Αρχική > Τι Νέα; > «Στέγνωσαν» τα κανάλια της Βενετίας – Απίστευτες εικόνες

«Στέγνωσαν» τα κανάλια της Βενετίας – Απίστευτες εικόνες

Σχεδόν δύο μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσαν ζημιές εκατοντάδων εκατoμμυρίων ευρώ, τα κανάλια της Βενετίας σχεδόν στέρεψαν, αφού τα νερά τραβήχτηκαν λόγω μιας ασυνήθιστης άμπωτης.

Τα κανάλια της πόλης δεν έχουν πλέον νερό παρά μόνο λάσπη. Οι γόνδολες δεν μπορούν να κάνουν τις περίφημες βόλτες τους καθώς η στάθμη των υδάτων είναι 45 εκατοστά κάτω από το επίπεδο της θάλασσας.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Όσοι επέλεξαν τη Βενετία αυτές τις ημέρες για μια ρομαντική απόδραση θα αντικρίσουν πολλή λάσπη, κολλημένες γόνδολες και μια εικόνα άλλη από αυτή του περασμένου Νοεμβρίου, όπου τα 2/3 της πόλης ήταν κάτω από το νερό.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι γόνδολες αναπαύονται σχεδόν στον πάτο των υδάτινων καναλιών, αφού η άμπωτη (σ.σ. η πτώση της στάθμης της θάλασσας λόγω παλιρροϊκών φαινομένων) έκανε τα νερά να υποχωρήσουν.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν δηλώσει πως η UNESCO «παρακολουθεί στενά τη συντήρηση της πόλης, που έχει χαρακτηριστεί Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά», προσθέτοντας πως «η περιοχή είναι ιδιαιτέρως ευάλωτη στις αρνητικές επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή».