Αυτός ο παραθαλάσσιος ουρανοξύστης θα είναι το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα

αυτός-ο-παραθαλάσσιος-ουρανοξύστης-θ

Το τοπίο θα αλλάξει εντελώς στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά σε διάστημα 4 χρόνων, τότε που θα είναι έτοιμος ο ουρανοξύστης στην περιοχή και θα αποτελεί το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα, αλλά και τον πιο ψηλό πράσινο παραθαλάσσιο ουρανοξύστη στη Μεσόγειο. Το πιο εκπληκτικό απ’ όλα όσα είδαμε στην πρώτη παρουσίαση είναι οι κατοικίες με την ανεμπόδιστη πανοραμική θέα προς τη θάλασσα, το πάρκο και το βουνό.

Οι κατοικίες

Πάνω από 200 ιδιωτικές κατοικίες σε 45 ορόφους θα περιλαμβάνει ο ύψους 200 μέτρων ουρανοξύστης που θα κατασκευαστεί από την Lamda Development μέσα στην επόμενη 5ετία στο Ελληνικό και συγκεκριμένα στην περιοχή της μαρίνας του Άγιου Κοσμά.

Κάθε κατοικία στον Marina Tower θα είναι διαμπερής με ανεμπόδιστη πανοραμική θέα προς τη θάλασσα, το πάρκο, το βουνό.

Όπως μπορεί να δει κανείς και στο ειδικό site που είναι ενεργό από σήμερα theellinikonmarinatower.com άλλα χαρακτηριστικά των κατοικιών που θα κατασκευαστούν είναι διαμερισμάτων είναι ευρύχωρα μπαλκόνια, καταπράσινοι κήποι και ιδιωτικές πισίνες που γίνονται ένα με το άνετο open-plan εσωτερικό των κατοικιών.

Σύμφωνα με την παρουσίαση του εμβληματικού έργου που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση, ο Marina Tower θα αποτελεί το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα, αλλά και τον πιο ψηλό πράσινο παραθαλάσσιο ουρανοξύστη στη Μεσόγειο.

Το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners, το οποίο διαθέτει τεράστια εμπειρία στη σχεδίαση ψηλών κτιρίων παγκοσμίως, υπογράφει τη μελέτη και το σχεδιασμό του.

%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b8%ce%b1%ce%bb%ce%ac%cf%83%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%be%cf%8d%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b80

Ένας «πράσινος» ουρανοξύστης στην Ελλάδα

Τα κύρια χαρακτηριστικά του εμβληματικού αυτού κτιρίου, που θα εντάξει τη χώρα μας στον παγκόσμιο αρχιτεκτονικό αλλά και τουριστικό χάρτη είναι κορυφαία αρχιτεκτονική αισθητική, πρωτοποριακός σχεδιασμός, πράσινο, νερό, φως και ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, τόνισε ότι θα δημιουργήσουμε κάτι που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχα έργα παγκοσμίως και θα αποτελέσει ένα παγκόσμιο πρότυπο αστικής ανάπτυξης.

Το έργο στο Ελληνικό αποτελεί ευκαιρία για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αλλά και της εικόνας της Ελλάδας διεθνώς. Ειδικά για τον Marina Tower θα αποτελέσει αρχιτεκτονικό τοπόσημο που θα αναβαθμίσει την εικόνα της χώρας και θα βοηθήσει τον τουρισμό.

«Δημιουργούμε μία πρότυπη πράσινη πόλη που θα αποτελέσει πρότυπο» τόνισε ο κ. Αθανασίου. «Θέλουμε να σας κάνουμε υπερήφανους, αυτό είναι το όνειρο μας» συμπλήρωσε.

%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b8%ce%b1%ce%bb%ce%ac%cf%83%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%be%cf%8d%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b82

Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν, ο ουρανοξύστης θα είναι από τους πιο «πράσινους ουρανοξύστες» στην Ευρώπη. Θα έχει ύψος 200 μέτρα, 45 ορόφους και περίπου 200 διαμερίσματα. Η κατασκευή του προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 5 χρόνια.

Όταν θα τελειώσει, ο Marina Tower θα αποτελεί το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα και ένα από τα έξι συνολικά ψηλά κτίρια που θα κατασκευαστούν στο Ελληνικό.

Λιτό κτίριο με υψηλή ποιότητα διαβίωσης

Βασικό χαρακτηριστικό της σχεδιαστικής προσέγγισης αποτελεί η δημιουργία ενός αισθητικά λιτού κτιρίου, σε πλήρη εναρμόνιση με τη θάλασσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μεσογειακού τοπίου. Ξεχωρίζει η σημαντική παρουσία του πράσινου και του υδάτινου στοιχείου, που ενισχύουν έτσι το βιοκλιματικό χαρακτήρα του κτιρίου.

