Ιδού, το μαξιλάρι που μειώνει το ροχαλητό κατά 40% – Το λατρέψαμε κιόλας!

ιδού-το-μαξιλάρι-που-μειώνει-το-ροχαλη

Τα αποτελέσματα πολυκαταγραφικής μελέτης, που πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Μελέτης Διαταραχών του Ύπνου της Πνευμονολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τη Media Strom, παρουσιάστηκαν στο 12ο Συνέδριο Υπνολογίας, που διεξήχθη μεταξύ 26 & 28 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας στην οποία συμμετείχαν ασθενείς οι οποίοι είχαν διαγνωσμένες διαταραχές ύπνου, με το νέο memory foam μαξιλάρι Media Strom τα επεισόδια ροχαλητού μειώθηκαν κατά 40%, ο συνολικός χρόνος ροχαλητού μειώθηκε κατά 5 λεπτά, ενώ παρατηρήθηκαν λιγότερες αλλαγές θέσης κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Στη συγκεκριμένη μελέτη με τίτλο εργασίας «Μαξιλάρι με αφρό μνήμης ως μέσο παρέμβασης στο Σύνδρομο Αποφρακτικής Άπνοιας στον Ύπνο: Μια τυχαιοποιημένη προκαταρκτική μελέτη», συμμετείχαν ασθενείς με διαγνωσμένη διαταραχή αναπνοής στον ύπνο, οι οποίοι χωρίστηκαν τυχαία σε 2 ομάδες. Η ομάδα Α κοιμήθηκε 3 ώρες με συμβατικό μαξιλάρι και 3 ώρες με το προσωπικό τους μαξιλάρι. Η ομάδα Β κοιμήθηκε 3 ώρες με συμβατικό μαξιλάρι και 3 ώρες με το μαξιλάρι memory foam Media Strom.

Η διαταραγμένη αναπνοή στον ύπνο αποτελεί ένα φάσμα διαταραχών που με βάση την βαρύτητα των συμπτωμάτων εκτείνονται από το απλό ροχαλητό ως την υπνική άπνοια (δηλαδή επαναλαμβανόμενα επεισόδια περιορισμού ή διακοπής της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου). Πρόκειται για αρκετά συχνές διαταραχές, οι οποίες πολλές φορές μένουν αδιάγνωστες. Αποτελούν αίτιο έκπτωσης της ποιότητας και ποσότητας του ύπνου, με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν και την συνολική ποιότητα ζωής.

Πώς το μαξιλάρι Memory Foam Media Strom μείωσε σημαντικά τόσο την συχνότητα των επεισοδίων ροχαλητού

Σύμφωνα με την έρευνα, η χρήση μαξιλαριού αποκλειστικής τεχνολογίας Memory Foam Media Strom φαίνεται να προσφέρει την αναγκαία προσαρμογή στην ξεχωριστή ανατομία του τραχήλου κάθε ατόμου, σε συνδυασμό με την απαραίτητη υποστήριξη της βατότητας του αεραγωγού, όταν οι συνθήκες είναι δυσχερείς, όπως στο παράδειγμα της παχυσαρκίας.

Στην ομάδα που χρησιμοποίησε το μαξιλάρι Memory Foam Media Strom μείωσε σημαντικά τόσο την συχνότητα των επεισοδίων ροχαλητού (40%) όσο και την διάρκεια τους, σε σύγκριση με το μαξιλάρι του εργαστηρίου. Παράλληλα, με τη χρήση του μαξιλαριού memory foam Media Strom παρατηρήθηκε τάση βελτίωσης της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Επιπρόσθετα, στην ομάδα Β, κατά την χρήση του μαξιλαριού Memory Foam Media Strom, παρατηρήθηκε μια «κανονικοποίηση» του καρδιακού ρυθμού κατά την διάρκεια των σταδίων του ύπνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι, την περίοδο ύπνου, ο καρδιακός ρυθμός παρουσιάζει απότομη αύξηση και επιβράδυνση γύρω από τα επεισόδια ροχαλητού και τα επεισόδια υπόπνοιας/άπνοιας, γεγονός που συνδράμει στην αύξηση του καρδιαγγειακού κινδύνου με εκδήλωση αρρυθμιών, αρτηριακής υπέρτασης και αυξημένης πιθανότητας εμφάνισης ισχαιμικού εγκεφαλικού ή καρδιακού επεισοδίου.

Έτσι, αυτή η παρατηρούμενη εξομάλυνση του καρδιακού ρυθμού γύρω από τα επεισόδια ροχαλητού και υπόπνοιας/άπνοιας των ασθενών της μελέτης, αποτελεί ευεργετικό στοιχείο που προκύπτει από τη χρήση ενός καταλληλότερου μαξιλαριού και μόνο.

