Αρχική > Featured > Στέφανος Τσιτσιπάς: «Κανένα σχολείο δεν μου έμαθε όσα η ήττα μου στο Ρολάν Γκαρός»

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Κανένα σχολείο δεν μου έμαθε όσα η ήττα μου στο Ρολάν Γκαρός»

Λίγες ώρες μετά την ήττα του από τον Ελβετό Βαβρίνκα στο φετινό Ρολάν Γκαρός, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλησε να κάνει τον απολογισμό του. Αφού ηρέμησε από την ένταση του αγώνα, δημοσίευσε μια φωτογραφία αγκαλιά με τον αντίπαλο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, την οποία συνόδευσε με ένα συγκινητικό κείμενο.

«Σήμερα ένιωσα κάτι που δεν μπορώ πραγματικά να εξηγήσω. Σήμερα ήταν η πρώτη φορά σε όλη μου τη ζωή, στα είκοσι χρόνια ύπαρξής μου, που ένιωσα αυτή την αύρα, τον πραγματικό ορισμό της λέξης, τον ανταγωνισμό. Όχι οποιοδήποτε είδος ανταγωνισμού όμως, ήταν διαφορετικό από οποιαδήποτε άλλη στιγμή, οποιαδήποτε άλλη μάχη, οποιαδήποτε άλλη στιγμή στο γήπεδο του τένις. Υπάρχει κάτι σχετικά με σήμερα που δεν θα μπορώ να εξηγήσω. Είναι ένα συναίσθημα που με κάνει να εκτιμώ το άθλημα που επέλεξα να κυνηγήσω στη ζωή μου ως καριέρα. Η πικρή γεύση αυτής της απώλειας είναι κάτι ανεξήγητο.

Ο Σταν Βαβρίνκα κάνει το άθλημά μας αληθινό και ρεαλιστικό. Είναι κάτι που είναι σπάνιο να το βρεις στον κόσμο που είμαστε. Είναι κάτι μοναδικό. Υπάρχει γοητεία και χάρισμα σε αυτό. Και οι δύο παλέψαμε, και οι δύο πήγαμε πέρα από τα όριά μας, και οι δύο βιώσαμε τύχη και το πεπρωμένο μας τράβηξε σε αυτό το παριζιάνικο κορτ μετά από πέντε ώρες σωματικής και ψυχικής ταλαιπωρίας. Πραγματικά δεν ξέρω αν αυτό που νιώθω αυτή τη στιγμή είναι θετικό ή αρνητικό. Δεν υπάρχει διπολική επίδραση σε αυτό. Σήμερα έμαθα κάτι που κανένα σχολείο, καμία τάξη, κανένας δάσκαλος δεν θα μπορούσε να διδάξει. Λέγεται ζωντανή ζωή!».

Δείτε τη φωτογραφία:

View this post on Instagram

A post shared by Stefanos Tsitsipas (@stefanostsitsipas98) on