Όλες οι κατοικίες είναι διαμπερείς και προσφέρουν ανεμπόδιστη πανοραμική θέα. Κάθε διαμέρισμά του έχει τα πλέον σύγχρονα ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε χώρους, παροχές και ανέσεις, εξαιρετικά υλικά κατασκευής, φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς και όλες τις προδιαγραφές ενός έξυπνου κτιρίου.

Ο Marina Tower θα είναι ένας από τους πιο πράσινους ουρανοξύστες παγκοσμίως και ένα υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού, ενσωματώνοντας τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές και τα πλέον σύγχρονα διεθνώς πρωτόκολλα ασφάλειας.

%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b8%ce%b1%ce%bb%ce%ac%cf%83%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%be%cf%8d%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b84

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του έργου είναι οι λιτές, καθαρές γραμμές που κάνουν το κτίριο να «δένει» με το περιβάλλον. Ουσιαστικά αποτελείται από δυο κτίρια, τα οποία συνδέει μία «σπονδυλική στήλη».

Ένα δεύτερο χαρακτηριστικό του έργου είναι η υψηλή ποιότητα ζωής που θα προσφέρει στους κατοίκους του. Όλα τα διαμερίσματα θα έχουν τα πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά και όλα θα έχουν θέα στη θάλασσα.

Τρίτο χαρακτηριστικό του έργου είναι ότι θα αποτελεί υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού από όλες τις απόψεις: Από την κατανάλωση της ενέργειας έως τη διαχείριση του νερού.

Κορυφαία αρχιτεκτονική αισθητική, πρωτοποριακός σχεδιασμός, πράσινο, νερό, φως και ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του εμβληματικού αυτού κτιρίου, που θα εντάξει τη χώρα μας στον παγκόσμιο αρχιτεκτονικό αλλά και τουριστικό χάρτη.

«Ένα μοναδικό κτίριο για τα ελληνικά αλλά και παγκόσμια δεδομένα, ένα αρχιτεκτονικό τοπόσημο, το οποίο θα προσδώσει το στίγμα της συνολικής ανάπλασης, έχοντας ως κεντρικό άξονα το πράσινο, τον σεβασμό στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής. Στο Ελληνικό θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο παγκόσμιο πρότυπο αστικής ανάπτυξης, που θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης μιας νέας εποχής για τη χώρα μας και για όλους τους Έλληνες», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου

Δείτε βίντεο: Marina Tower – Ελληνικό: Ο πρώτος «πράσινος» ουρανοξύστης στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Τρόμος στου Ζωγράφου: Νεαρός επιτέθηκε σε 21χρονη και επιχείρησε να τη βιάσει

Ένα μουσικό ταξίδι στους τόπους των τραγουδιών του Παρασκευά Καρασούλου

«Είχα τρεις αποβολές. Λίγο πριν βγω στη σκηνή του J2US είχα αιμορραγία»

Σχετικά Άρθρα
Τι είναι η "miracle worker" και γιατί είναι η γυναίκα που κάθε εργένης ονειρεύεται
Τι είναι η “miracle worker” και γιατί είναι η γυναίκα που κάθε εργένης ονειρεύεται
Δείτε πού έχουν φτάσει οι τιμές στα ενοίκια στην Ελλάδα
Δείτε πού έχουν φτάσει οι τιμές στα ενοίκια στην Ελλάδα
Κάποια σπίτια μυρίζουν καταπληκτικά. Δες πώς θα το πετύχεις και στο δικό σου
Κάποια σπίτια μυρίζουν καταπληκτικά. Δες πώς θα το πετύχεις και στο δικό σου
Έξυπνα tips για να παραμείνεις ζεστή στο σπίτι σου τώρα με τον χιονιά!
Έξυπνα tips για να παραμείνεις ζεστή στο σπίτι σου τώρα με τον χιονιά!
Οι Έλληνες celebrities ποζάρουν στα χιονισμένα σπίτια τους - Δείτε τις φωτογραφίες
Οι Έλληνες celebrities ποζάρουν στα χιονισμένα σπίτια τους – Δείτε τις φωτογραφίες
Άκης Πετρτεζίκης: Η ανανεωμένη κουζίνα του ξεχωρίζει για τον μοναδικό της σχεδιασμό
Άκης Πετρτεζίκης: Η ανανεωμένη κουζίνα του ξεχωρίζει για τον μοναδικό της σχεδιασμό

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του