Οι θαυμαστές του Στίβεν Χόκινγκ θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν κάποια από τα προσωπικά αντικείμενα του σπουδαίου Φυσικού, ανάμεσα σε αυτά το αναπηρικό του αμαξίδιο, διάφορα βραβεία που του είχαν απονεμηθεί και ένα αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του βιβλίου του με τίτλο «Το χρονικό του χρόνου».

Στη δημοπρασία του γνωστού οίκου Christie’s στο Λονδίνο πρόκειται συγκεκριμένα να πωληθούν 22 αντικείμενα του Χόκινγκ, όπως ένα από τα πέντε αντίγραφα της διδακτορικής διατριβής που έγραψε το 1965, όντας μεταπτυχιακός φοιτητής στο Κέιμπριτζ και εκτιμάται ότι θα «πιάσει» περίπου 100-150.000 λίρες! Η υπογραφή και η χειρόγραφη σημείωση του Χόκινγκ στο μπροστινό μέρος επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για το πρωτότυπο έργο του.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί μέσω διαδικτύου από 31 Οκτωβρίου μέχρι 8 Νοεμβρίου και τα έσοδα θα διατεθούν στο Ίδρυμα Στίβεν Χόκινγκ και στη Βρετανική Ένωση για την Κινητική Νευρωτική Νόσο. Ήδη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους συλλέκτες από την Ασία, τη Μέση Ανατολή, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.


Ο Βρετανός θεωρητικός Φυσικός Στίβεν Χόκινγκ έπασχε από τη νόσο του κινητικού νευρώνα και έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία 76 ετών, ενώ ήταν καθηλωμένος για χρόνια σε αναπηρικό αμαξίδιο και χρησιμοποιούσε υπολογιστή για να μιλάει.

από Μαρία Ιωαννάτου