Συμβουλές

«Να, γιατί δεν θα βγάλω τα παπούτσια μου στο σπίτι σου κι ας φοράς εσύ» – Η άποψη που δίχασε τον κόσμο!

Σίγουρα θα έχεις βρεθεί σε σπίτι όπου η οικοδέσποινα θα σου έχει ζητήσει ευγενικά, να βγάλεις τα παπούτσια σου. Σίγουρα, θα το έχεις ρωτήσει από μόνη σου – αν βγάζουμε δηλαδή τα παπούτσια – και σίγουρα θα το ζητάς και η ίδια από τους καλεσμένους σου.

Ειδικά, τα τελευταία δύο χρόνια με τον κορονοϊό, το να βγάζουμε τα παπούτσια μας όταν μπαίνουμε στο σπίτι, είναι πλέον αυτονόητο. Μέχρι πριν κάποια χρόνια, όμως, έμοιαζε ακόμα και με αγένεια να το ζητήσεις και περίμενες να σε ρωτήσει ο καλεσμένος. Που σπάνια γινόταν αυτό, αφού πατούσε κανονικά στο στρωμένο με χαλιά σπίτι, σαν να μην τρέχει κάτι. Και η ερώτηση αν “βγάζουμε τα παπούτσια” ήταν μόνο στην περίπτωση που στο σπίτι υπήρχε μωρό και μπουσούλαγε.

Κι ενώ, πλέον, το να βγάζουμε τα παπούτσια μας όταν πηγαίνουμε σε ένα άλλο σπίτι, είναι αυτονόητο και σωστό, η αρθρογράφος της Wall Street Journal, Kris Frieswick έχει εντελώς αντίθετη άποψη. Και με ένα άρθρο της που στηρίζει τη διαφορετική γνώμη, καταφέρνει να διχάσει τον κόσμο στα social media.

«Να, γιατί δεν θα βγάλω τα παπούτσια μου στο σπίτι σου κι ας μη φοράς εσύ»

Το άρθρο με τίτλο «Να, γιατί δεν θα βγάλω τα παπούτσια μου στο σπίτι σου κι ας μη φοράς εσύ», έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες και τα σχόλια δίνουν και παίρνουν. Εδώ, που τα λέμε, το θέμα με το οποίο καταπιάστηκε η δημοσιογράφος είναι πιασάρικο και ιδιαίτερα ευαίσθητο, ενώ χωράει και μεγάλη συζήτηση.

Η Kris Frieswick εξηγεί πως θα έβγαζε τα παπούτσια της μόνο για θρησκευτικούς ή πολιτισμικούς λόγους. Αν οι οικοδεσπότες τής ζητούσαν να τα βγάλει για λόγους καθαριότητας, δεν θα το έκανε ποτέ. Και ούτε πρόκεται να το κάνει. Ο λόγος;

«Θα τα βγάλω εάν τα παπούτσια μου είναι καλυμμένα με χιόνι, λάσπη, αίμα, σωματίδια οποιουδήποτε είδους, περιττώματα ή επικίνδυνα βιοϊατρικά απόβλητα. Αλλά το να απαγορεύεις τα παπούτσια εντελώς, απλά για να κρατήσεις τα πατώματά σου καθαρά, είναι σαν να φέρνεις όπλο σε μαξιλαροπόλεμο», εξηγεί.

Μάλιστα, διαφωνεί με τις έρευνες που δείχνουν ότι οι σόλες των παπουτσιών μεταφέρουν στο σπίτι διάφορα βακτήρια, ενώ θεωρεί κάποιος να σου ζητά να βγάλεις τα παπούτσια σου για λόγος καθαριότητας και υγιεινής και την ίδια στιγμή να δέχονται τα κατοικίδιά τους να περπατούν μέσα στο σπίτι αφότου έχουν βγει έξω.

Η ίδια δεν ζητά από τους καλεσμένους της να βγάλουν τα παπούτσια, εκτός και αν το θέλουν οι ίδιοι.

Ο κακός χαμός στα social media

Η δημοσιογράφος με το άρθρο της προκάλεσε έναν κακό χαμό στα social media, και χιλιάδες ήταν τα σχόλια, τα περισσότερα αρνητικά. Μάλιστα, ένας χρήστης στο Twitter έγραψε πως όποιος δεν ακολουθεί τους κανόνες του σπιτιού, δεν θα προκληθεί ξανά.

Μία άποψη που βρήκε πάρα πολλούς σύμφωνους. Άλλοι, έκαναν λόγω για ασέβεια, ειδικά, αν ο οικοδεσπότης σου το ζητήσει.

Βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι που συμφώνησαν με την αρθρογράφο πως δεν μπορείς να ζητάς στον άλλον να βγάζει τα παπούτσια του, εκτός και αν το θέλει ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης

Η Σοφία Μπεκατώρου θα είναι η νέα υφυπουργός αθλητισμού;

“Φιλοθέη, η Αγία των Αθηνών”: Έρχεται η ταινία για τον βίο της Αγίας που με τη δράση της καθόρισε την τύχη πολλών ανθρώπων

ΗΠΑ: Ο νέος διευθυντής πυρηνικών αποβλήτων του υπ. Ενέργειας είναι ένας λαμπρός επιστήμονας και LGBT+ ακτιβιστής

infowoman team

Recent Posts

Στην εντατική ο Δημήτρης Κόκοτας – Σοβαρή η κατάστασή του

Στο νοσοκομείο Γεννηματάς, μετά από έμφραγμα που υπέστη, νοσηλεύεται ο 55χρονος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας, ο…

53 λεπτά ago

Ουγγαρία: Αλυσοδεμένη στο δικαστήριο η 38χρονη Ιταλίδα δασκάλα που επιτέθηκε σε νεοναζί

Απέρριψε η ουγγρική δικαιοσύνη την μετατροπή της προφυλάκισης  σε κατ' οίκον περιορισμό για την Ιλάρια…

6 ώρες ago

Αλέκα Ζωγράφου: Η συγγραφέας επανέρχεται με το νέο βιβλίο “Μαυροδάφνη”

Τα όνειρά του ήταν καμωμένα από χώμα και αμπέλι και, λίγο μετά την άφιξή του…

6 ώρες ago

Το Infowoman σάς καλεί σε εθελοντική αιμοδοσία με δράσεις για τα παιδιά (30/03)

Oι ανάγκες για αίμα δεν τελειώνουν ποτέ. Κάθε στιγμή, κάπου γύρω μας, υπάρχει κάποιος που…

6 ώρες ago

«Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω» στο Ρεκτιφιέ

Η παράσταση της Φένιας Προβελεγγίου, «Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω», είναι εμπνευσμένη από την…

7 ώρες ago

Μαλλιά πιο λεία και δυνατά σε 10 δευτερόλεπτα!

Η Aveda, με υπερηφάνεια παρουσιάζει, τη νέα προσθήκη στη σειρά Botanical Repair™ με την επανορθωτική…

8 ώρες ago