Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του φετινού επετειακού Athens Science Festival! H Jill Tiefenthaler, CEO του National Geographic Society και 5 διακεκριμένοι εξερευνητές του National Geographic στην πρώτη… αποστολή επί ελληνικού εδάφους.

Έρχονται την Κυριακή 21/4 στις 18:00 στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων για να μας διηγηθούν Ιστορίες Εξερεύνησης και Αλλαγής, με επίκεντρο το Σπίτι μας-τη Γη! Μέσα από τις ομιλίες τους, θα ταξιδέψουμε από τα βάθη των ωκεανών, μέχρι τις ψηλότερες κορυφές του πλανήτη.

Μην περιμένετε μια ακόμη βαρετή ομιλία. Όλοι οι εξερευνητές του National Geographic, εκτός από λαμπροί επιστήμονες είναι και δεινοί storytellers. Οι διηγήσεις τους θα σας συγκινήσουν, θα σας εμπνεύσουν, θα σας προβληματίσουν. Ίσως και να σας κάνουν να ελπίσετε και να δράσετε με όραμα έναν κόσμο καλύτερο, πιο φιλικό και ασφαλή για τις επόμενες γενιές.

Ένα τόσο απροσδόκητο πάνελ, δεν θα μπορούσε να έχει έναν συμβατικό παρουσιαστή. Έτσι, λοιπόν, σε ρόλο συντονίστριας θα είναι η Κατερίνα Βρανά. Η κορυφαία stand up κωμικός, η Πιο Αστεία Γυναίκα Στον Κόσμο, σύμφωνα με τον διεθνή διαγωνισμό του Laugh Factory θα κάνει τις πιο ανατρεπτικές ερωτήσεις στους εξερευνητές του National Geographic!

Συμμετέχοντες

Jill Tiefenthaler: Η πρώτη γυναίκα CEO του National Geographic Society, ενός οργανισμού που μετράει ήδη 136 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας. Επικεφαλής μιας κοινότητας πρωτοπόρων πολιτών του κόσμου που χρησιμοποιούν τη δύναμη της επιστήμης, της εξερεύνησης και της αφήγησης για να προστατεύσουν και να «φωτίσουν» τη συναρπαστική ιστορία του πλανήτη μας.

Lucy Hawkes: Οικοφυσιολόγος που χρησιμοποιεί σύγχρονες ηλεκτρονικές ετικέτες καταγραφής (tracking tags), προκειμένου να μελετήσει την κίνηση και τη μετανάστευση διαφόρων ζώων της θάλασσας και της στεριάς. Το θέμα της μετανάστευσης ζώων την ενθουσιάζει και πλέον το κύριο αντικείμενο μελέτης της είναι τα «ζώα αθλητές», όπως τα αποκαλεί. Η έρευνά της επικεντρώνεται σε εκπληκτικές μεταναστεύσεις κάποιων εκ των μεγαλύτερων ζώων αθλητών του πλανήτη, όπως οι καρχαρίες-προσκυνητές.

Nick ST Oegger: Φωτογράφος ντοκιμαντέρ. Η φωτογραφία του εξερευνά τη στενή σχέση μεταξύ των ανθρώπων και του περιβάλλοντος. Ενδιαφέρεται για την προστασία των ποταμών της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων, την υδροηλεκτρική ανάπτυξη, τεκμηριώνοντας μερικά από τα τελευταία ανέγγιχτα οικοσυστήματα γλυκού νερού στην Ευρώπη. Θα μοιραστεί, εκτός από τις φωτογραφίες του, εκείνες τις ιστορίες που «φωτίζουν» τη μοναδική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά μιας περιοχής που εξακολουθεί κυρίως να ορίζεται από τη σύγκρουση.

Piero Amodio: Eπιστήμονας Συμπεριφορικής Οικολογίας και Εξέλιξης. Έχει μελετήσει τη συμπεριφορά πολλών ζώων, μεταξύ των οποίων και τη γνωστική εξέλιξη χταποδιών. Συνεργάζεται με Μεξικανούς ψαράδες προκειμένου να μελετήσει τον Αρλεκίνο, το μεγαλύτερο ριγέ χταπόδι του Ειρηνικού Ωκεανού, ένα «άπιαστο» είδος που παρουσιάζει μοναδικά κοινωνικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον, ο ομιλητής μας ηγείται μιας διεπιστημονικής ομάδας στην Αυστραλία και την Ιταλία που μελετά το πώς τα χταπόδια και τα ψάρια συνεργάζονται όταν κυνηγούν!

Tom Matthews: Επιστήμονας που ασχολείται με τις κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Εστιάζει στα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ ως Εξερευνητής του National Geographic, έχει ηγηθεί σειράς αποστολών σε αλπικά περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένου του όρους Έβερεστ. Θα επιχειρήσει να μας «βάλει στο κλίμα» για το τι συμβαίνει σήμερα στον πλανήτη Γη και το τι μας επιφυλάσσει κάθε επόμενη ημέρα.

Θοδωρής Αναγνωστόπουλος: Γενετιστής, Γενικός Διευθυντής της SciCo (Science Communication), Συν-Ιδρυτής του Athens Science Festival, Science Engager, μεταξύ πολλών άλλων ιδιοτήτων. Ο Θοδωρής συμμετείχε στο πρόγραμμα «Από την Ακτή στα Άβυσσα: Εξερεύνηση των Κοινοτήτων των Καρχαριών και της Ρύπανσης από Μικροπλαστικά στα Κυρίως Νησιά της Χαβάης», σε συνεργασία με το Ocean Exploration Trust (OET) και την National Geographic Society. Κατά τις αποστολές του “Nautilus”, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και το κοινό παγκοσμίως, όπως και χιλιάδες μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν την εξερεύνηση μέσω ζωντανών μεταδόσεων από το πλοίο.

