10 πράγματα μέσα στο σπίτι που μας κάνουν δυστυχισμένους

10-πράγματα-μέσα-στο-σπίτι-που-μας-κάνου

Έχετε παρατηρήσει πώς νιώθετε κάθε φορά που μπαίνετε σε ένα δωμάτιο; Τα αντικείμενα μέσα στο χώρο σας εμπνέουν ή μήπως νιώθετε ένα αίσθημα «φλυαρίας»; Εάν το τελευταίο σας ακούγεται σύνηθες, ίσως θελήσετε να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στη διακόσμηση. Προς μεγάλη σας έκπληξη, τα παρακάτω αντικείμενα μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία σας.

1. Κειμήλια και αναμνηστικά δώρα

Η θεία σου είχε μεγάλες προσδοκίες όταν σου χάρισε τη συλλογή με τα οικογενειακά κειμήλια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα κρατήσεις επειδή αισθάνεσαι ενοχές. Τέτοια αντικείμενα μάς φορτίζουν συναισθηματικά και προκαλούν ακαταστασία, δεν ταιριάζουν με το στυλ μας και τέλος, δεν έχουμε χώρο για αντικείμενα που θα μας φέρουν πραγματική χαρά.

2. Η τηλεόραση

10-%cf%80%cf%81%ce%ac%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%ad%cf%83%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%80%ce%af%cf%84%ce%b9-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%850

Εάν έχετε τη συνήθεια να ανοίγετε την τηλεόραση αμέσως μόλις φτάσετε στο σπίτι, μάθετε ότι ο υπερβολικός θόρυβος προκαλεί άγχος και καθιστά τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού πιο δύσκολες. Επομένως, είναι καλύτερα να τοποπθετήσετε την τηλεόραση σε σημείο που δεν θα έχετε εύκολη πρόσβαση, ώστε να μειώσετε την επιθυμία να την ανοίγετε ανά πάσα στιγμή.

3. Οι καθρέφτες

Οι καθρέφτες μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή διακόσμησης για το σπίτι σας. Σύμφωνα με ερευνητές του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής στο Λονδίνο, μια μελέτη 50 ατόμων αποκάλυψε ότι οι καθρέφτες προκαλούν άγχος για την εξωτερική μας εμφάνιση. Δεν σας προτείνουμε να αρχίσετε να εφαρμόζετε τη μάσκαρα χωρίς καθρέφτη, αλλά ίσως θελήσετε να τους περιορίσετε για να μειώσετε το άγχος στη ζωή σας.

4. Το ακατάστατο κρεβάτι

Η οργάνωση είναι το κλειδί για να διαχειριστείτε με επιτυχία τους καθημερινούς στρεσογόνους παράγοντες της ζωής, οπότε το να ξεκινήσετε την ημέρα σας με την τακτοποίηση της κρεβατοκάμαρας είναι ζωτικής σημασίας. Δεδομένου ότι ένα τακτοποιημένο κρεβάτι μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα, είναι πολύ θετικό όσον αφορά τη διαχείριση του άγχους σας.

5. Βαριές κουρτίνες

10-%cf%80%cf%81%ce%ac%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%ad%cf%83%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%80%ce%af%cf%84%ce%b9-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%852

Οι βαριές βελούδινες κουρτίνες σκοτεινιάζουν το σαλόνι και σχεδόν αμέσως συγκεντρώνουν όλη τη σκόνη στο σπίτι σας. Γενικά, όσο βαρύτερα είναι τα έπιπλα και οι κουρτίνες σας, τόσο πιο βαριά θα αισθάνεστε ότι είναι και η ατμόσφαιρα. Υπάρχουν συγκεκριμένες περιστάσεις όπου ένας χώρος απαιτεί πιο βαριά διακόσμηση. Επιλέξτε τις κουρτίνες σας προσεκτικά και θυμηθείτε ότι οι πιο ελαφριές θα σας κάνουν να νιώσετε πιο ευδιάθετοι και χαλαροί.

6. Βιβλία που δεν αγαπάτε πια

Τα βιβλία προκαλούν τόσο έντονα συναισθήματα, επειδή ανοίγουν πύλες σε άλλους κόσμους και εξάπτουν τη φαντασία μας. Έχουμε την τάση να κρατάμε στη βιβλιοθήκη μας εκείνα που μας συντρόφευσαν σε σημαντικές στιγμές της ζωής μας. Είναι σαν να εγκαταλείπουμε ένα κομμάτι της ζωής μας για το αγαπημένο μας βιβλίο. Αλλά όταν ένα βιβλίο έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, μπορεί να προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα.

