Αρχική > Επικαιρότητα > Σταϊκούρας: Σε 1,7 εκ. εργαζόμενους το επίδομα των 800€ – Το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί σε όλους

Σταϊκούρας: Σε 1,7 εκ. εργαζόμενους το επίδομα των 800€ – Το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί σε όλους

Το ολοκληρωμένο σχέδιο για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας για τον μήνα Απρίλιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τον κορωνοϊό, ανακοινώνουν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με αυτό:

1) Επεκτείνεται σε πολύ περισσότερους μισθωτούς έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ και συγκεκριμένα σε 1,7 εκατ. εργαζόμενους. Το επίδομα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.

2) Επεκτείνεται σε πολύ περισσότερες επιχειρήσεις για την προστασία τους, και συγκεκριμένα καλύπτονται 800.000 επιχειρήσεις. Ελάχιστες επιχειρήσεις εξαιρούνται. Προϋπόθεση υπαγωγής στις ευνοϊκές ρυθμίσεις είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας.

3) Καλύπτονται με διαφορετικά σχήματα 700.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων.

4) Θεσπίζεται χρηματοδοτικό σχήμα επιστρεπτέας προκαταβολής. Το ύψος θα υπολογίζεται με βάση τη μεταβολή της τρέχουσας κατάστασης της επιχείρησης. Προϋπόθεση οι μη απολύσεις.

5) Το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του. Θα καταβληθεί από όλες επιχειρήσεις σε όλους εργαζόμενους. Οι επιχειρήσεις που δεν συμπεριλαμβάνονται στις προβλέψεις πρέπει να καταβάλουν το δώρο Πάσχα. Αν η εργασία τίθεται σε προσωρινή αναστολή, το δώρο θα καταβληθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. 108.000 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΔΥ και στη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση έως 10 Απριλίου.

6) Οι τράπεζες και διαχειριστές δανείων θα διευκολύνουν την αποπληρωμή δανείων των ενήμερων οφειλετών.

7) Μέτρα στήριξης για τον πρωτογενή τομέα. Άμεσα, θα δοθούν από το ΥΠΟΙΚ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αρχικά 150.000.000 ευρώ για να χρημοτοδοτηθούν αυτά τα μέτρα

8) Συμπληρωματικός κρατικός προϋπολογισμός για την υλοποίηση μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό.

Δείτε live την ενημέρωση:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