Μια μέρα νωρίτερα, το Σάββατο 20/4 στις 19:30 στο Αμφιθέατρο, η Dr. Jill Tiefenthaler, Διευθύνουσα Σύμβουλος του National Geographic Society, θα μοιραστεί πώς η παγκόσμια μη κερδοσκοπική οργάνωση χτίζει πάνω στην κληρονομιά της απρόσμενης εξερεύνησης, χρησιμοποιώντας την επιστήμη, την αφήγηση και την εκπαίδευση – από ιστορικές εκστρατείες έως βραβευμένες κινηματογραφικές παραγωγές, με στόχο να φωτίσει και να προστατεύσει τον κόσμο μας.

Θέλετε περισσότερες «Tales of Change»; Σας περιμένουμε έως τις 21 Απριλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με ομιλίες, εκθέματα και workshops που συνθέτουν καθηλωτικές «Ιστορίες Αλλαγής»!

Η προπώληση συνεχίζεται!

Το Athens Science Festival 2024 διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το British Council και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών καθώς και με την υποστήριξη της COSMOTE ως μεγάλου χορηγού.

*Για να μαθαίνετε πρώτοι/ες όλα τα science news, ακολουθήστε τις σελίδες του ASF σε Facebook & Instagram και κάντε subscribe στο κανάλι του φεστιβάλ στο YouTube.

ASF #ASF2024 #AthensScienceFestival #TalesofChange #ASF10years

Δείτε το promo video του Athens Science Festival 2024

Δείτε το ολόκληρο πρόγραμμα του φεστιβαλ

Προπώληση εισιτηρίων στο more.com και το δίκτυο των μεταπωλητών του.

Πληροφορίες

Τρίτη 16 έως Κυριακή 21 Απριλίου 2024
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 8€ στην προπώληση και 10€ στο ταμείο
ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 8€ στο ταμείο
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 30€ στην προπώληση και 32€ στο ταμείο
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ (ΟΜΙΛΙΕΣ) – ΣΑΒΒΑΤΟ 20/4 (19:00 – 23:30) & ΚΥΡΙΑΚΗ 21/4 (17:00 – 23:30): 18€ στην προπώληση και 20€ στο ταμείο
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ LATE NIGHT SCIENCE (ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ) 20/4 – 21:30 – 23:00: 10€

Περισσότερα: www.athens-science-festival.gr

Διαβάστε επίσης

Κερδίστε μία αρωματική unisex λαμπάδα από τη Maria Psouchlou

Έρχεται το «Ροζ Φεγγάρι» του Απριλίου – Ποια ζώδια ευνοούνται

Κάνετε πάρτυ αρραβώνων και δεν ξέρετε τι φόρεμα να επιλέξετε; Καλά, όχι ότι αν πηγαίναμε για καφέ θα αποφασίζαμε πιο εύκολα, όμως εδώ η απόφαση είναι σοβαρή! Κάτι μου λέει ότι μπορώ να σας βοηθήσω. Ανεξάρτητα από το στυλ ή τον σωματότυπο έχουμε κάνει έρευνα αγοράς για να σας παρουσιάσουμε τις καλύτερες επιλογές που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά με φορέματα κατάλληλα για το πάρτυ αρραβώνων!

Ήμαστε λοιπόν στο πρώτο βήμα του τι θα ακολουθήσει, δηλαδή τους αρραβώνες που ακόμα διατηρούμε το χαμόγελό μας, πριν από την 6μηνη (το λιγότερο) προετοιμασία του γάμου. Αυτές οι μέρες λοιπόν που ακόμα δεν έχουμε βομβαρδιστεί με τον κατακλυσμό των νυφικών είναι όλα κάπως πιο ήρεμα, πιο εύκολα και ανέμελα. Ας το χαρούμε λοιπόν καθώς μετά έρχεται η επιλογή του νυφικού, το bachelorette, η πρόβα, η τελετή, το πάρτι, το μετά το πάρτι, το «επόμενο πρωί», το brunch και ποιος ξέρει τι άλλο.

Προτού εστιάσουμε σε λεπτομέρειες όπως η επιλογή γραμματοσειράς των προσκλητηρίων, DJ και άνετων τακουνιών, ελπίζουμε να είστε στη φάση που επικρατεί η απόλυτη χαρά. Απολαύστε το λοιπόν και προσπαθήστε να κάνετε αγορές που θα σας αναδείξουν και που θα σας κάνουν να χαμογελάτε.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα 12 φορέματα για το πάρτυ αρραβώνων που επιλέξαμε.

Ulla Johnson
Kaia silk & lace midi dress

DAPHNE MINI IVORY

LOUNIA
Fluted Sleeve Knitted Bodycon Midi Dress

Amberly Blazer Dress
SANS FAFF

Staud
Le Sable Floral Beaded Minidress

Christopher Esber Fusion Fold Cowl-Neck Sleeveless Maxi Tank Dress

ELIE SAAB
Crochet-detail cotton maxi dress

 

Brandon Maxwell

CHLOÉ
White Puff Sleeve Minidress

PatBO
patterned-jacquard fringed maxi dress

Theory
Organza Layer Mini Shift Dress

CAROLINA HERRERA
Ruched cotton-blend halterneck midi dress

Διαβάστε επίσης

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο πιο luxury pool rooftop με θέα στο Πεδίον του Άρεως

Vichy: Υποδέχεται το καλοκαίρι με ένα μοναδικό summer pouch και την αντηλιακή σειρά Capital Soleil

Το FASHION ROOM SERVICE, ο μοναδικός θεσμός event που αναδεικνύει νέα ελληνικά brands και designers, γιορτάζει τα 13 χρόνια του υπό τη διοργάνωση του περιοδικού Ozon και επιστρέφει την Τετάρτη 24 Απριλίου στην ανοιξιάτικη Αθήνα, για πρώτη φορά στο Radisson Blu Park Hotel!

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα, στον 4ο όροφο του Radisson Blu Park Hotel, Athens μέσα από ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια-pop up showroom ανοιχτά στους επισκέπτες της εκδήλωσης από τις 18.00 το απόγευμα με 23:00 το βράδυ.

