Αρχική > Celebrities > Στα «μαχαίρια» Μέγκαν και Ελισάβετ για τα κοσμήματα της βασιλικής συλλογής

Στα «μαχαίρια» Μέγκαν και Ελισάβετ για τα κοσμήματα της βασιλικής συλλογής

Μετά τις αντιδράσεις για το baby shower της Μέγκαν Μαρκλ που κόστισε 350.000 ευρώ, μετά την απόφαση της μέλλουσας μαμάς να μην γεννήσει στο ίδιο μαιευτήριο με την Κέιτ Μίντλετον και την άρνηση να έχει τους γυναικολόγους της βασίλισσας Ελισάβετ μαζί της στον τοκετό, μια νέα κόντρα φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει στο παλάτι εξαιτίας της.

Η βασίλισσα απαγόρευσε στη σύζυγο του εγγονού της να φοράει κοσμήματα από την πλούσια βασιλική συλλογή, ένα δικαίωμα που το έχει μόνο η Κέιτ Μίντλετον. Σύμφωνα με πηγή από τα Ανάκτορα, η Μέγκαν δεν θα έχει ποτέ πρόσβαση σε ορισμένα ανεκτίμητα κομμάτια από την ιδιωτική συλλογή της Μοναρχίας, τα οποία δίνονται δανεικά υπό τη διακριτική ευχέρεια της βασίλισσας.

Η Μέγκαν με το δαχτυλίδι της πριγκίπισσας Νταϊάνα στον γάμο της με τον Χάρι

Η εντολή δόθηκε λίγο πριν από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι, όταν εκείνη είχε διαλέξει μια σμαραγδένια τιάρα, αλλά το αίτημά της απορρίφθηκε. Όταν ο Χάρι το άκουσε, είπε στο βασιλικό προσωπικό: «Ό,τι θέλει η Μέγκαν θα το έχει» και αυτό προκάλεσε την παρέμβαση της βασίλισσας που έσπευσε να ξεκαθαρίσει στον εγγονό της ότι «η Μέγκαν δεν θα έχει ό,τι θέλει αλλά ό,τι εγώ της προσφέρω». Κι έτσι στον γάμο φόρεσε την διαμαντένια τιάρα που ανήκε στη γιαγιά της Ελισάβετ, τη βασίλισσα Μαίρη.

Πάνω από 1 εκατομμύριο κοσμήματα στη συλλογή

Η βασιλική συλλογή κοσμημάτων της Ελισάβετ διαθέτει περισσότερα από ένα εκατομμύριο πολύτιμα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων στέμματα, τιάρες, περιδέραια και σκουλαρίκια.

Ένα από αυτά, η τιάρα «Lovers’ Knot», έχει τη δική της ξεχωριστή ιστορία. Κατασκευάστηκε από διαμάντια το 1914 για την βασίλισσα Μαίρη, το 1981 η βασίλισσα Ελισάβετ την έδωσε ως γαμήλιο δώρο στην πριγκίπισσα Νταϊάνα και τώρα την φοράει συχνά η Κέιτ Μίντλετον σε επίσημες εκδηλώσεις του παλατιού.