Praktiker Hellas: Διάκριση για το Πρόγραμμα Βιωσιμότητας, στα Green Brand Awards 2023

praktiker-hellas-διάκριση-για-το-πρόγραμμα-βιωσιμό

Η Praktiker Hellas, το No. 1 ελληνικό δίκτυο καταστημάτων Home Improvement & DIY, διακρίθηκε στα Green Brand Awards, την Τρίτη 21/03, αποσπώντας το βραβείο Silver για το Πρόγραμμα Βιωσιμότητάς της: «Το Σπίτι μας αλλάζει την Πόλη».

Με την Περιβαλλοντική της Υπόσχεση στο κέντρο της επιχειρηματικής της φιλοσοφίας, η εταιρία διαθέτει λύσεις που μας ενώνουν με τη φύση και κάνουν το σπίτι μας πιο φιλικό για εμάς, τη γειτονιά μας, την πόλη μας και ευρύτερα για το περιβάλλον μας.

Η διάκριση αυτή, στην κατηγορία Green CSR, έρχεται να επικυρώσει την έως τώρα επιτυχημένη πορεία του Προγράμματος, που μέσα από την ίδια τη λειτουργία της Praktiker και τις στοχευμένες δράσεις της, συνεισφέρει ουσιαστικά στο αστικό πράσινο, βοηθώντας κάθε σπίτι να μετατραπεί σε μία δεξαμενή οξυγόνου. Ολόκληρο το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρίας, εξάλλου, διέπεται από μία ισχυρή οικολογική φιλοσοφία, η οποία θέτει στο επίκεντρό της τη βιωσιμότητα και την κοινωνική υπευθυνότητα, στοχεύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους, μέσα από απλές, εφικτές, καθημερινές επιλογές και δράσεις.

praktiker-hellas-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1-%ce%b2%ce%b9%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%bc%cf%8c0

Οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο 100% του δικτύου της, η προϊοντική της σειρά με είδη εξοικονόμησης ενέργειας και νερού, είδη ηλεκτροκίνησης για τη μείωση παραγωγής CO2 και άλλων επιβλαβών ρύπων, επαναχρησιμοποιούμενα είδη και πολλά άλλα, τα μεγάλα parking ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών και άλλων υλικών, καθώς και η πλούσια βλάστηση εντός κι εκτός των καταστημάτων και όλων των δομών της πανελλαδικά, είναι μερικές μόνο από τις ενέργειες που υλοποιούνται στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Υπόσχεσης της Praktiker και συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση τόσο των ανθρώπων της εταιρίας, όσο και των καταναλωτών και του ευρύτερου οικοσυστήματός της.

Η περιβαλλοντική υπόσχεση της εταιρίας σχεδιάστηκε ώστε να εκφράζει και να υλοποιεί τη δέσμευσή της να συνεισφέρει στην περιβαλλοντική υπευθυνότητα, να δημιουργεί και να προσφέρει προϊόντα και λύσεις για να μπορεί κάθε πολίτης να συμβάλλει θετικά στη βελτίωση του κλίματος και την προστασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον, με το Kiddos Kipos – The School Project, την πρωτοβουλία που προσβλέπει στη δημιουργία οικολογικής συνείδησης στη νέα γενιά, η εταιρία, γεμίζει με λαχανόκηπους και αρωματικά φυτά τις σχολικές αυλές ανά την Ελλάδα, ενώ φιλοξενεί μαθητές στις εγκαταστάσεις της για την υλοποίηση workshops σχετικά με την εκπαίδευση και την καλλιέργεια περιβαλλοντικής παιδείας.

Η βιωσιμότητα αποτελεί κεντρικό πυλώνα της στρατηγικής της Praktiker, που με αγάπη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, δεσμεύεται να τηρεί την Περιβαλλοντική της Υπόσχεση για πιο πράσινα σπίτια και πόλεις και να την εμπλουτίζει με όλο και περισσότερες πράσινες πρωτοβουλίες που έρχονται μέσα στη φετινή χρονιά!

Για περισσότερες πληροφορίες: «Το Σπίτι μας αλλάζει την Πόλη».

Διαβάστε επίσης

10 χρόνια Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου – Πλούσιο το επετειακό πρόγραμμα του 2023

Το κτήμα του ζωγράφου Νίκου Νικολάου στην Αίγινα, είναι ο ιδανικός προορισμός για τους φιλότεχνους ταξιδιώτες!

Αυτές είναι οι 6 τάσεις της μόδας που θα κυριαρχήσουν την άνοιξη 2023

Σχετικά Άρθρα
«Παράδοση με ραντεβού»: Μία πρωτοποριακή υπηρεσία από την Κωτσόβολος
«Παράδοση με ραντεβού»: Μία πρωτοποριακή υπηρεσία από την Κωτσόβολος
Εξοικονομείστε ενέργεια και χρήματα με πόρτες και παράθυρα αλουμινίου
Εξοικονομήστε ενέργεια και χρήματα με πόρτες και παράθυρα αλουμινίου
Τι είναι η "miracle worker" και γιατί είναι η γυναίκα που κάθε εργένης ονειρεύεται
Τι είναι η “miracle worker” και γιατί είναι η γυναίκα που κάθε εργένης ονειρεύεται
Δείτε πού έχουν φτάσει οι τιμές στα ενοίκια στην Ελλάδα
Δείτε πού έχουν φτάσει οι τιμές στα ενοίκια στην Ελλάδα
Κάποια σπίτια μυρίζουν καταπληκτικά. Δες πώς θα το πετύχεις και στο δικό σου
Κάποια σπίτια μυρίζουν καταπληκτικά. Δες πώς θα το πετύχεις και στο δικό σου
Έξυπνα tips για να παραμείνεις ζεστή στο σπίτι σου τώρα με τον χιονιά!
Έξυπνα tips για να παραμείνεις ζεστή στο σπίτι σου τώρα με τον χιονιά!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του