Η Billie Eilish δεν είναι από τις καλλιτέχνιδες που κρύβονται. Αντίθετα, κατά καιρούς, έχει μιλήσει με ειλικρίνεια για διάφορα θέματα που σχετίζονται με τη ζωή της και την ψυχική υγεία και κάθε φορά θέλει μέσα από τη δική της ιστορία να ενθαρρύνει τον κόσμο. Και να στείλει το δικό της μήνυμα.
Αυτή τη φορά, η σπουδαία ερμηνεύτρια μιλά για το πώς είναι να ζεις με σύνδρομο Tourette. Η Billie Eilish μίλησε στην εκπομπή “My Next Guest Needs No Introduction” του David Letterman στο Netflix κι εξήγησε μεταξύ άλλων πως πρόκειται για μια «εξαντλητική» εμπειρία.
Ο πιο συνηθισμένος τρόπος με τον οποίο αντιδρούν οι άνθρωποι είναι να γελούν
Η αλήθεια είναι πως η νεαρή τραγουδίστρια δεν έχει μιλήσει σχεδόν καθόλου για το συγκεκριμένο σύνδρομο. Η διάγνωση έγινε στα 11 της χρόνια και όπως δήλωσε, δεν σκόπευε να μιλήσει ανοιχτά γι’ αυτό αν δεν είχε προκύψει από μόνο του. Η ίδια αναγκάστηκε να το αποκαλύψει όταν μία αλλαγή στον φωτισμό του πλατό προκάλεσε ένα από τα τικ της.
«Αν με βιντεοσκοπήσετε για αρκετή ώρα, θα δείτε πολλά τικ», είπε η Eilish.
«Δεν με νοιάζει. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος με τον οποίο αντιδρούν οι άνθρωποι είναι να γελούν, επειδή νομίζουν ότι προσπαθώ να είμαι αστεία. Νομίζουν ότι κάνω τα τικ για πλάκα. Και πάντα με προσβάλλει απίστευτα αυτό» παραδέχτηκε στη συνέχεια.
Και πρόσθεσε: «Αυτό που είναι αστείο είναι ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι το έχουν και δεν θα το καταλάβαινες ποτέ. Μερικοί καλλιτέχνες επικοινώνησαν μαζί μου και είπαν: “Στην πραγματικότητα είχα πάντα Tourette”. Και δεν πρόκειται να αποκαλύψω ποιοι είναι, γιατί δεν θέλουν να μιλήσουν γι’ αυτό, αλλά ήταν πολύ ενδιαφέρον για εμένα. Έλεγα: “Αλήθεια; Τι;”».
Τι είναι το σύνδρομο Tourette
Το σύνδρομο Tourette είναι μια διαταραχή που περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενες κινήσεις ή ανεπιθύμητους ήχους (δηλαδή αυτά που είναι ευρέως γνωστά ως “τικ”), που δεν μπορούν να ελεγχθούν εύκολα από το άτομο. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να ανοιγοκλείνει συνεχώς τα μάτια του, να παράγει ασυνήθιστους ήχους κ.α.
Το σύνδρομο Τουρέτ γίνεται αντιληπτό κυρίως μέσα από αυτά τα τικ, τα οποία συνήθως εμφανίζονται σε ηλικία 2-15 χρόνων, με μέσο όρο περίπου τα 6 χρόνια. Τα αγόρια είναι περίπου τρεις έως τέσσερις φορές πιο πιθανό να αναπτύξουν σύνδρομο Tourette.
Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία για το σύνδρομο, υπάρχουν διάφορες αγωγές διαχείρισης των συμπτωμάτων. Πολλοί άνθρωποι με Tourette δεν χρειάζονται θεραπεία, όταν τα συμπτώματα δεν είναι ενοχλητικά και δεν τους εμποδίζουν στην καθημερινότητά τους. Τα τικ συχνά μειώνονται ή τίθενται υπό έλεγχο μετά από τα εφηβικά χρόνια του ατόμου.
Διαβάστε επίσης
Καυγάδισε με τον σύντροφό της και τον πάτησε με το αυτοκίνητό της – Μια αδιανόητη ιστορία στο Δήλεσι
Δείτε το απίστευτο κορμί της Άννας Βίσση στα 64 της: Έγινε πρώτο trend στο Twitter – “Σοκ”
Google News