Στην λίστα των σχεδιαστών, handcrafted κοσμημάτων & accessories brands συναντάμε τους: AIKI DIOUNOT, 4TAILORS, DEKAPAZ, SΦΙΝX, ΦΑΟS, LE PLOU, A.KJAERBEDE, CWILHELMINA, ΠΟSSITIVE ΘINKING, LYXNARI JEWELS, PETALIDES, NEFELIBATA STUDIO, AL3X, ANTIBODIES, IFI GENIUS CLOTHING, AMALTHEA ATHENS και άλλους, μαζί με έναν τυχερό καινούριο δημιουργό στο δωμάτιο TALENT ROOM by Beefeater London Dry Gin.

Με κεντρικό μήνυμα #Take10 τα Starbucks Chilled Classics, καλούν τους επισκέπτες να κάνουν ένα διάλειμμα 10 λεπτών για να χαλαρώσουν, απολαμβάνοντας την αγαπημένη τους γεύση Starbucks Chilled Coffee και τη μουσική των chilled playlists του brand στο ξεχωριστά διαμορφωμένο δωμάτιο τους. Με τη συμμετοχή τους στο Fashion Room Service, τα Starbucks Chilled Classics συνδυάζουν την αγάπη τους για την απόλαυση του καφέ με τη μόδα, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στον κόσμο της γεύσης και του στυλ.  #Starbuckschilledcoffee

Από την βραδιά, δεν θα μπορούσε να λείπει το φημισμένο OZON x BEEFEATER London Dry Gin Rooftop Party με θέα στο Πεδίον του Άρεως και την εντυπωσιακή πισίνα του 10 Urban Roof στον 10ο όροφο του Radisson Blu Hotel, Athens. To party ξεκινά στις 20:00 και θα διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα με το εκρηκτικό dj set του Grandbois. Όπως πάντα, ο χορηγός της βραδιάς είναι το Beefeater London Dry Gin με super δροσιστικά Beefeater Gin & Tonic, Negroni και Brumble για όλους τους παρευρισκόμενους.

Το Radisson Blu Park Hotel, Athens βρίσκεται στην Λεωφ. Αλεξάνδρας 10, απέναντι από το Πεδίον του Άρεως, 5 λεπτά από τον σταθμό του ΗΣΑΠ Βικτώρια. 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Dress code: Be yourself, always

– Facebook Event https://fb.me/e/6THlPJScI 

Επικοινωνία: Τηλ. 210 3634009, 6955256764

Διαβάστε επίσης

Vichy: Υποδέχεται το καλοκαίρι με ένα μοναδικό summer pouch και την αντηλιακή σειρά Capital Soleil

Χριστίνα Μπόμπα: Φωτογραφήθηκε χωρίς μαγιό σε παραλία – Τι απάντησε στα αρνητικά σχόλια

Το βραβευμένο έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου «4 EVER » σε σκηνοθεσία Ερμίνας Κυριαζή, με τους Νικόλα Στραβοπόδη στο ρόλο του Ανδρέα και με τη Βλοτίνα Κοχειλά Νουλέλλη στο ρόλο της Δήμητρας, έκανε πρεμιέρα στις 17 Απριλίου στις 21:00, στον Πολυχώρο VAULT. Η παράσταση θα παρουσιάζεται κάθε Σάββατο από 20 Απριλίου στις 18:00 και κάθε Κυριακή στις 21:00 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Λίγα λόγια για το έργο

Μια μαύρη κωμωδία σχέσεων που κατά το συγγραφέα, «στάζει αίμα», το αίμα ενός έρωτα που αυτοκτονεί γελώντας μπροστά στα μάτια των θεατών.

Ένα ζευγάρι πετυχημένων αρχιτεκτόνων, ο Ανδρέας και η Δήμητρα, βρίσκεται ένα καλοκαιρινό Σαββατόβραδο σε ένα νησί του Αιγαίου για να κλείσουν μια επαγγελματική συμφωνία για την ανακαίνιση ενός ξενοδοχείου. Η βράδια αυτή πολύ σημαντική μιας που πρόκειται να κριθεί αν θα πάρουν τη  δουλειά ή όχι. Ο λόγος που έχει καθυστερήσει η επικύρωση  της συμφωνίας είναι τα σχέδια του Ανδρέα, που τρομάζουν τον συντηρητικό ιδιοκτήτη.Τα σχέδια αυτά όμως είναι και η πηγή της έντονης διαφωνίας ανάμεσα στο ζευγάρι καθώς η Δήμητρα θεωρεί πως δεν συνάδουν με την «γραμμή» που έχουν υιοθετήσει και «υπογράψει» μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Το ίδιο βράδυ, αμέσως μετά τη δεξίωση για την παρουσίαση των σχεδίων, ο Ανδρέας ζητά από τη Δήμητρα να χωρίσουν γιατί του έχει «τελειώσει» και δεν την αγαπάει πια. Η Δήμητρα προσπαθεί να διαχειριστεί το σοκ και να αποδεχτεί «πολιτισμένα», την απόφαση του Ανδρέα.

