Ροζ γλυπτό δέντρο ανάμεσα στους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης – Τι συμβολίζει

ροζ-γλυπτό-δέντρο-ανάμεσα-στους-ουραν

Περνώντας από τη διασταύρωση της 10th Avenue με τη 30th Street στη Νέα Υόρκη, το μάτι τραβάει μια αλλαγή γλυπτού στο τοπίο του High Line Plinth.

Ανάμεσα σε ουρανοξύστες και πάνω σε μια γέφυρα από χάλυβα, η Ελβετή καλλιτέχνις Pamela Rosenkranz έχει καλλιεργήσει ένα συνθετικό δέντρο με έντονο νέον ροζ χρώμα, το οποίο αναπαριστά τις διακλαδώσεις οργάνων, αγγείων και ιστού του ανθρώπινου σώματος.

Η εγκατάσταση «Old Tree» γεφυρώνει το άστυ και την ύπαιθρο ως μια μέσω τέχνης δρόμου μεταφορά της φύσης που σταδιακά είναι εκτός τόπου στην ολοένα μεταβαλλόμενη μητρόπολη αρχιτεκτονημάτων που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος.

Ο οργανισμός High Line Art, ο οποίος οργανώνει προγράμματα δημόσιας τέχνης και εγκαταστάσεις κατά μήκος της High Line, ανακοίνωσε το γλυπτό της Rosenkranz ως την τρίτη παραγγελία για το High Line Plinth.

View this post on Instagram

A post shared by Grenn (@lattegoy)

Τι το κάνει να ξεχωρίζει

Φιλοξενώντας διαφορετικά δέντρα κάθε 18 μήνες, το Plinth είναι το μόνο σημείο στη Νέα Υόρκη που προσφέρεται για μεγάλης κλίμακας έργα τέχνης.

«Αυτό το έργο ξεχώρισε αμέσως λόγω της φιλοδοξίας ως προς την κλίμακα, και το χρώμα είναι κάτι απίστευτο που το έφερε σε ένα τελείως άλλο επίπεδο» είπε, μιλώντας στο Artnet News, η Cecilia Alemani, διευθύντρια και επικεφαλής επιμελήτρια του High Line Art.

«Είναι σαν τη κεντρική πλατεία σε ένα χωριό με ένα δέντρο και παγκάκια γύρω του» πρόσθεσε (https://www.instagram.com/p/Crt9oSHu_L6/).

Κατασκευασμένο έξω από το Σαν Ντιέγκο, το γλυπτό, σε τμήματα, διέσχισε τις ΗΠΑ πάνω σε δύο φορτηγά.

Κάθε ένα από τα 16 κλαδιά του και τις έξι ρίζες του συναρμολογήθηκε προσεκτικά επί τόπου· το «Γέρικο Δέντρο» μεγάλωνε σιγά σιγά, λες και το είχε φυτέψει εκεί η Pamela Rosenkranz, η οποία κάλυψε το βάθρο με μια γήινη επιφάνεια ώστε να μοιάζει με χώμα.

Διαβάστε επίσης

Πρώτο βραβείο για την καλύτερη καμπάνια ενημέρωσης για την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Αγώνας Πρόκρισης 5χλμ. Κολύμβησης Μαραθώνιας-Μεγάλων Αποστάσεων (OWS) & Αναβίωσης Κλασικής Ολυμπιακής Διαδρομής στον Πειραιά

Σχετικά Άρθρα
Είναι στο χέρι σου οι «Kαθαρές θάλασσες για όλους»
Είναι στο χέρι σου οι «Kαθαρές θάλασσες για όλους»
Ελένη Πετρουλάκη: Αυτό είναι το απογευματινό της σνακ για να παραμένει σε φόρμα
Ελένη Πετρουλάκη: Αυτό είναι το απογευματινό της σνακ για να παραμένει σε φόρμα
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος και η σύντροφός του, Δήμητρα Βαμβακούση κάνουν γυρίσματα... για κασκαντέρ ξημερώματα στη Μεσογείων
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος και η σύντροφός του, Δήμητρα Βαμβακούση, κάνουν γυρίσματα… για κασκαντέρ ξημερώματα στη Μεσογείων
Κοινωνικός τουρισμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - 300.000 φέτος οι επιταγές
Κοινωνικός τουρισμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – 300.000 φέτος οι επιταγές
Πώς ακούγοντας βιβλία έγινε καλύτερη η καθημερινότητά μου κι αντιμετωπίζω, πια τις "μαύρες" μέρες μου
Πώς “ακούγοντας” βιβλία έγινε καλύτερη η καθημερινότητά μου κι αντιμετωπίζω πια τις “μαύρες” μέρες μου
Τι κρύβεται κάτω από την Αθήνα; Εξερευνώντας μια υπόγεια πόλη
Τι κρύβεται κάτω από την Αθήνα; Εξερευνώντας μια υπόγεια πόλη

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του