυτέρευση στην υγεία του, στην ψυχολογία του και στην καθημερινότητά μας. Η ζωή δεν αξίζει αν δεν βοηθάς αυτούς που έχουν ανάγκη. Οι μεγάλοι άνθρωποι πρέπει να βγαίνουν έξω, να φροντίζουν τον εαυτό τους, να μη σταματάνε και όταν έχουν ανάγκη από βοήθεια να μη διστάζουν να τη ζητήσουν. Για μένα, η βοήθεια από τον Ερυθρό Σταυρό είναι η σωτηρία μου. Μου δίνει μεγάλη δύναμη για να συνεχίσω να ζω με αξιοπρέπεια».

Της Ειρήνης Μπουδρονικόλα

Γραφείο Τύπου, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Σχετικά Άρθρα
«Προτιμώ η Γυναίκα που αγαπάω να νιώθει "ελεύθερο άλογο"» - Το κείμενο του Θανάση Ευθυμιάδη που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι άνδρες
«Προτιμώ η Γυναίκα που αγαπάω να νιώθει “ελεύθερο άλογο”» – Το κείμενο του Θανάση Ευθυμιάδη που πρέπει να διαβάσουν όλοι
Γιώργος Καπουτζίδης: "Αδερφή είμαι, αλλά είμαι καλή. Και όμορφη κι έξυπνη και πετυχημένη"
Γιώργος Καπουτζίδης: “Αδερφή είμαι, αλλά είμαι καλή. Και όμορφη κι έξυπνη και πετυχημένη”
Γουίλιαμ και Κέιτ έστειλαν μήνυμα για τη μοναξιά με τρόπο που προκάλεσε αίσθηση στη Μ. Βρετανία
Γουίλιαμ και Κέιτ έστειλαν μήνυμα για τη μοναξιά με τρόπο που προκάλεσε αίσθηση στη Μ. Βρετανία
Τι είναι η Ευτυχία; Αυτή η 92χρονη γιαγιά έχει την απάντηση
Τι είναι η Ευτυχία; Αυτή η 92χρονη γιαγιά έχει την απάντηση
Ξέσπασε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς για την Κάρολαϊν: "Ένας ψυχρός δολοφόνος προσπαθεί να δικάσει εσένα!"
Ξέσπασε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς για την Κάρολαϊν: “Ένας ψυχρός δολοφόνος προσπαθεί να δικάσει εσένα!”
"Βόμβα" στο Μονακό: Ο Αλβέρτος "χρυσοπληρώνει" την Σαρλίν για να μένει μαζί του
“Βόμβα” στο Μονακό: Ο Αλβέρτος “χρυσοπληρώνει” την Σαρλίν για να εμφανίζεται μαζί του

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του