Το μεγάλο λάθος που κάνουν σχεδόν όλοι με το μαξιλάρι ύπνου και δεν δίνουν σημασία

το-μεγάλο-λάθος-που-κάνουν-σχεδόν-όλοι

Πολλοί είναι αυτοί που δεν δίνουν στο μαξιλάρι ύπνου τη σημασία που του αξίζει και επιλέγουν το πρώτο που θα «πέσει» στο χέρι τους, χωρίς να γνωρίζουν πως έτσι διαπράττουν ένα πολύ μεγάλο λάθος και θέτουν την υγεία του σε κίνδυνο! Ένα απαραίτητο αξεσουάρ ύπνου, το οποίο ωστόσο είναι υπεύθυνο για πολλά από τα προβλήματα υγείας που παρουσιάζουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα μαξιλάρι μπορεί να ευθύνεται για πονοκεφάλους, για το ροχαλητό, το συνάχι, τον πόνο στο σβέρκο, αλλά και το διαρκές αίσθημα κόπωσης.

Δυστυχώς δε δίνουμε τη δέουσα σημασία στην επιλογή του μαξιλαριού και αγνοούμε πως αυτό πρέπει να σχετίζεται με τη στάση ύπνου μας, καθώς πρέπει να βοηθάει στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης με τον αυχένα.

Έτσι αν κοιμάστε:

Μπρούμυτα

Αν κοιμάστε μπρούμυτα, το ιδανικό μαξιλάρι είναι κάποιο μαλακό, ώστε να μπορεί να «βουλιάξει» αρκετά το κεφάλι και να είναι σε ευθεία γραμμή με τον αυχένα. Εξαιρετικά μαλακά μαξιλάρια είναι τα πουπουλένια και ειδικά αυτά με τη μεγαλύτερη αναλογία πούπουλου.

Ανάσκελα

Αν κοιμάστε ανάσκελα, μπορείτε να επιλέξετε μαλακό μαξιλάρι. Εξαιρετική επιλογή αποτελούν και τα μέτριας στήριξης memory foam μαξιλάρια. Το memory foam είναι ένα αφροελαστικό υλικό μαξιλαριών που βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και στην μείωση των πόνων, οφειλόμενων στις ακατάλληλες θέσεις του σώματος και του αυχένα. Προσαρμόζεται απόλυτα στο σχήμα του λαιμού, διασφαλίζοντας την βέλτιστη κατανομή βάρους ανεξάρτητα από την θέση στην οποία κοιμόμαστε.

Στο πλάι

Αν κοιμάστε στο πλάι, θα πρέπει να βρείτε ένα σκληρό μαξιλάρι που θα αντισταθμίζει την παρεμβολή του ώμου και του επιπλέον ύψους που προσφέρει. Θα πρέπει δηλαδή να κρατάει το κεφάλι ψηλά για να μην καταπονείται ο αυχένας. Για παράδειγμα τα σκληρά μαξιλάρια με γέμιση βάτας ή με μπίλιες σιλικόνης είναι μια πολύ καλή επιλογή σε αυτή την κατηγορία.

Αν δεν κοιμάστε σε μια συγκεκριμένη στάση και αλλάζετε κατά τη διάρκεια του ύπνου σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα μαξιλάρι latex ή memory foam τα οποία προσαρμόζονται ανάλογα με το πόσο βάρος θα εξασκήσετε πάνω τους κάθε φορά και επανέρχονται στο αρχικό τους σχήμα μόλις σηκωθείτε.

Διαβάστε επίσης

5 συνδυασμοί χρωμάτων που θα φέρουν την άνοιξη στο σπίτι σας

10 λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις με το πλυντήριο ρούχων

Τα 5+1 πιο όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου που θα χαρίσουν ξεχωριστή αύρα στο σπίτι σας!

Σχετικά Άρθρα
Σχεδιάζοντας μια μοντέρνα κουζίνα από την αρχή: Όλα τα χρήσιμα tips
Σχεδιάζοντας μια μοντέρνα κουζίνα από την αρχή: Όλα τα χρήσιμα tips
Έτσι, θα καταλάβετε ότι το καλοριφέρ σας χρειάζεται εξαέρωση - Tips για να την κάνετε μόνες σας
Έτσι, θα καταλάβετε ότι το καλοριφέρ σας χρειάζεται εξαέρωση – Tips για να την κάνετε μόνες σας
Ιδού, το μαξιλάρι που μειώνει το ροχαλητό κατά 40% - Το λατρέψαμε κιόλας!
Ιδού, το μαξιλάρι που μειώνει το ροχαλητό κατά 40% – Το λατρέψαμε κιόλας!
6 πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο μπάνιο
6 πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο μπάνιο
5 λάθη στο βάψιμο του σπιτιού που κάνουν τους τοίχους να φαίνονται βρώμικοι
5 λάθη στο βάψιμο του σπιτιού που κάνουν τους τοίχους να φαίνονται βρώμικοι
10 λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις με το πλυντήριο ρούχων
10 λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις με το πλυντήριο ρούχων

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του