Σκέψεις, απωθημένα, πληγές και το σκοτάδι 18 χρονών σχέσης βγαίνει στην επιφάνεια. Ο εφηβικός έρωτας που κάποτε ορκίστηκε «LOVE 4 EVER» αποσυντίθεται σε ένα βράδυ, ανήμπορος να επιβληθεί στη φθορά…

Η Αστερόπη Λαζαρίδου, Συγγραφέας-Δημοσιογράφος, έγραψε για το 4EVER:

Πόσο κρατάει το «Για πάντα»

Είναι άραγε εφικτό να μείνεις για πάντα μαζί με κάποιον, ακόμη κι αν δεν χωρίσετε ποτέ; Μπορείς να νιώθεις έτη φωτός μακριά από τον άλλο κι ας μοιράζεστε το ίδιο σπίτι, κι ας έχετε κάνει παιδιά και εξακολουθείτε να κάνετε σχέδια για το κοινό σας μέλλον; Αν η αγάπη σκοτώνει τον έρωτα, θα μπορούσες να φτάσεις στο σημείο να σκοτώσεις κάποιον που κάποτε ερωτεύτηκες με όλη σου την ορμή;

Η Δήμητρα και ο Αντρέας έχουν την τέλεια σχέση. Ή έτσι θέλουν να πιστεύουν. Είναι από τα ζευγάρια που ζηλεύεις αν είσαι μόνος για πολύ καιρό. Είναι μαζί από πολύ νεαρή ηλικία. Ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν, έκαναν δύο παιδιά, συζούν, συνυπάρχουν και συνεργάζονται ως επιτυχημένοι αρχιτέκτονες. Ένα επαγγελματικό ταξίδι σε ένα πανέμορφο νησί, θα τους φέρει ένα βράδυ αντιμέτωπους με τους μεγαλύτερους εφιάλτες τους, τους πιο τρομακτικούς τους δαίμονες, τις πιο ανείπωτες αλήθειες τους. Ένα ζευγάρι που στην πραγματικότητα δεν είχε μιλήσει ποτέ ειλικρινά για όλα όσα έπρεπε, θα τα πει όλα σε ένα βράδυ, παγιδευμένο σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, μακριά από το τακτοποιημένο σκηνικό του σπιτιού του.

Σε μία εποχή που οι σχέσεις έχουν γίνει είδος υπό εξαφάνιση, το έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου σε σκηνοθεσία Ερμίνας Κυριαζή, έρχεται να μιλήσει με θάρρος και αλήθεια για όσα δεν λένε ποτέ τα ζευγάρια μεταξύ τους.

Ενα love story δωματίου, μία παράσταση σαν πυρηνική έκρηξη που ξεδιπλώνει όσα μας ενώνουν και όσα μας απωθούν, όσα μας γοητεύουν και όσα μας ξενερώνουν, όσα αγαπάμε και όσα σιχαινόμαστε σε αυτόν που αγαπάμε.

Μπορείς να κάνεις restart στη σχέση σου αν ένα βράδυ προσπαθήσεις να κάνεις escape; Στο Forever, όλα είναι πιθανά!

Δείτε την παράσταση με κάποιον που αγαπάτε. Αν τον αγαπάτε και μετά το τέλος της, κάτι κάνετε πολύ σωστά. Αν όχι, μην ανησυχείτε. Τίποτα δεν κρατάει για πάντα. Ούτε καν, το ίδιο το «για πάντα».

Αστερόπη Λαζαρίδου

Συγγραφέας-Δημοσιογράφος

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Γιώργος Ηλιόπουλος

Σκηνοθεσία: Ερμίνα Κυριαζή

Σκηνογραφία: Ερμίνα Κυριαζή

Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρύση Κασιώτη

Αρχιτεκτονικά σχέδια: Γεωργία Νικολάου

Μουσική επιμέλεια: Υακίνθη Μάκκα-Kynan Arden

Φωτισμοί: Λάμπρος Κόκκινος

Φωτογραφία: Νάντια Κουλουρά

Αφίσα-Design: Goran Gagic

Βοηθός Παραγωγής: Γεωργία Μανελίδου

Επικοινωνία-Προώθηση: Νταίζη Λεμπέση

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Κάθε Σάββατο στις 18:00 και Κυριακή στις 21:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70‘ (χωρίς διάλειμμα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Προπώληση more.com 

Γενική είσοδος: 15 ευρώ 

Μειωμένο Εισιτήριο: 12 ευρώ (Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ /Άνω των 65 ετών / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας)

*ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS 

FB Page: http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1  

Instagram: vault.theatre.plus (https://www.instagram.com/vault.theatre.plus/?hl=el)

Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8′ περίπου με τα πόδια)

Πληροφορίες (11:00 – 14:00 & 17:00 – 21:00)  : 213 0356472, 6951832070

Προπώληση more.com  https://www.viva.gr/tickets/venues/polyxoros-vault/ 

Email: [email protected]    

Διαβάστε επίσης

Αυτό το ελληνικό νησί εξυμνούν National Geographic και Conde Nast Traveler

“Κάτι Καίγεται”: Η Νατάσσα Μποφίλιου πάει Θεσσαλονίκη σε μια παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου

Έπειτα από τις εκρηκτικές χειμερινές εμφανίσεις της στη σκηνή του Vox στην Αθήνα και τις μεγάλες συγκινήσεις που προσέφερε στο πολυπληθές κοινό της, η Νατάσσα Μποφίλιου έρχεται με φόρα στο καλοκαίρι, μπαίνει σε νέα φλεγόμενη τροχιά, παρουσιάζει με ενθουσιασμό την νέα παράσταση που έφτιαξαν με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και μοιράζεται για πρώτη φορά ζωντανά τα ολοκαίνουργια τραγούδια του δίσκου “Κάτι Καίγεται” που έχουν ήδη ξεχωρίσει και αγαπηθεί.

Την Τρίτη, 2 Ιουλίου, η Νατάσσα Μποφίλιου έρχεται στο Θέατρο Γης.

