Αρχική > Ταξίδια > Σπηλιές λεπρών «μεταμορφώνονται» σε δωμάτια με τζακούζι και γίνονται Airbnb

Σπηλιές λεπρών «μεταμορφώνονται» σε δωμάτια με τζακούζι και γίνονται Airbnb

Nέες προοπτικές ανάπτυξης ανοίγονται στη Χρυσοπηγή ή αλλιώς τη Μεσκινιά στην Κρήτη, όπου για 187 χρόνια έζησαν οι λεπροί, στεγάζοντας τον πόνο και τα όνειρα τους από τα μέσα του 18ου αιώνα.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, στη συνοικία με τα στενά σοκάκια, όπου οι άνθρωποι υπέφεραν μέχρι το θάνατό τους, υπάρχουν 165 σπηλιές στις οποίες βρήκαν καταφύγιο φτωχοί άνθρωποι και πρόσφυγες μέχρι τη δεκαετία του 1960.

Πριν από 17 χρόνια, ο κ. Μανόλης Γιανναδάκης αγόρασε σπηλιές, τις οποίες τώρα διαμορφώνει σε δωμάτια, τα οποία θα νοικιάσει σε τουρίστες μέσω της πλατφόρμας Airbnb

Και τζακούζι σε σπηλιά

Λίγο πριν από την έναρξη της επόμενης σεζόν, φιλοδοξεί τα πάντα να είναι έτοιμα σε πέντε σπηλιές, όπου σημειωτέον η θερμοκρασία αγγίζει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Στους χώρους εκει σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα υπαίθριο καφενεδάκι αλλά και τζακούζι μέσα σε σπηλιά, ενώ και τα υπαίθρια δωμάτια με θέα στα αστέρια αναμένεται να εντυπωσιάσουν τους τουρίστες που επιθυμούν κάτι το διαφορετικό στις διακοπές τους, γνωρίζοντας παράλληλα την ιστορία του τόπου.