Αρχική > Featured > Στάδια χωρισμού: Όλα όσα θες να ξέρεις μέχρι την επανασύνδεση

Στάδια χωρισμού: Όλα όσα θες να ξέρεις μέχρι την επανασύνδεση

Τα στάδια χωρισμού διαφέρουν από άτομο σε άτομο, όμως βιώνονται το ίδιο απ’ όλους τους ανθρώπους. Μάθε τα και δες πως θα καταφέρεις την επανασύνδεση μαζί του.

Ο χωρισμός είναι μία δύσκολη κατάσταση, όμως πολλές φορές αναπόφευκτη για τα ζευγάρια. 

Δυστυχώς η καθημερινή πίεση, πολλά ανεπίλυτα ζητήματα μεταξύ σας ή εξωτερικές συνθήκες οδηγούν στην ανάγκη να χωρίσετε και να περάσετε ένα διάστημα μόνοι για να ανασυγκροτήσετε τις σκέψεις και τις επιθυμίες σας.

Το μεγάλο λάθος είναι πως αρκετοί χωρισμοί κρατούν ελάχιστο χρόνο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επούλωση στην επικοινωνία. Έτσι πολύ σύντομα η σχέση τερματίζεται ξανά.

Αυτό μπορεί να αποφευχθεί γνωρίζοντας πως λειτουργούν τα στάδια του χωρισμού και πότε πρέπει να μιλήσετε ξανά.

Τι είναι τα στάδια του χωρισμού;

Πρόκειται για τον τρόπο διαχείρισης απουσίας του συντρόφου. 

Ο χωρισμός ως διαδικασία είναι αρκετά τραυματική και για τους δύο, όσο λυτρωτική και αν φαίνεται στα πρώτα 24ωρα.

Το μοντέλο μοιάζει πολύ με τα πέντε στάδια αποδοχής του πένθους, της Kübler-Ross. 

  • Πρώτο στάδιο: Είναι η άρνηση και η απομόνωση από τον σύντροφο. Έτσι πολλές φορές δεν σηκώνεις τα τηλέφωνα ή δεν θες να τον δεις.
  • Δεύτερο στάδιο: Είναι ο θυμός που εκδηλώνεται με πολλές μορφές. Μπορεί να είναι σκίσιμο φωτογραφιών, κρύψιμο δώρων ή απλά ανάγκη να τον / την βρίσεις.
  • Τρίτο στάδιο: Είναι η διαπραγμάτευση με τον εαυτό σου για το αποτέλεσμα. Εδώ σταδιακά ζυγίζεις πιο ψύχραιμα τα πράγματα και καταλογίζεις ευθύνες.
  • Τέταρτο στάδιο: Είναι η κατάθλιψη καθώς καταλαβαίνεις πως έχεις κάνει λάθη και εσύ από την πλευρά σου και δεν ξέρεις πώς να τα λύσεις.
  • Πέμπτο στάδιο: είναι η αποδοχή πως χώρισες και δεν θα τα ξαναβρείτε, οπότε μέσα σε πολύ ένταση και δάκρυα ,παρατάς κάθε σκέψη για επανασύνδεση.

Υπάρχει εναλλακτική;

Φυσικά και ναι

Αυτή η πορεία είναι γραμμική για όλους, όμως μέσα σε αυτή μπορείς να παρεμβείς και να αναζητήσεις λύσεις που θα αντιστρέψουν το αποτέλεσμα και των δύο.

Το πιο σωστό είναι η μηδενική επαφή για ένα μεγάλο διάστημα κοντά στις 30 μέρες, ώστε να γίνουν οι κατάλληλες ψυχικές διαδικασίες και για τους δύο σας. Έτσι η επικοινωνία θα πρέπει να γίνει μετά από ένα μήνα, ώστε πιο ώριμοι να δείτε τα πράγματα ξανά.

Αν θες να μάθεις πολλά περισσότερα πάνω στο θέμα, μπορείς να κατεβάσεις το δωρεάν ebook του κορυφαίου Έλληνα relationship coach, Νίκου Ανδρέου «Τα μυστικά της Επανασύνδεσης» ή δες το σχετικό video που ετοίμασε για εσένα ώστε να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα σου!