INFO

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ “Κάτι Καίγεται”

Τρίτη 2 ΙουλίουΘέατρο Γης, Θεσσαλονίκη

Ώρα έναρξης: 21:30
Ώρα προσέλευσης: 19:30

Γενική είσοδος: 18€ | Ταμείο: 20€
Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ
ΘΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ: ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕΙΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΜOYΣΙΚΟΙ

ΘΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ πιάνο
ΑΡΗΣ ΖΕΡΒΑΣ τσέλο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΛΝΤΗΣ ηλεκτρικό μπάσο / synth bass
ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΙΟΣ τύμπανα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΔΙΑΝΟΣ κιθάρες
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΑΝΟΣ σαξόφωνο, πλήκτρα
ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΠΟΥΝΗΣ τρομπέτα
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΜΡΙΣΤΣΑΚ τρομπόνι

ΦΩΝΗΤΙΚΑ

ΛΗΤΩ ΑΜΠΑΤΖΗ | ΕΛΕΝΑ ΛΕΩΝΗ | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΟΥΣΟΥΛΑ | STEVE BEKAS

ΗΧΟΛΗΨΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΞΕΒΑΝΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΩΝ: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΑΘΙΕΛΛΗΣ
ARTWORK: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΕΛΛΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΑΥΓΟΥΛΗΣ
MARKETING: ΜΟΝΙΚΑ ΚΑΣΑΝΗ

Διαβάστε επίσης

Vichy: Υποδέχεται το καλοκαίρι με ένα μοναδικό summer pouch και την αντηλιακή σειρά Capital Soleil

Mαλλιά με ταυτότητα χάρη στα προϊόντα της Taft από τον Schwarzkopf!

Η Vichy συνεργάζεται για άλλη μια χρονιά με το ελληνικό fashion brand Nidodileda και μαζί υποδέχονται το καλοκαίρι του 2024 με ένα μοναδικό summer pouch και την αντηλιακή σειρά Capital Soleil.

Η αντηλιακή σειρά Capital Soleil UV-Daily της Vichy περιέχει μοναδικά εμπλουτισμένη σύνθεση με δερματολογικά συστατικά, για προηγμένη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και εξαιρετικά λεπτόρρευστη υφή ανθεκτική στο νερό, προσφέροντας αίσθηση απαλότητας και φρεσκάδας. Η συνεργασία με τη Nidodileda αναδεικνύει τη συνδυαστική δύναμη των δύο brands, προσφέροντας τα μοναδικά προϊόντα Vichy , ‘’ντυμένα’’ με την ιδιοσυγκρασιακή vintage feel αισθητική της Nidodileda, για την προστασία του δέρματος μας αυτό το καλοκαίρι.

Vichy: Υποδέχεται το καλοκαίρι με ένα μοναδικό summer pouch και την αντηλιακή σειρά Capital Soleil

Το γέμισμα της Σελήνης σηματοδοτεί την φάση ολοκλήρωσης του brand Nidodileda, αποκαλύπτοντας στο φως τη νέα SS24 συλλογή FULL MOON που αποτελεί και την πηγή έμπνευσης του μοτίβου του summer pouch.

Στην καλοκαιρινή συλλογή FULL MOON, η Σελήνη της Nidodileda, μας ταξιδεύει στις φάσεις του γεμίσματος και εκφράζει με συνειδητότητα ένα νέο κεφάλαιο, αυτό της ολοκλήρωσης. Η έμπνευση φτάνει από τον ουρανό, τη θάλασσα και τις αντανακλάσεις του ηλιοβασιλέματος στον ορίζοντα, δημιουργώντας την αίσθηση μιας αέναης λάμψης που ολοκληρώνει την καλοκαιρινή αίσθηση. Αέρινα υφάσματα, αναγεννησιακές μορφές, διαφάνειες που θυμίζουν νερό και κεντημένα λαμπερά υλικά δίνουν την ατμόσφαιρα ενός αξέχαστου καλοκαιριού με κοινή θέα την Πανσέληνο.

« Η φάση του δικού μας φεγγαριού, αυτού που προβάλλει στον καλοκαιρινό ορίζοντα, ολοκληρώνεται με το γέμισμα της Πανσελήνου. Με αυτό το φως ολοκληρώνεται η καλοκαιρινή συλλογή FULL MOON, ξετυλίγοντας την δική μας φετινή ιστορία μέσα από τις δημιουργίες μας, που διηγούνται τη συνειδητή ολοκλήρωση. Αυτή η ιστορία φωτίζει και την συνεργασία μας με την Vichy για δεύτερη χρονιά, για την δεύτερη ολοκληρωμένη φάση μαςΗ ιδρυτής και Creative Director του fashion brand Nidodileda, Τόνια Μητρούδη

Μην ξεχνάτε να προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο και να απολαμβάνετε κάθε στιγμή του καλοκαιριού με ασφάλεια και στυλ. Ανακαλύψτε το summer pouch στα φαρμακεία και σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής και απολαύστε ένα λαμπερό καλοκαίρι με την προστασία της Vichy.

Διαβάστε επίσης

Φαίη Σκορδά: Έκανε το απόλυτο πασχαλινό trend στα νύχια!

Στο στόχαστρο της ΕΕ οι influencers – «Ραβασάκι» σε 20 Έλληνες

Τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών συνέταξε το 2002 το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, ο οποίος έχει μεταφραστεί σε 16 γλώσσες και περιλαμβάνει 14 δικαιώματα.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

Δικαίωμα σε προληπτικά μέτρα, πρόσβαση στη φροντίδα, ενημέρωση, συναίνεση, ελεύθερη επιλογή, ιδιωτικότητα και εμπιστευτικότητα, σεβασμός του χρόνου των ασθενών, τήρηση των προτύπων ποιότητας, ασφάλεια, καινοτομία, αποφυγή περιττής ταλαιπωρίας και πόνου, εξατομικευμένη θεραπεία, δικαίωμα καταγγελίας, δικαίωμα αποζημίωσης.

Οι ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής (Νοσοκομείο Αλεξάνδρα) της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Παθολόγος, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής), Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (τ. Πρύτανης ΕΚΠΑ, Καθηγητής Ογκολογίας – Αιματολογίας και Διευθυντής της Θεραπευτικής Κλινικής) αναφέρουν ότι όλα αυτά τα δικαιώματα, που βασίζονται στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ζωτικής σημασίας για τους Ευρωπαίους πολίτες και τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Τα περισσότερα από αυτά τα δικαιώματα ενσωματώθηκαν επίσης στα συμπεράσματα του Συμβουλίου σχετικά με τις κοινές αξίες και αρχές στα συστήματα υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εγκρίθηκαν τον Ιούνιο του 2006.

