Αρχική > Featured > Στρασβούργο: Η διάσημη χριστουγεννιάτικη αγορά είναι βγαλμένη από παραμύθι (εικόνες)

Στρασβούργο: Η διάσημη χριστουγεννιάτικη αγορά είναι βγαλμένη από παραμύθι (εικόνες)

Η χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου που έχει τις ρίζες της στο 1570, άνοιξε για 449η χρονιά με τη φωταγώγηση του καθεδρικού ναού και ενός έλατου ύψους 30 μέτρων, μπροστά σε χιλιάδες θεατές που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κλεμπέρ.

Εκατοντάδες αστέρια, νιφάδες και γιρλάντες θα στολίζουν για πέντε ολόκληρες εβδομάδες τις προσόψεις των σπιτιών της αλσατικής πόλης, προσφέροντας ένα υπέροχο θέαμα σε όσους βρεθούν εκεί τις ημέρες των Χριστουγέννων, ενώ περίπου 300 ξύλινα σπιτάκια με σοκολάτες, μπισκότα, παραδοσιακά γλυκίσματα και χριστουγεννιάτικα παιχνίδια έχουν εγκατασταθεί στη διάσημη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Σχεδόν 260 μέλη της εθνικής αστυνομίας, 160 ιδιωτικοί αστυνομικοί και 50 δημοτικοί αστυνομικοί θα κινητοποιούνται καθημερινά για να εγγυώνται την ασφάλεια στο κέντρο της πόλης έως τις 30 Δεκεμβρίου.

«Η τρομοκρατική απειλή παραμένει πολύ μεγάλη. Η δύναμη αυτή είναι έτοιμη να εγγυηθεί την ασφάλεια αυτής της σημαντικής διοργάνωσης για το Στρασβούργο και τη Γαλλία, καθώς πολλοί τουρίστες έρχονται από όλο τον κόσμο», δήλωσε ο υφυπουργός εσωτερικών, αρμόδιος για την ασφάλεια, Λοράν Νινέζ.

Σε περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να ανέλθουν τα οικονομικά οφέλη για έναν προϋπολογισμό περίπου 3 εκατομμυρίων. Ένα εκατομμύριο ευρώ θα δοθεί για την ασφάλεια, έναντι 300.000 πριν από τις επιθέσεις του 2015.