Αρχική > Featured > Σταματήστε ό,τι κάνετε! Ξανά στα ράφια οι εμβληματικοί κορσέδες της Vivienne Westwood

Σταματήστε ό,τι κάνετε! Ξανά στα ράφια οι εμβληματικοί κορσέδες της Vivienne Westwood

Καθώς ετοιμαζόμαστε να εισέλθουμε σε μια νέα δεκαετία, η Vivienne Westwood αναβιώνει ένα στοιχείο του παρελθόντος της: τον κορσέ. Δεν είναι το παραδοσιακό κομμάτι, το οποίο οι γυναίκες φορούσαν τον 16ο αιώνα, αλλά η πιο δυναμική, πανκ εκδοχή που η Βρετανίδα σχεδιάστρια λάνσαρε στη συλλογή «Harris Tweed» το 1987.

Ο κορσές της Westwood και η ιστορία του

Η Vivienne Westwood ήταν η πρώτη που ενσωμάτωσε τους κορσέδες στην πανκ αισθητική της δεκαετίας του ’70 και λάνσαρε το ένδυμα μέσα από το πρίσμα της γυναικείας εξουσίας, παρά της καταπίεσης. Τώρα, ένα από τα πιο εικονικά της σχέδια είναι έτοιμο να κάνει δυναμικό comeback. Σε τρεις αποχρώσεις – ivory, κόκκινο και μαύρο – ο κλασικός κορσές της Westwood διατίθεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα μόνο σε καταστήματα στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Μιλάνο και το Λος Άντζελες.

Σχεδιαστές από τη Stella McCartney μέχρι τον Jean Paul Gaultier έχουν πειραματιστεί με τους κορσέδες στις συλλογές τους αλλά εξακολουθούν να συνδέονται με την Westwood, η οποία λάνσαρε το trend για πρώτη φορά στο Sex, τη μπουτίκ ρούχων που είχε με τον Malcolm McLaren στη δεκαετία του ’70.

Τώρα, λοιπόν, φαίνεται ότι έφτασε ο καιρός για την αναγέννησή του!