Η ενίσχυση αυτών των δικαιωμάτων θα καταστεί αποτελεσματική μόνο με τη συνεργασία και τη δέσμευση όλων των ενδιαφερομένων για την υγειονομική περίθαλψη σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Συνεπώς, είναι απαραίτητο να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία των δικαιωμάτων των ασθενών και τις ευθύνες όλων για την εξασφάλιση του σεβασμού τους, αναφέρουν οι επιστήμονες του ΕΚΠΑ.

Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Δικαιωμάτων των Ασθενών στις 18 Απριλίου κάθε χρόνο σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ θα συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη αυτού του στόχου, ως κοινή ευκαιρία για ενημέρωση, συζήτηση και ανάληψη δεσμεύσεων για τη βελτίωση των δικαιωμάτων των ασθενών στην Ευρώπη και σε κάθε κράτος μέλος.

Για το λόγο αυτό, προσθέτουν, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών – μαζί με πολίτες και οργανώσεις ασθενών σε όλη την Ευρώπη – ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ένα ευρωπαϊκό συνέδριο για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Δικαιωμάτων των Ασθενών.

Πλέον, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών έχει γίνει ένα τακτικό ετήσιο γεγονός στην ευρωπαϊκή και εθνική πολιτική ατζέντα για την ενημέρωση, τη συζήτηση και την ανάληψη δεσμεύσεων για τη βελτίωση των δικαιωμάτων των ασθενών στην Ευρώπη και σε κάθε κράτος μέλος.

Κάθε χρόνο, επίσης χάρη στις περισσότερες από εκατό ενώσεις ασθενών και πολιτών του δικτύου, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών γιορτάζεται σε εκατοντάδες πόλεις και με διάφορους τρόπους σε όλη την Ευρώπη, επιτρέποντας στην κοινωνία των πολιτών να εισέλθει πλήρως στις διαδικασίες χάραξης πολιτικής και να επιτύχει σημαντικούς στόχους.

Διαβάστε επίσης

«Πολύδροσο»: Βίκυ Καγιά και Σοφία Κόκκαλη στη νέα ταινία του Αλέξανδρου Βούλγαρη

Χαμός με τις δηλώσεις Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες – Διαγράφηκε από τα ευρωψηφοδέλτια

Με σύνθημα «Έχουμε τη δύναμη» και ένα νέο τηλεοπτικό σποτ, η MSD Ελλάδος συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τη σημασία του έγκαιρου εμβολιασμού αγοριών και κοριτσιών 9-18 ετών έναντι του ιού των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (HPV).

Κεντρικό πρόσωπο της νέας καμπάνιας είναι η δημοφιλής παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης, Ελένη Μενεγάκη, η οποία μας υπενθυμίζει τη δύναμη που έχουμε ως γονείς να προστατεύουμε τα παιδιά μας καθώς μεγαλώνουν και να παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τους. «Μια τέτοια απόφαση είναι και ο εμβολιασμός έναντι του ιού HPV που προκαλεί μια σειρά καρκίνων και στα δύο φύλα», αναφέρει χαρακτηριστικά στο σύντομο βίντεο η κυρία Μενεγάκη προτρέποντας τους γονείς που έχουν παιδιά από 9 ετών και άνω, να συμβουλευθούν τον γιατρό τους για τον δωρεάν εμβολιασμό έναντι του HPV.

Δείτε το βίντεο της καμπάνιας «Έχουμε τη δύναμη» στο κανάλι της MSD Ελλάδος στο YouTube

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκστρατείας κοινού για τον εμβολιασμό έναντι του ιού HPV το τηλεοπτικό σποτ θα προβάλλεται σε τηλεοπτικά κανάλια, καθώς και σε δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, με στόχο την ενημέρωση για τα οφέλη του εμβολιασμού έναντι του ιού HPV.

Στην Ελλάδα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει τον εμβολιασμό των κοριτσιών και των αγοριών ηλικίας 9-18 ετών με πρωταρχική συνιστώμενη ηλικία εμβολιασμού την ηλικιακή ομάδα 9-11 ετών3,8. Παράλληλα, ο εμβολιασμός έναντι του HPV συστήνεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και για ομάδες υψηλού κινδύνου ενήλικων γυναικών και ανδρών 18-45 ετών.

Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) αποτελεί μια από τις πλέον διαδεδομένες ιογενείς λοιμώξεις διεθνώς αλλά και τη βασική αιτία του συνόλου, σχεδόν, των περιπτώσεων καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Εκτός αυτού, αποτελεί σημαντικό αιτιολογικό παράγοντα για μια σειρά άλλων καρκίνων, όπως του στοματοφάρυγγα, του πέους και του πρωκτού, καθώς επίσης και άλλων καλοήθων συχνών νοσημάτων, όπως είναι τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων8. Παράλληλα, όμως, αποτελεί και έναν παράγοντα νοσηρότητας απέναντι στον οποίο η πρωτογενής πρόληψη μπορεί να επιφέρει εξαιρετικά σημαντικά αποτελέσματα: ο εμβολιασμός έναντι του HPV συνιστά ένα εξόχως αποτελεσματικό και αποδοτικό μέτρο δημόσιας υγείας, και μια πολιτική υγείας η οποία διεθνώς υποστηρίζεται από το σύνολο των μεγάλων οργανισμών υγείας, με στόχο την εξάλειψη των σχετιζόμενων με τον HPV καρκίνων στο ορατό μέλλον.

Στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του Καρκίνου περιλαμβάνονται παρεμβάσεις πρωτογενούς πρόληψης, μια εκ των οποίων στοχεύει στην αύξηση των εμβολιασμών έναντι του ιού HPV που συνδέεται με την εμφάνιση του Καρκίνου Τραχήλου της Μήτρας. Παράλληλα, η «Εθνική Στρατηγική για την εξάλειψη του καρκίνου τραχήλου της μήτρας» βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τις βασικές πτυχές της παγκόσμιας στρατηγικής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) για την εξάλειψη του Καρκίνου Τραχήλου της Μήτρας ως ζητήματος δημόσιας υγείας4, καθώς και με το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου5. Τέλος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέτος εξέδωσε σύσταση για τη στήριξη των κρατών μελών να επεκτείνουν τον εμβολιασμό ρουτίνας κοριτσιών και αγοριών έναντι του HPV για την εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και άλλων καρκίνων που προκαλούνται από τον HPV.

Διαβάστε επίσης

Αιμορροφιλία: «Ισότιμη πρόσβαση για όλους: Αναγνώριση όλων των αιμορραγικών διαταραχών»

Μενεγάκη – Mega: Τέλος εποχής

Ένας αναπάντεχα όμορφος χώρος και μια αναπάντεχα όμορφη παρέα, γεμάτη beauty editors και δημοσιογράφους, συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί για την παρουσίαση προϊόντων της Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη με την υπογραφή του Schwarzkopf.

Πανέμορφα μοντέλα ανέδειξαν την σειρά της Taft, ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η αποκάλυψη του προσώπου που επιλέξει η Τaft ως ambassador για την εκπροσώπησή του brand στην ελληνική αγορά. Ο λόγος για την Ελεονόρα Μελέτη που στην πρώτη εμφάνιση της μετά την ανακοίνωσή της ως υποψήφια Ευρωβουλευτής τίμησε το γερμανικό brand της Taft.

Karolina Markiewicz-Κuskowska, General Manager Henkel Consumer Brands Greece & Cyprus, Ιωάννα Κουρνούτη, Head of Beauty & Digital Henkel Consumer Brands Greece & Cyprus, Digital & ecommerce, Ελεονώρα Μελέτη, Παρουσιάστρια και Brand Ambassador Taft Schwarzkopf, Στρατηγούλα Βαμβαλή, Head of Marketing and Trade Marketing Henkel Consumer Brands Greece & Cyprus, Ειρήνη Κωνσταντινίδου, Senior Brand Manager Henkel Consumer Brands Greece & Cyprus, Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, Συνιδρύτρια του Women On Top.
Taft Media Event – Ειρήνη Κωνσταντινίδου, Senior Brand ManagerHenkel Consumer Brands Greece & Cyprus

Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε και η υποστήριξη του brand στην ΜΚΟ Women On Top, για την υλοποίηση του προγράμματος «Εργασιακή Συμβουλευτική» με στόχο την στήριξη και ενδυνάμωση γυναικών από ευάλωτες ομάδες να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Η κα Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, συνιδρύτρια του οργανισμού, αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα για την παροχή δωρεάν εξατομικευμένης συμβουλευτικής σε γυναίκες κάθε ηλικίας που θέλουν να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, Συνιδρύτρια του Women On Top.

Για μαλλιά με τέλειο στυλ, επιλέξτε τα νέα υψηλής ποιότητας προϊόντα της Taft από τον Schwarzkopf, που σας βοηθούν να έχετε τον απόλυτο έλεγχο των μαλλιών σας κάτω από όλες τις συνθήκες!

Η Schwarzkopf γίνεται ο σύμμαχος στον έλεγχο των μαλλιών σας απέναντι στις δυσκολίες της καθημερινότητας, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο το κωδικολόγιό της. Με συνολικά 10 νέους και 7 ανανεωμένους κωδικούς, εξειδικευμένες vegan-friendly φόρμουλες και μοντέρνες, ανακυκλώσιμες συσκευασίες, η νέα Taft θα σας βοηθήσει να αναδείξετε τον εαυτό σας με στυλ και αυτοπεποίθηση.

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε μοναδικά και πρωτότυπα χτενίσματα με τα προϊόντα Taft. Τα νέα sprays μαλλιών της Taft καλύπτουν τις βασικές ανάγκες των καταναλωτών για κράτημα, όγκο, απαλότητα, λάμψη, ενώ είναι κατάλληλα για κάθε τύπο μαλλιών. Χάρη στο καινοτόμο σύστημα HaptIQ, που θα βρείτε σε όλα τα sprays μαλλιών της Taft, τώρα μπορείτε να έχετε ταυτόχρονα επανόρθωση, προστασία και δύναμη! Το σύστημα HaptIQ διεισδύει στο εσωτερικό της τρίχας και δημιουργεί μικρό-δεσμούς που βοηθούν στην αναδόμηση των μαλλιών, φτάνοντας τελικά έως το εξωτερικό της τρίχας και προστατεύοντάς την από μελλοντικές φθορές.

Η Taft έχει προνοήσει και για αυτές που αγαπούν τους αφρούς, γι’ αυτό κυκλοφορεί νέους αφρούς μαλλιών. Είναι κατάλληλοι για όλους τους τύπους μαλλιών, ώστε να καλύπτουν την κάθε ανάγκη ξεχωριστά, ενώ προσφέρουν όγκο, απαλότητα, λάμψη και τέλειες δυνατές μπούκλες. Όσο για τα (gel, κρέμες και κεριά) τώρα έρχονται πιο ανανεωμένα από ποτέ με νέα φόρμουλα και πιο οικολογική συσκευασία. Οι νέες φόρμουλες στα προϊόντα φορμαρίσματος της Taft είναι εμπλουτισμένες με πανθενόλη, που είναι γνωστή για τις υψηλά θρεπτικές και ενυδατικές της ιδιότητες. Έτσι θα έχετε τέλειο κράτημα μεγάλης διάρκειας, διατηρώντας τα μαλλιά σας αλλά και το τριχωτό της κεφαλής με υγιή όψη και απαλά.

Taft σημαίνει βιωσιμότητα!

