Έτσι, θα καταλάβετε ότι το καλοριφέρ σας χρειάζεται εξαέρωση – Tips για να την κάνετε μόνες σας

έτσι-θα-καταλάβετε-ότι-το-καλοριφέρ-σα

Χειμώνας και η θέρμανση έχει ήδη ανοίξει, έστω και με… τρόμο ελέω ενεργειακής κρίσης. Και εδώ είναι σημαντικό πριν ανοίξετε τα καλοριφέρ σας, να είστε βέβαιες πως δεν χρειάζονται εξαέρωση.

Η αλήθεια είναι πως για τους περισσότερους η εξαέρωση των καλοριφέρ αποτελεί μια περίπλοκη διαδικασία την οποία αφήνουν στα χέρια των ειδικών. Ωστόσο, αν ακολουθήσετε τα μυστικά που προτείνει στη huffingtonpost.co.uk, ο Andy Kerr, ιδρυτής της Boxt, είναι βέβαιο πως θα τα καταφέρετε και μόνες/οι σας και το κυριότερο θα έχετε τη ζεστασιά που επιθυμείτε.

Πώς θα καταλάβετε ότι το καλοριφέρ σας χρειάζεται εξαέρωση

Όπως αναφέρει ο Andy Kerr, τρία είναι τα χαρακτηριστικά που σας δείχνουν ότι ήρθε η ώρα για εξαέρωση: αν τα θερμαντικά σώματα είναι δροσερά στο άγγιγμα, ακόμα και όταν τα έχετε ανοίξει, όταν ένα σημείο τους είναι δροσερό ή τέλος αν κάνουν θόρυβο.

Πώς θα κάνετε μόνοι σας εξαέρωση

Όπως εξηγεί ο Kerr δεν είναι καθόλου δύσκολο.

Πρώτα, ενεργοποιήστε τη θέρμανση σας και βεβαιωθείτε ότι τα καλοριφέρ σας έχουν ανοίξει πλήρως. Μόλις ζεσταθούν όλα προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Φορέστε γάντια, αλλά προσοχή θα πρέπει να είναι χοντρά για να μην καείτε όταν αγγίζετε τα καλοριφέρ, αλλά αρκετά λεπτά ώστε να μπορείτε να νιώσετε τη θερμότητα που περνάει από αυτά. Μόλις φορέσετε τα γάντια σας, αγγίξτε όλα τα σώματα για να βρείτε τυχόν κρύα σημεία.

Θα πρέπει να ελέγξετε όλα τα καλοριφέρ σας σχεδόν ταυτόχρονα καθώς το ένα μπορεί να χρειάζεται εξαέρωση περισσότερο από το άλλο.

Κλείστε την κεντρική θέρμανση. Κρατήστε τις βαλβίδες εισαγωγής του καλοριφέρ ανοιχτές, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει πλήρως το σύστημα

Φορέστε ξανά τα γάντια σας και στη συνέχεια ελέγξτε ξανά τα καλοριφέρ σας για να δείτε αν είναι ακόμα ζεστά.

%ce%ad%cf%84%cf%83%ce%b9-%ce%b8%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%ac%ce%b2%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%ad%cf%81-%cf%83%ce%b10

Για να εξαερώσετε το καλοριφέρ, πρέπει πρώτα να εντοπίσετε τη βαλβίδα. Από εδώ θα απελευθερώσετε όλο τον αέρα και το νερό.

Αρχικά βάλτε παλιά κουρέλια γύρω από το καλοριφέρ σε περίπτωση που τρέξει νερό. Μπορείτε επίσης να βάλετε κάτω μερικά δοχεία σε περίπτωση που τρέξει πολύ νερό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα σωστό κατσαβίδι για να ανοίξετε τη βαλβίδα σας.

Τοποθετήστε το κατσαβίδι στη βαλβίδα και περιστρέψτε σιγά σιγά. Μην την ανοίξετε εντελώς γιατί θα χυθεί νερό. Θα πρέπει να μπορείτε να ακούτε τον αέρα να σφυρίζει καθώς φεύγει.

Συνεχίστε να ακούτε τον αέρα και περιμένετε να σταματήσει να σφυρίζει. Μετά την απελευθέρωση του αέρα μπορεί να τρέξει λίγο νερό. Συνεχίστε να παρακολουθείτε το νερό μέχρι να βγει με σταθερή ροή. Αυτό είναι σημάδι ότι ο αέρας έχει απελευθερωθεί.

Χρησιμοποιήστε το κατσαβίδι για να σφίξετε τη βίδα εξαέρωσης. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια πετσέτα για να στεγνώσετε τους σωλήνες για να αποφύγετε τυχόν μελλοντική σκουριά.

Τέλος, αφού εξαερώσετε όλα τα καλοριφέρ σας και κλείσετε τις βαλβίδες με ασφάλεια, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά τη θέρμανση.

Φοράτε ξανά τα γάντια σας, και κάνετε έναν τελευταίο έλεγχο όλων των σωμάτων για να βεβαιωθείτε ότι είναι ζεστά παντού. Εάν αισθάνεστε κρύα σημεία, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία.

Θα χρειαστεί επίσης να ελέγξετε ότι ο λέβητας εξακολουθεί να δείχνει το συνιστώμενο επίπεδο πίεσης θέρμανσης.

Διαβάστε επίσης

Οδηγίες και tips για να αγοράσετε το κατάλληλο αλεξανδρινό τις φετινές γιορτές

Αυτά είναι τα λουλούδια που αντέχουν για μέρες μέσα στο βάζο – Για ένα ευωδιαστό και όμορφο σπίτι

Πώς τα έπιπλα που διαλέγουμε επηρεάζουν τον τρόπο ζωής μας;

Σχετικά Άρθρα
Σχεδιάζοντας μια μοντέρνα κουζίνα από την αρχή: Όλα τα χρήσιμα tips
Σχεδιάζοντας μια μοντέρνα κουζίνα από την αρχή: Όλα τα χρήσιμα tips
Ιδού, το μαξιλάρι που μειώνει το ροχαλητό κατά 40% - Το λατρέψαμε κιόλας!
Ιδού, το μαξιλάρι που μειώνει το ροχαλητό κατά 40% – Το λατρέψαμε κιόλας!
6 πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο μπάνιο
6 πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο μπάνιο
5 λάθη στο βάψιμο του σπιτιού που κάνουν τους τοίχους να φαίνονται βρώμικοι
5 λάθη στο βάψιμο του σπιτιού που κάνουν τους τοίχους να φαίνονται βρώμικοι
10 λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις με το πλυντήριο ρούχων
10 λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις με το πλυντήριο ρούχων
Στο σιδέρωμα κάν’το όπως η Κατερίνα Παπουτσάκη - Το μυστικό της θα σε ενθουσιάσει για πολλούς λόγους
Στο σιδέρωμα κάν’το όπως η Κατερίνα Παπουτσάκη – Το μυστικό της θα σε ενθουσιάσει για πολλούς λόγους

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του