Αρχική > Featured > Στέλιος Κυμπουρόπουλος: “Όταν σκέφτομαι τη σύντροφό μου σε δύσκολες στιγμές μού δίνει πάτημα να πω… πάμε παρακάτω”

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: “Όταν σκέφτομαι τη σύντροφό μου σε δύσκολες στιγμές μού δίνει πάτημα να πω… πάμε παρακάτω”

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, πρώτος στην προτίμηση των ψηφοφόρων της Ν. Δ. στις Ευρωεκλογές και νυν ευρωβουλευτής, μίλησε στη web τηλεόραση του Grtimes.gr.

Μιλώντας για τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει ένα άτομο με κινητικά προβλήματα στην καθημερινότητά του και για το αν θα συμβάλει στο να αλλάξει η βιώσιμη κινητικότητα, απαντά πως «όταν μιλάμε για αναπηρία, είναι μια ευρεία έννοια που περιλαμβάνει πολλά προβλήματα που βασίζονται στις διαταραχές που μπορεί να έχει ο καθένας».

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε πώς, μέσα από ένα κράτος, μπορούν να δημιουργηθούν αυτές οι υπηρεσίες που προάγουν την εξισορρόπηση των βλαβών που οδήγησαν στην αναπηρία. Αναπηρία είναι και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την κοινωνία. Προσωπικά, βρίσκω εμπόδια ακόμη και για να φτάσω κάπου προκειμένου να κάνω μία συνέντευξη. Ή να επισκεφτώ μία υπηρεσία. Αν δεν είχα πείσμα, ο τρόπος με τον οποίο έχουμε αναπτύξει την κοινωνία, μπορεί να με σταμάταγε».

Το συναίσθημα του έρωτα

«Είναι όμορφο να μοιράζεσαι στιγμές, ζωές, απολαύσεις με τον/ την σύντροφό σου και πρέπει να γίνεται αβίαστα. Ο έρωτας είναι κόλλα κι αυτή η κόλλα είναι ώθηση. Όταν σκέφτομαι τη σύντροφό μου σε δύσκολες στιγμές και καταστάσεις, ειδικά αυτήν την περίοδο, μου δίνει πάτημα να πω “πάμε παρακάτω γιατί ξέρω ότι είσαι κοντά μου”. Πολλές φορές, το συναίσθημα είναι αρκετό για να νιώσεις κάποιον κοντά σου. Είναι η κόλλα που σε αναπλάθει».

Όνειρό του, να κάνει κάτι καλό για τον τόπο του και «κάποια στιγμή να κάνω δική μου οικογένεια και η σύντροφός μου να είναι η γυναίκα μου κι όχι η βοηθός μου».