Αυτή είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας για μια τέλεια σχέση – Είναι μικρότερη από ό,τι μπορείς να φανταστείς

αυτή-είναι-η-ιδανική-διαφορά-ηλικίας-γ

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι η ηλικία δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν αριθμό και δεν έχει σημασία αν πραγματικά ο ένας αγαπάει τον άλλον. Αλλά αν αυτό δεν είναι αλήθεια και η σχέση βασίζεται στην ηλικία, μπορείτε να κάνετε μια πρόβλεψη για το πόσο θα διαρκέσει;

Κανείς δεν έχει κατανοήσει πλήρως πώς λειτουργεί πραγματικά μια επιτυχημένη σχέση, αλλά οι επιστήμονες φαίνεται ότι έχουν βρει τον καθοριστικό παράγοντα. Σύμφωνα με έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ, υπάρχει μια μαθηματικά υπολογισμένη διαφορά ηλικίας που μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για μια επιτυχημένη μακροχρόνια σχέση.

Η έρευνα

Στη μελέτη συμμετείχαν 3.000 άτομα. Όλοι τους είχαν παντρευτεί τουλάχιστον μία φορά. Οι επιστήμονες βρήκαν μια αστεία σύνδεση: όσο μεγαλύτερη ήταν η διαφορά ηλικίας, τόσο μεγαλύτερος ήταν ο κίνδυνος χωρισμού. Φυσικά, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι και υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά τα αποτελέσματα μπορούν τουλάχιστον να εξηγήσουν τις συγκρούσεις που έχουν τα ζευγάρια σε διαφορετικά στάδια της ζωής. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σύντροφοι τείνουν να έχουν πολύ διαφορετικά ενδιαφέροντα και στόχους.

Οι ερευνητές μοιράστηκαν πιο λεπτομερή στατιστικά στοιχεία που λένε ότι ο κίνδυνος χωρισμού για ζευγάρια με διαφορά ηλικίας άνω των 5 ετών είναι 18%. Αν η διαφορά ηλικίας είναι 10 έτη, ο κίνδυνος αυξάνεται δραματικά έως και 30%. Και για τα ζευγάρια με διαφορά ηλικίας 20 ετών και άνω, οι προβλέψεις είναι πραγματικά αρνητικές, επειδή ο κίνδυνος χωρισμού φτάνει το 95%.

Τώρα, στο βασικό σημείο: οι επιστήμονες βρήκαν ότι η ιδανική διαφορά ηλικίας είναι ένα έτος. Στην πραγματικότητα, άνθρωποι της ίδιας ηλικίας ή με διαφορά ηλικίας από 1 έως 3 χρόνια ανήκουν επίσης σε αυτή την ομάδα. Αυτά είναι τα ζευγάρια που έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να μείνουν μαζί, αφού η πιθανότητα χωρισμού είναι μικρότερη από 3%.

Το συμπέρασμα

Όπως είπαμε πριν, φυσικά, υπάρχουν εξαιρέσεις. Και οι αριθμοί δεν είναι το παν, είναι μερικά μόνο στοιχεία που δείχνουν μια συγκεκριμένη τάση, αλλά δεν σημαίνει ότι κάθε ζευγάρι στον κόσμο λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Έτσι, αν είστε σε σχέση με ένα άτομο που είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από εσάς, μην ανησυχείτε. Τα πιο σημαντικά πράγματα είναι τα συναισθήματα, ο αμοιβαίος σεβασμός και η άνεση. Και αν η σχέση σας έχει αυτά τα συστατικά, τότε πρέπει να την κρατήσετε.

Διαβάστε επίσης

Φάκελος απιστία: 5 λόγοι που μια γυναίκα απατά τον σύντροφό της!

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης μοιράζεται τα μυστικά του για τον έρωτα: “Μία γυναίκα θέλει να την θέλεις!”

8 πράξεις που θεωρούνται απιστία – εκτός από το σεξ – και δεν σου πάει ο νους!

Σχετικά Άρθρα
Ελεονώρα Μελέτη: «Παλιά σε αντιμετώπιζαν σαν κακομοίρα» - Η μεγάλη αλήθεια για την κατάψυξη ωαρίων!
Ελεονώρα Μελέτη: «Παλιά σε αντιμετώπιζαν σαν κακομοίρα» – Η μεγάλη αλήθεια για την κατάψυξη ωαρίων!
Ποια tips ισχύουν ακόμη και σήμερα;
Πρωταθλήτρια στο τρίαθλο απενοχοποιεί τον λεκέ περιόδου στο αθλητικό κορμάκι της – Η φωτογραφία που έγινε viral
Μαρία Μενούνος: "Άκουσα τον Άγιο Νεκτάριο, έκλαιγα με λυγμούς" - Η συγκλονιστική μαρτυρία της
Μαρία Μενούνος: “Άκουσα τον Άγιο Νεκτάριο, έκλαιγα με λυγμούς” – Η συγκλονιστική μαρτυρία της
%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%b5%cf%84%cf%89%cf%80%ce%af%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%ce%b8%ce%bb%ce%b9%cf%88%ce%b7-%cf%80%ce%bf0
Πώς αντιμετωπίζουμε την κατάθλιψη που είναι ανθεκτική στη θεραπεία;
Εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό πάνελ γυμνή: "Είναι εγωιστικό", "Ιδιωτικό" ή "Απλώς ένα σώμα;"
Εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό πάνελ γυμνή: “Είναι εγωιστικό”, “Ιδιωτικό” ή “Απλώς ένα σώμα;”
Ξεσπά η Billie Eilish: «Φτάνει πια ανόητοι, δεν είμαι ξεπουλημένη επειδή αποφάσισα να ντύνομαι πιο θηλυκά»
Ξεσπά η Billie Eilish: «Φτάνει πια ανόητοι, δεν είμαι ξεπουλημένη επειδή αποφάσισα να ντύνομαι πιο θηλυκά»

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του