6 ύπουλα σημάδια που δείχνουν ότι πάσχεις από διαταραχή άγχους

6-ύπουλα-σημάδια-που-δείχνουν-ότι-πάσχε

Πολλοί άνθρωποι με αγχώδεις διαταραχές ζουν μία φυσιολογική, ευτυχισμένη ζωή και ούτε το παρατηρούν τις περισσότερες φορές. Ωστόσο, το να αγνοείτε συνεχώς τα συναισθήματά σας μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς. Δείτε παρακάτω μία λίστα με τα συμπτώματα που υποδηλώνουν την παρουσία μίας διαταραχής άγχους.

1. Διαταραχές ύπνου

Όταν αντιμετωπίζετε μόνιμο άγχος κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να παρουσιάζετε πρόβλημα να κοιμηθείτε. Οι διαταραχές του ύπνου, ακόμη και για μικρό χρονικό διάστημα, μπορούν να οδηγήσουν σε αλλαγές στη συναισθηματική κατάσταση κάποιου, την προσοχή και την ικανότητά του να εργαστεί.

2. Ανάγκη για απόλυτο έλεγχο

6-%cf%8d%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b1-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b5%ce%af%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%cf%80%ce%ac%cf%83%cf%87%ce%b50

Όταν αισθάνεστε υπεύθυνοι για όλα και για όλους και αναζητάτε διαρκώς τους λόγους για τους οποίους συνέβη κάτι, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι πάσχετε από διαταραχή άγχους. Αυτοί οι άνθρωποι συμμετέχουν ακόμη και σε διάλογους με έναν ειδικό τρόπο -μιλούν περισσότερο από τους άλλους και συνήθως ξεκινούν να μιλάνε πρώτοι, αναλαμβάνοντας αυτόματα πρωτοβουλία.

3. Κατηγορείς συνεχώς τον εαυτό σου

Ένα από τα πιο εμφανή σημάδια μίας διαταραχής άγχους είναι οι συνεχείς αυτοκαταστροφικές τάσεις και οι τύψεις. Αυτό σημαίνει ότι επικρίνεις συνεχώς τον εαυτό σου, αφιερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σου κάνοντας αρνητικές σκέψεις. Αν κάποιος το κάνει πάντα αυτό, μπορεί να γίνει αφόρητος ακόμα και για τον ίδιο τον εαυτό του.

4. Ανεξήγητοι πόνοι

6-%cf%8d%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b1-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b5%ce%af%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%cf%80%ce%ac%cf%83%cf%87%ce%b52

Το άγχος μπορεί να εκφραστεί όχι μόνο μέσω ψυχολογικής έντασης, αλλά και σωματικά. Τέτοιου είδους ανεξήγητοι πόνοι διαρκούν μερικές φορές για μήνες και μπορούν να βλάψουν ένα άτομο σε μεγάλο βαθμό.

5. Εμμονικές συνήθειες

Όταν ένα άτομο δαγκώνει συνεχώς τα νύχια ή τα χείλη του, τραβάει τα ρούχα του, πειράζει το πρόσωπό του ή στρίβει τις άκρες των μαλλιών του, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι άγχους που αξίζει να προσέξουμε.

6. Οι άνθρωποι δεν σε καταλαβαίνουν

Όταν πρόκειται για τους ανθρώπους γύρω σου, ίσως γίνεις ένα πρόσωπο του οποίου ο τρόπος σκέψης είναι δύσκολο να κατανοηθεί χάρη σε όλα τα συναισθήματα που κρατάς μέσα σου. Ωστόσο, δεν μπορείς πάντα να κρύβεις αυτές τις σκέψεις και τα συναισθήματα, γιατί μια μέρα απλά θα εκραγείς και θα βλάψεις τους ανθρώπους γύρω σου.

Σχετικά Άρθρα
Μια νοσοκόμα σεξουαλικής υγείας αποκαλύπτει: "Το ουρλιαχτό δεν αποτελεί συνώνυμο του καλού σεξ"
Μια νοσοκόμα σεξουαλικής υγείας αποκαλύπτει: “Το ουρλιαχτό δεν αποτελεί συνώνυμο του καλού σεξ”
Αυτή η κτηνίατρος αποκαλύπτει τις πέντε ράτσες σκύλων που δεν θα ήθελε με τίποτα κα ιτις πέντε που θα ήθελε - Πολλές οι αντιδράσεις
Αυτή η κτηνίατρος αποκαλύπτει τις πέντε ράτσες σκύλων που δεν θα ήθελε με τίποτα και τις πέντε που θα ήθελε – Πολλές οι αντιδράσεις
Άμεση αντίδραση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρίας Συρεγγέλα για την 26χρονη στο Βόλο
Άμεση αντίδραση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρίας Συρεγγέλα για την 26χρονη στο Βόλο
Ενδοοικογενειακή βία στο Βόλο: Την απειλούσε με κατσαβίδι μπροστά στο ανήλικο παιδί τους
Ενδοοικογενειακή βία στο Βόλο: Την απειλούσε με κατσαβίδι μπροστά στο ανήλικο παιδί τους
Η Κλέλια Ρένεση ξεσπά κατά του Δήμου Γαύδου – «Πώς γίνεται να αγαπάς έναν τόπο και να σε αφήνουν εκτεθειμένο»
Η Κλέλια Ρένεση ξεσπά κατά του Δήμου Γαύδου – «Πώς γίνεται να αγαπάς έναν τόπο και να σε αφήνουν εκτεθειμένο»
Τι "κρύβουν" τα χρώματα της... καθημερινότητάς μας
Τι “κρύβουν” τα χρώματα της… καθημερινότητάς μας

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του