7. Σπασμένα αντικείμενα

Κάθε φορά που ανοίγετε το ντουλάπι, είναι εκεί: το σπασμένο σετ τσαγιού σας. Μπορεί να έχει επισκευαστεί, αλλά εξακολουθείτε να διστάζετε να το πετάξετε. Αυτό οφείλεται σε ένα αίσθημα έλλειψης. Φοβόμαστε ότι δεν έχουμε αρκετά υλικά αγαθά και αυτή η νοοτροπία διαιωνίζεται. Έχοντας σπασμένα αντικείμενα στο χώρο σας, δημιουργείτε μια παρόμοια «σπασμένη» ενέργεια στη ζωή σας.

8. Παλιά περιοδικά

10-%cf%80%cf%81%ce%ac%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%ad%cf%83%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%80%ce%af%cf%84%ce%b9-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%854

Τα περιοδικά και οι παλιές ευχετήριες κάρτες είναι σαν τα σπασμένα αντικείμενα, αντιπροσωπεύουν παλιές αναμνήσεις που οι άνθρωποι φοβούνται να αφήσουν πίσω τους. Οι μεγάλοι σωροί ακαταστασίας χαρτιού μπορούν να προκαλέσουν άγχος, αισθήματα απογοήτευσης και ντροπής.

9. Διακοσμητικοί δίσκοι

Όταν χρησιμοποιούνται σωστά, αυτοί οι δίσκοι είναι πράγματα στα οποία ορκίζονται οι μεγάλοι διακοσμητές. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι συχνά καταλήγουν ως αντικείμενα που συγκεντρώνουν μεγάλη ακαταστασία, τα οποία στη συνέχεια χρησιμεύουν ως το επίκεντρο του τραπεζιού σας, προκαλώντας στρεσογόνα ατμόσφαιρα σε ένα δωμάτιο που συνήθως χρησιμοποιείτε για να χαλαρώσετε.

10. Διαφημιστικές κούπες

Σίγουρα, μπορεί να αποκτήσατε αυτές τις κούπες δωρεάν για διαφημιστικούς λόγους, αλλά πρέπει να σταματήσετε να τις χρησιμοποιείτε. Μια κούπα είναι πάντα χρήσιμη, αλλά θα καταλήξετε να μην έχετε χώρο στα ντουλάπια για να τις αποθηκεύσετε. Είναι δύσκολο να αποχωριστείτε ένα αντικείμενο που σας προσφέρεται δωρεάν, αλλά πρέπει να πάρετε την απόφαση να το κάνετε.

Σχετικά Άρθρα
Η αρωματική συλλογή κεριών που θα σας οδηγήσει σε φανταστικά ταξίδια αισθήσεων και αναμνήσεων
Η αρωματική συλλογή κεριών που θα σας οδηγήσει σε φανταστικά ταξίδια αισθήσεων και αναμνήσεων
Φέρνουμε αύρα εξοχής στο σπίτι μας με πέντε διαχρονικά αντικείμενα που θα λατρέψουμε
Φέρνουμε αύρα εξοχής στο σπίτι μας με πέντε διαχρονικά αντικείμενα που θα λατρέψουμε
“Dragons’ Den”: Ανακαλύψαμε πού θα βρείτε το ντιζαϊνάτο σαλόνι του show επενδύσεων του ΑΝΤ1
“Dragons’ Den”: Ανακαλύψαμε πού θα βρείτε το ντιζαϊνάτο σαλόνι του show επενδύσεων του ΑΝΤ1
Πώς θα αποκτήσετε θαλπωρή και ζεστασιά στο σπίτι σας με μια σύγχρονη ματιά
Πώς θα αποκτήσετε θαλπωρή και ζεστασιά στο σπίτι σας με μια σύγχρονη ματιά
Οργανώστε τους χώρους του σπιτιού σας με στυλ και φαντασία, ακολουθώντας τις τάσεις της αγοράς!
Οργανώστε τους χώρους του σπιτιού σας με στυλ και φαντασία, ακολουθώντας τις τάσεις της αγοράς!
Η αγάπη έχει το χρώμα που διαλέγεις εσύ!
Η αγάπη έχει το χρώμα που διαλέγεις εσύ!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του