Με στόχο τη βελτίωση ζωής των ασθενών, ένα σύγχρονο hot spot, που θα καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών με διαβήτη, από τις πολύ μικρές ηλικίες μέχρι και τις πολύ μεγαλύτερες, άνοιξε τις πύλες του στην καρδιά της Αθήνας. Ένα κέντρο εκπαίδευσης και αλληλεπίδρασης, ένας χώρος με τη δική του, πολύχρωμη, παιδική γωνιά, όπου μέσα από από σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια και ομάδες υποστήριξης στοχεύει να βοηθήσει να ξεπεραστούν ταμπού και οι ασθενείς να έχουν ποιότητα στην καθημερινότητά τους και πρόοδο στη ζωή τους.

 

Το Medtronic plc (NYSE:MDT), παγκόσμιος ηγέτης υπηρεσιών και λύσεων ιατρικής τεχνολογίας, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη λειτουργίας του πρώτου Medtronic DIABETES.SHOP στην Αθήνα. Σκοπός της λειτουργίας του καταστήματος είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των ατόμων με διαβήτη και των οικείων τους στις λύσεις που παρέχει η τεχνολογία. Το καινοτόμο και εύκολα προσβάσιμο Medtronic DIABETES.SHOP λειτουργεί σε έναν χώρο άνετο, ανοιχτό και φιλόξενο στην «καρδιά» της Αθήνας, στον Πύργο των Αθηνών, κοντά στα περισσότερα Διαβητολογικά Κέντρα και Ιατρεία.

Η απάντηση στις προκαταλήψεις

Το Medtronic DIABETES.SHOP στην Ελλάδα είναι η απάντηση στη λανθασμένη πληροφόρηση και τις προκαταλήψεις γύρω από το διαβήτη. Ενθαρρύνοντας τη συζήτηση και την επικοινωνία γύρω από τη νόσο, η Medtronic επιδιώκει να αλλάξει τη νοοτροπία και κάποιες από τις αντιλήψεις γύρω από το διαβήτη. Το κατάστημα θα λειτουργήσει σαν σημείο αναφοράς για τους ασθενείς, τις οικογένειες και τους οικείους τους, έτσι ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται τη νόσο και να ζουν μια πλήρη και παραγωγική ζωή. Αυτός ο στόχος υπήρξε οδηγός για την επιλογή της τοποθεσίας και το σχεδιασμό του καταστήματος.


«Πρόκειται για μια σπουδαία καινοτομία και ένα μεγάλο βήμα στην Ελλάδα από τη Medtronic.», τόνισε χαρακτηριστικά ο Managing Director της Medtronic Ελλάς, κ. Δημήτρης Νίκας στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε με αφορμή τη λειτουργεία του DIABETES.SHOP. «Ταυτόχρονα, είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά μας που η χώρα μας αποτελεί το πρώτο σημείο εφαρμογής αυτής της καινοτομίας παγκοσμίως. Πιστεύουμε πως η τεχνολογία αποτελεί το μέλλον για το διαβήτη και θέλουμε να προσφέρουμε στους ασθενείς περισσότερη γνώση και πρόσβαση στις θεραπείες. Αυτό ακριβώς θα συμβαίνει στο DIABETES.SHOP. Επιπλέον, πρωτοβουλίες σαν αυτή αντανακλούν τη φιλοδοξία μας να φέρουμε τις τεχνολογίες και τις θεραπείες μας πιο κοντά στο κοινό και να παρέχουμε σε όλους καλύτερη πρόσβαση στις λύσεις που προσφέρει η Medtronic».

Εκπαίδευση και τεχνογνωσία

Ο κ. Γιάννης Γαβριατόπουλος, Diabetes Unit Manager της Medtronic Ελλάς, εξήγησε αναλυτικά τι προσφέρει αυτή η νέα εγκατάσταση στους ασθενείς και τις οικογένειές τους: «Το πιο σημαντικό για εμάς είναι πως κάθε ασθενής θα εξυπηρετείται άμεσα, ανά πάσα στιγμή χωρίς περιορισμούς. Το DIABETES.SHOP είναι εύκολα προσβάσιμο και μπορεί να υποστηρίξει όλους τους ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 και 2. Μεταξύ των υπηρεσιών που θα παρέχονται στο DIABETES.SHOP θα είναι η εκπαίδευση στο λογισμικό διαχείρισης θεραπείας CareLinkTM το οποίο διευκολύνει την παρακολούθηση της ρύθμισης από το γιατρό και, κατ’ επέκταση, την επικοινωνία γιατρού – ασθενή• η παρακολούθηση εκπαιδευτικών workshops τα οποία θα συμβάλουν στη βελτίωση της ρύθμισης τους• η πρόσβαση στην ενημέρωση για τις μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις της Medtronic Diabetes και η περαιτέρω εκπαίδευση».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων, ξεχωριστή στιγμή υπήρξε η μαρτυρία της κας Σοφίας Τσιακάλου, μητέρας 4 παιδιών, η οποία έχει χρειαστεί να αντιμετωπίσει το διαβήτη: «Για πολλά χρόνια προσπαθούσαμε να προσαρμόσουμε την καθημερινότητά μας στο διαβήτη για να βοηθήσουμε την οικογένειά μας. Συνειδητοποιήσαμε τελικά, ότι η λύση ήταν να προσπαθήσουμε να κάνουμε το αντίστροφο: να προσαρμόσουμε το διαβήτη στο δικό μας τρόπο ζωής.», επισήμανε και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Πιστεύω ότι πρωτοβουλίες όπως το DIABETES.SHOP θα δώσουν σε όλους την ευκαιρία να κάνουν το ίδιο. Το κλειδί είναι η προσβασιμότητα, η καθημερινή επικοινωνία και οι εκπαιδευτικές ευκαιρίες που προσφέρονται σε μια εγκατάσταση όπως αυτή».

 

από Σοφία Κωστάρα