Πόσο καιρό μπορεί να διατηρηθεί ένα ανοιχτό μπουκάλι κρασί;

πόσο-καιρό-μπορεί-να-διατηρηθεί-ένα-αν

Πόσο καιρό μπορεί να διατηρηθεί ένα ανοιγμένο μπουκάλι κρασί; Αν και η απάντηση είναι εντελώς υποκειμενική, ακολουθούν μερικές σκέψεις για τη διάρκεια ζωής του κρασιού.

Αυτό που συμβαίνει με το κρασί όταν καταναλώνετε το μισό μπουκάλι ή περισσότερο, είναι ότι υπάρχει ένα κενό αέρα που γεμίζει τη φιάλη. Με την πάροδο του χρόνου, όταν το κρασί εκτίθεται σε υπερβολικό αέρα, οι φαινόλες -τα συστατικά που επηρεάζουν τη σύσταση του κρασιού- θα εξαφανιστούν και θα χαλάσουν τη γεύση του.

Πρέπει λοιπόν να αφήνουμε ένα μπουκάλι ανοιχτό για μία ή δύο ημέρες; Όχι, δεν αξίζει τα χρήματά σας! Όταν ανοίγετε ένα μπουκάλι κρασί, είναι καλύτερο να το πιείτε μέσα σε 4-6 ώρες από το άνοιγμα χωρίς να υπονομεύσετε τη γεύση του. Το κρασί θα αλλάξει ελαφρώς κατά τη διάρκεια της οξείδωσης αλλά με θετικό τρόπο. Παρόλο που αν το αφήσετε ανοιχτό για μερικές ημέρες δεν θα επηρεάσει την υγεία σας, θα αντιληφθείτε μια μικρή διαφορά την επόμενη μέρα. Οι γεύσεις θα εξαφανιστούν μετά από 2-3 ημέρες. Αλλά και πάλι, αυτό που εσείς θεωρείτε αποδεκτό διαφέρει από εκείνο που θεωρούν οι άλλοι.

Για να επιβραδύνετε τη διαδικασία, βεβαιωθείτε ότι έχετε ανακατέψει το μπουκάλι πριν το βάλετε στο ψυγείο. Ο ρυθμός οξείδωσης θα εξαρτηθεί επίσης από τον τύπο και την ηλικία του οίνου. Αλλά για να αποφύγετε οποιαδήποτε απογοήτευση, πιείτε το μέσα στην ίδια μέρα -αν είναι δυνατόν. Και όταν πρόκειται για το μαγείρεμα με κρασί, ισχύουν επίσης οι ίδιοι κανόνες.

3 tips για να παγώσει πιο γρήγορα

%cf%80%cf%8c%cf%83%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%cf%8c-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af-%ce%bd%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b7%ce%b8%ce%b5%ce%af-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%bd0

1. Απλά προσθέστε αλάτι: Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι η τοποθέτηση του κρασιού μέσα σε ένα δοχείο με πάγο και κρύο νερό, αντί για σκέτο πάγο, θα το παγώσει πιο γρήγορα. Αλλά ξέρατε ότι η προσθήκη αλατιού στο μείγμα επιταχύνει τον χρόνο ψύξης; Το αλάτι μειώνει το σημείο πήξης του νερού και του επιτρέπει να γίνει πιο δροσερό χωρίς να μετατραπεί σε πάγο.

2. Βρέξτε το μπουκάλι: Εάν βάλετε το κρασί στην κατάψυξη θα παγώσει σχετικά γρήγορα, αλλά για να επιταχύνετε τη διαδικασία, αρκεί να βρέξετε μια καθαρή πετσέτα και να την τυλίξετε γύρω από το μπουκάλι προτού το ανοίξετε. Η υγρασία θα το κρατήσει πιο δροσερό.

3. Μοιράστε σε ποτήρια: Οι μικρότερες ποσότητες υγρών παγώνουν πιο γρήγορα, οπότε αν βιάζεστε, σερβίρετε πρώτα το κρασί στα ποτήρια σας και στη συνέχεια τοποθετήστε τα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Απλά φροντίστε να τα κρατήσετε σε μια επίπεδη επιφάνεια, ώστε να μην προκληθεί ζημιά!

Σχετικά Άρθρα
Σχεδιάζοντας μια μοντέρνα κουζίνα από την αρχή: Όλα τα χρήσιμα tips
Σχεδιάζοντας μια μοντέρνα κουζίνα από την αρχή: Όλα τα χρήσιμα tips
Έτσι, θα καταλάβετε ότι το καλοριφέρ σας χρειάζεται εξαέρωση - Tips για να την κάνετε μόνες σας
Έτσι, θα καταλάβετε ότι το καλοριφέρ σας χρειάζεται εξαέρωση – Tips για να την κάνετε μόνες σας
Ιδού, το μαξιλάρι που μειώνει το ροχαλητό κατά 40% - Το λατρέψαμε κιόλας!
Ιδού, το μαξιλάρι που μειώνει το ροχαλητό κατά 40% – Το λατρέψαμε κιόλας!
6 πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο μπάνιο
6 πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο μπάνιο
5 λάθη στο βάψιμο του σπιτιού που κάνουν τους τοίχους να φαίνονται βρώμικοι
5 λάθη στο βάψιμο του σπιτιού που κάνουν τους τοίχους να φαίνονται βρώμικοι
10 λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις με το πλυντήριο ρούχων
10 λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις με το πλυντήριο ρούχων

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του