Αυτή είναι η συνήθεια στο κρεβάτι που καταστρέφει τη σχέση σου και δεν είναι το κακό σεξ

Υπάρχει μία συνήθεια στο κρεβάτι που τα τελευταία χρόνια έχει κλείσει σπίτια. Και όχι δεν είναι το κακό σεξ. Αυτή η «μάστιγα» λέγετε παράλληλο σκρολάρισμα και είναι αυτό το σιωπηλό χάζεμα στο κινητό τηλέφωνο, ενώ το ζευγάρι είναι ξαπλωμένο στο κρεβάτι. Και όπως προειδοποιούν οι ειδικοί μπορεί να υπογράψει τη θανατική καταδίκη μίας σχέσης.

«Έχοντας μία τέτοια συνήθεια μειώνεται δραματικά η τρυφερότητα ή ακόμα και η σύνδεση με τον σύντροφο. Η σύνδεση είναι καθοριστικής σημασίας για μία ισχυρή σχέση και χρειάζεται να συμβαίνει τακτικά για να ευδοκιμήσει το ζευγάρι», λέει η οικογενειακή ψυχολόγος Tracy Ross, στη Huffington Post. 

Η ώρα που ξαπλώνουμε στο κρεβάτι είναι και η ευκαιρία να συνδεθούμε με τον σύντροφό μας, κάτι που σε πολλά ζευγάρια εκλείπει, σύμφωνα με τη Ross. Συχνά οι πελάτες της διαμαρτύρονται, ότι το άλλο τους μισό είναι «κολλημένο» στο τηλέφωνό του ή μοιάζει αφηρημένο, με συνέπεια να δυσκολεύονται να τους τραβήξουν την προσοχή και μακροπρόθεσμα οδηγεί σε απομάκρυνση.

«Ενώ η ανάγκη για αποφόρτιση στο τέλος της ημέρας είναι απολύτως κατανοητή, είναι δύσκολο να αρνηθεί κανείς τη ζημιά που κάνει αυτό στη σχέση», προσθέτει η Ross.

Ωστόσο, η ψυχοθεραπεύτρια με έδρα τη Νέα Υόρκη Aimee Hartstein, τόνισε στο ίδιο μέσο, ότι μπορεί να μην είναι και πολύ ρεαλιστικό να βγαίνουν τα ζευγάρια εντελώς «από την πρίζα» το βράδυ.

«Είτε μας αρέσει, είτε όχι, το κινητό τηλέφωνο έχει έρθει για να μείνει και μόνο ένα παντελώς ασυνήθιστο ζευγάρι θα το αφήσει στην άκρη καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Είναι ένας τρόπος που πλέον οι άνθρωποι μαθαίνουν τις ειδήσεις, μιλούν σε φίλους και διασκεδάζουν. Εάν ένα ζευγάρι είναι ευτυχισμένο στη σχέση του, θεωρώ, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα», σημειώνει.

Τι συστήνουν οι ειδικοί

Η Ross αυτό που συμβουλεύει τα ζευγάρια είναι να ζητήσουν από τον σύντροφό τους, αν θέλουν να βρουν κάτι άλλο να κάνουν μαζί, έτσι ώστε να απομακρυνθούν από την οθόνη.

«Αρχικά, δες τον εαυτό σου, αν εσύ χρησιμοποιείς το κινητό για να αποφύγεις τον σύντροφό σου και αν το κάνεις, τότε πώς μπορείς να το αλλάξεις;», ανέφερε η Ross, υπογραμμίζοντας, ότι πολλές φορές οι οθόνη λειτουργεί ως τακτική αποφυγής του συντρόφου.

Αν υποπτευθούμε, ότι το κινητό μάς κλέβει ποιοτικό χρόνο, τότε κάποιοι ειδικοί συστήνουν απλά την τοποθέτηση ενός ορίου, όπως για παράδειγμα, να μην υπάρχουν κιντά στο δείπνο ή να καθιερώσουμε μία μέρα χωρίς κινητό, οπότε και δεν θα το πλησιάσουμε για να σκρολάρουμε στην οθόνη.

Σε περίπτωση που αποτύχουν όλα, δοκιμάζουμε το παράλληλο παιχνίδι. Την πράξη της εμπλοκής σε οτιδήποτε βλέπει ο άλλος στην οθόνη του, είτε πρόκειται για βιντεοπαιχνίδι, είτε για TikTok.

«Συχνά οι άνθρωποι ΄μπορούν σκρολάρουν καλύτερα στο κρεβάτι, όταν μοιράζονται αυτό που κάνουν με τον άλλον. Αν φτάσεις στο σημείο να βλέπεις ειδήσεις ή αστεία memes με το σύντροφό σου, τότε μπορείτε να τα βρείτε και σε ένα άλλο επίπεδο σύνδεσης. Αυτός είναι ο στόχος», λέει η Hartstein.

Διαβάστε επίσης:

Δώρα Χρυσικού: «Η ζωή που νικάει το φόβο… Χρόνια μου πολλά λοιπόν»

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ μισεί που είναι τόσο αδύνατη – Γιατί, όμως, αυτό μας ακούγεται «σκληρό»;

Σχετικά Άρθρα
Τι είναι ο «Kανόνας του Ted Bundy» και γιατί μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος για τις γυναίκες
Τι είναι ο «Kανόνας του Ted Bundy» και γιατί μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος για τις γυναίκες
Η Εποχή της Μεγάλης Εξουθένωσης: Πώς η εργασία μας ρουφά ενέργεια ακόμη και στον ελεύθερο χρόνο μας
Η «Εποχή της Μεγάλης Εξουθένωσης»: Πώς η εργασία μάς «ρουφά» ενέργεια ακόμη και στον ελεύθερο χρόνο μας
Έρχεται το τέλος της υπερπροβολής των σχέσεων στα social media;
Έρχεται το τέλος της υπερπροβολής των σχέσεων στα social media;
Οι λόγοι που το 80% των σχέσεων αποτυγχάνουν
Οι λόγοι που το 80% των σχέσεων αποτυγχάνουν
10 συνήθειες για να δημιουργείτε δυνατές σχέσεις
10 συνήθειες για να δημιουργείτε δυνατές σχέσεις
«Διαζύγιο ύπνου»: Μπορεί να δυναμώσει τη σχέση του ζευγαριού;
«Διαζύγιο ύπνου»: Μπορεί να δυναμώσει τη σχέση του ζευγαριού;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του