Αρχική > Featured > «Σταμάτησα να τρώω γαλακτοκομικά προϊόντα για ένα χρόνο και άλλαξε εντελώς η ζωή μου!»

«Σταμάτησα να τρώω γαλακτοκομικά προϊόντα για ένα χρόνο και άλλαξε εντελώς η ζωή μου!»

Τελευταία, ύστερα από κάθε γεύμα, υποφέρω από δυσπεψία. Η μητέρα μου, που είναι υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής, μου πρότεινε να αλλάξω τις διατροφικές μου συνήθειες και συγκεκριμένα να εξετάσω το ενδεχόμενο να εγκαταλείψω τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Θα το ομολογήσω: Η διατροφή μου δεν ήταν τέλεια. Ενώ γυμναζόμουν τακτικά, είχα περιορίσει το ποτό και ακολουθούσα μια πιο ισορροπημένη διατροφή με λαχανικά και κρέας, έκανα αρκετές παρασπονδίες. Σκεφτόμουν ότι με τη γυμναστική θα μπορούσα να επανέλθω αλλά δυστυχώς αυτό δεν είχε αποτέλεσμα.

Δεν ήμουν μόνο φουσκωμένη, είχα υπνηλία και ήμουν επιρρεπής στην ακμή, ενώ είχα βάλει επίσης περίπου 10 κιλά! Είχα αρχίσει να ανησυχώ κι έτσι ακολούθησα τη συμβουλή της μητέρας μου να κόψω τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα ποτά, τα επεξεργασμένα σάκχαρα, τα όσπρια και τη γλουτένη για 30 ημέρες, ύστερα να βάλω αυτά τα τρόφιμα ξανά στη διατροφή μου και να δω πώς ανταποκρίνεται το σώμα μου.

30 ημέρες μετά…

Ως επί το πλείστον, όλα πήγαν καλά. Μετά από 30 ημέρες, πρόσθεσα το κρασί και το ρύζι ξανά στη διατροφή μου και αισθάνθηκα ωραία. Μέχρι που ήπια ένα πρωτεϊνούχο ρόφημα με αποβουτυρωμένο γάλα και έκανα εμετό. Βλέπετε, πολλοί άνθρωποι έχουν ευαισθησία στη λακτόζη -ένα σάκχαρο που υπάρχει στο γάλα και οτιδήποτε παρασκευάζεται από το γάλα. Και αφού πήγα στον γιατρό, ανακάλυψα ότι έχω δυσανεξία σε αυτή.

Εκείνη την ημέρα αποφάσισα να σταματήσω να τρώω γαλακτοκομικά προϊόντα. Η αποστολή αυτή δεν ήταν εύκολη, αλλά οι αλλαγές στο σώμα μου (έχασα 25 κιλά!), τα επίπεδα ενέργειας και η συνολική ζωή μου ήταν απίστευτα!

4 τρόποι που η αποχή από τα γαλακτοκομικά προϊόντα με έκανε πιο υγιή

Έχασα βάρος και δεν είχα φούσκωμα

Υπάρχουν έρευνες που λένε ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πραγματικά χρήσιμα στην απώλεια βάρους. Επιπλέον, το ασβέστιο στα γαλακτοκομικά μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Καθώς χάνετε βάρος, μπορείτε επίσης να έχετε μικρότερη οστική πυκνότητα. Εάν έχετε επαρκή πρόσληψη ασβεστίου κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους, αυτό μπορεί να μειώσει την επίδραση στην οστική πυκνότητα. Φυσικά μπορείτε να πάρετε ασβέστιο από το μπρόκολο και το λάχανο. Και αυτές οι εκπληκτικές πηγές ασβεστίου είναι τέλειες για τους χορτοφάγους.

Επιπλέον, πριν από μερικά χρόνια, ήμουν τόσο φουσκωμένη που δεν μπορούσα να φορέσω ούτε το τζιν μου! Κατά τη διάρκεια της ημέρας το στομάχι μου ήταν πολύ πρησμένο. Όταν σταμάτησα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, η κοιλιά μου ήταν αρκετά επίπεδη όλη την ημέρα -ακόμα και μετά το μεσημεριανό γεύμα.

Σταμάτησε το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο

Τα συμπτώματα της περιόδου πριν από τον κύκλο μου ήταν κάτι που συνέβαινε πολύ συχνά. Τα στήθη μου ήταν διογκωμένα ίσως λόγω των οιστρογόνων στα περισσότερα προϊόντα γάλακτος και τυριού. Οι γαλακτοκομικές επιλογές μπορούν να είναι ένα από τα πράγματα που κάνουν τα συμπτώματα χειρότερα.

Ανυπομονώ να πάω στο γυμναστήριο

Τα προηγούμενα χρόνια έβρισκα συνεχώς δικαιολογίες για να μην πάω στο γυμναστήριο. Ακόμα κι αν κατάφερνα να φτάσω ως εκεί, δεν θα έδινα το 100% των δυνατοτήτων μου. Όταν σταμάτησα να τρώω γαλακτοκομικά προϊόντα, απαλλάχθηκα από αυτό το συναίσθημα που είχα στο τέλος της ημέρας. Τώρα γυμνάζομαι πέντε ημέρες την εβδομάδα και πραγματικά ανυπομονώ να το κάνω!

Η ακμή εξαφανίστηκε

Πάντα είχα δέρμα με τάση ακμή και παρόλο που είχα υποβληθεί σε συγκεκριμένη θεραπεία πριν από μερικά χρόνια, είχα ακόμα περιστασιακά ξεσπάσματα. Ποτέ δεν είχα σκεφτεί να κόψω τα γαλακτομικά προϊόντα. Τότε, παρατήρησα ότι είχα ξεσπάσματα μόνο μία φορά το μήνα. Με το να αφήνω στην άκρη το σνακ με το τυρί ή το frozen yogurt, ήμουν σε θέση να κυκλοφορώ χωρίς μακιγιάζ, ενώ παρατήρησα ακόμη και τα μπλε μάτια μου να είναι ακόμα πιο φωτεινά!

Είμαι πιο χαρούμενη

Αν μου ζητούσαν να σκεφτώ το μεγαλύτερο θετικό από τότε που σταμάτησα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι το πόσο υπέροχα αισθάνομαι όταν βάζω τα σωστά πράγματα στον οργανισμό μου και πόσο χάλια αισθάνομαι όταν δεν το κάνω. Παρόλο που όλοι κάνουμε παρασπονδίες, δεν έχω όρεξη για ανθυγιεινές επιλογές τόσο συχνά όσο πριν. Και αν και υπάρχουν πράγματα που μου λείπουν, μου αρέσει περισσότερο το πώς αισθάνομαι χωρίς αυτά.