Το ροχαλητό και η υπόπνοια/άπνοια διαταράσσουν τον ύπνο και συμβάλλουν σε αυξημένη συχνότητα αφυπνίσεων

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα οφέλη της εξομάλυνσης των διακυμάνσεων του καρδιακού ρυθμού δεν μειώνουν μόνο τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, αλλά βελτιώνουν και την αρχιτεκτονική του ύπνου, συμβάλλοντας στην μείωση των απότομων αφυπνίσεων. Έχει βρεθεί πως το ροχαλητό και η υπόπνοια/άπνοια διαταράσσουν τον ύπνο και συμβάλλουν σε αυξημένη συχνότητα αφυπνίσεων, λόγω των επεισοδίων αποκορεσμού (πτώσης οξυγόνου στο αίμα λόγω μειωμένης βατότητας του αεραγωγού) και των αιχμών στον καρδιακό ρυθμό.

Η κλινική αυτή έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποτελεί την πρώτη πολυκαταγραφική έρευνα σε παγκόσμιο επίπεδο και μια από τις 4 σχετικές έρευνες για μαξιλάρια που έχουν πραγματοποιηθεί παγκοσμίως.

Την έρευνα υπογράφουν ο κ. Βασίλειος Σταύρου, Μεταδιδακτορικός ερευνητής, Εργαστήριο Εργοσπιρομετρίας και Πνευμονολογικής Αποκατάστασης, Πνευμονολογική Κλινική Σχολής Επιστημών Υγείας, τμήμα ιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και οι συνεργάτες του.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, η χρήση ενός καταλληλότερου μαξιλαριού ύπνου με υλικό αποκλειστικής τεχνολογίας memory foam Media Strom που προσαρμόζεται στην ανατομία και στις ανάγκες κάθε ατόμου από την πρώτη κιόλας χρήση, αποτελεί κρίσιμο στοιχείο τόσο στην ολιστική αντιμετώπιση των ασθενών με διαταραγμένη αναπνοή στον ύπνο, όσο και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου του γενικού πληθυσμού.

Ο κ. Γεώργιος Ι. Νιάρχος, Γενικός Διευθυντής της Media Strom δήλωσε χαρακτηριστικά «Η παρουσία μας στο Συνέδριο Υπνολογίας είναι μία ακόμη απόδειξη της διαχρονικής, καθώς και μοναδικής πρωτοπορίας της Media Strom στην έρευνα του ύπνου. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το μαξιλάρι αποκλειστικής τεχνολογίας memory foam Media Strom που, όπως έδειξε η πρόσφατη έρευνα του Εργαστηρίου Μελέτης Διαταραχών του Ύπνου της Πνευμονολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μειώνει αποδεδειγμένα, το ροχαλητό κατά 40%. Ευχαριστούμε θερμά τους διακεκριμένους επιστημονικούς συνεργάτες του Πανεπιστημίου και δεσμευόμαστε ότι θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε εντατικά για να αναβαθμίζουμε διαρκώς την ποιότητα ύπνου των συνανθρώπων μας σε όλη την Ελλάδα».

Σχετικά Άρθρα
Σχεδιάζοντας μια μοντέρνα κουζίνα από την αρχή: Όλα τα χρήσιμα tips
Σχεδιάζοντας μια μοντέρνα κουζίνα από την αρχή: Όλα τα χρήσιμα tips
Έτσι, θα καταλάβετε ότι το καλοριφέρ σας χρειάζεται εξαέρωση - Tips για να την κάνετε μόνες σας
Έτσι, θα καταλάβετε ότι το καλοριφέρ σας χρειάζεται εξαέρωση – Tips για να την κάνετε μόνες σας
6 πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο μπάνιο
6 πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο μπάνιο
5 λάθη στο βάψιμο του σπιτιού που κάνουν τους τοίχους να φαίνονται βρώμικοι
5 λάθη στο βάψιμο του σπιτιού που κάνουν τους τοίχους να φαίνονται βρώμικοι
10 λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις με το πλυντήριο ρούχων
10 λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις με το πλυντήριο ρούχων
Στο σιδέρωμα κάν’το όπως η Κατερίνα Παπουτσάκη - Το μυστικό της θα σε ενθουσιάσει για πολλούς λόγους
Στο σιδέρωμα κάν’το όπως η Κατερίνα Παπουτσάκη – Το μυστικό της θα σε ενθουσιάσει για πολλούς λόγους

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του