Η αγαπημένη σας μάρκα για το styling των μαλλιών έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στο περιβάλλον αλλάζοντας τις συσκευασίες των προϊόντων της, ώστε να είναι ευκολότερη η ανακύκλωσή τους και να χρησιμοποιείται λιγότερο πλαστικό. Επιπλέον, πάνω σε όλες τις συσκευασίες των προϊόντων αναγράφεται η πιστοποίηση από την PETA, αφού στο μεγαλύτερο ποσοστό των συστατικών που χρησιμοποιεί η Taft είναι φυσικής προέλευσης, ενώ οι νέες φόρμουλες που χρησιμοποιούνται στα περισσότερα προϊόντα δεν περιέχουν σιλικόνη και αλκοόλη.

Για να εμφανίζεσαι πάντα με τα καλύτερα μαλλιά και την καλύτερη πλευρά του εαυτού σου, εμπιστεύσου τις δυνατότητες της Taft και επίλεξε τα προϊόντα που ταιριάζουν σε εσένα και στις δικές σου μοναδικές ανάγκες.

Τα μαλλιά τώρα έχουν Taftότητα! #foreveryyou #taft @schwarzkopf

Tip: Δημιούργησε και εσύ τη δική σου For Every You Σιλουέτα με το φίλτρο «SK Silhouette” που θα βρεις στο Instagram & Facebook και γίνε μέρος της παγκόσμιας καμπάνιας του Schwarzkopf.

Τα προϊόντα της Schwarzkopf Taft αναλυτικά:

Schwarzkopf Taft HAIRSPRAYS:

Schwarzkopf Taft Ultimate
• Λακ για όλους τους τύπους μαλλιών
• Με σύστημα που δημιουργεί μικρό-δεσμούς και ενδυναμώνει τη δομή της τρίχας
• Μέγιστο Κράτημα & Κρυστάλλινη Λάμψη
• Έως 72 ώρες κράτημα μεγάλης διάρκειας, χωρίς να κολλάει τα μαλλιά
• Προστατεύει από την αίσθηση ξηρότητας

Schwarzkopf Taft Power
• Λακ για όλους τους τύπους μαλλιών
• Με σύστημα που δημιουργεί μικρό-δεσμούς και ενδυναμώνει τη δομή της τρίχας
• Έως 72 ώρες κράτημα, χωρίς να κολλάει τα μαλλιά
• Ενδυναμωμένα μαλλιά από τις ρίζες έως τις άκρες
• Προστατεύει από την αίσθηση ξηρότητας και φεύγει εύκολα με το βούρτσισμα

Schwarzkopf Taft Power Cashmere
• Λακ για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά
• Με σύστημα που δημιουργεί μικρό-δεσμούς και ενδυναμώνει τη δομή της τρίχας
• Αίσθηση μεταξένιας απαλότητας σαν κασμίρ
• Κράτημα μεγάλης διάρκειας, χωρίς να κολλάει τα μαλλιά
• Προστατεύει από την αίσθηση ξηρότητας και φεύγει εύκολα με το βούρτσισμα

Schwarzkopf Taft Ultra
• Λακ για όλους τους τύπους μαλλιών
• Με σύστημα που δημιουργεί μικρό-δεσμούς και ενδυναμώνει τη δομή της τρίχας
• Ανθεκτικά μαλλιά
• Κράτημα μεγάλης διάρκειας, χωρίς να κολλάει τα μαλλιά
• Προστατεύει από την αίσθηση ξηρότητας και φεύγει εύκολα με το βούρτσισμα

Schwarzkopf Taft Volume
• Λακ για λεπτά μαλλιά
• Με σύστημα που δημιουργεί μικρό-δεσμούς και ενδυναμώνει τη δομή της τρίχας
• Για όγκο με φυσική κίνηση στα μαλλιά
• Κράτημα μεγάλης διάρκειας, χωρίς να κολλάει τα μαλλιά
• Προστατεύει από την αίσθηση ξηρότητας και φεύγει εύκολα με το βούρτσισμα

Διαβάστε επίσης

Hailey Bieber: Έκοψε τα μαλλιά της κοντά και έγινε viral!

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Σήμερα περίπου 400.000 άτομα παγκοσμίως πάσχουν από αιμορροφιλία ενώ στην Ελλάδα υπολογίζεται
ότι ζουν 1.016 άτομα με αιμορροφιλία Α και Β.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας (17/4), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αιμορροφιλίας (World Federation of Hemophilia – WFH), στέλνει το μήνυμα «Ισότιμη πρόσβαση για όλους: Αναγνώριση όλων των αιμορραγικών διαταραχών». Με αυτό το μήνυμα θέλει να αναδείξει την αναγκαιότητα εξασφάλισης ισότιμης πρόσβασης των ασθενών σε διάγνωση, νέες καινοτόμες θεραπείες και ολοκληρωμένη φροντίδα, ανεξάρτητα από τον τύπο της αιμορραγικής διαταραχής, το φύλο, την ηλικία ακόμα και τον τόπο διαμονής τους.

Η ημερομηνία εορτασμού καθιερώθηκε το 1989 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αιμορροφιλίας (WFH), με σκοπό να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα που ζουν με αιμορροφιλία. Η 17η Απριλίου επιλέχθηκε για να τιμηθεί η γέννηση του Καναδού επιχειρηματία Frank Schnabel, ιδρυτή της οργάνωσης, ο οποίος έπασχε από βαριάς μορφής αιμορροφιλία.

Τι είναι η αιμορροφιλία

Η αιμορροφιλία είναι μία σπάνια κληρονομική διαταραχή στην πήξη του αίματος, η οποία οφείλεται σε έλλειψη του παράγοντα VIII (Αιμορροφιλία Α) ή του παράγοντα IX (Αιμορροφιλία Β), μια κατηγορία πρωτεϊνών με σημαντικό ρόλο στον έλεγχο των αιμορραγιών. Η πάθηση αυτή οδηγεί συχνά σε αιμορραγία στις αρθρώσεις, τους μυς, τον εγκέφαλο και σε άλλα εσωτερικά όργανα. Μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο, βλάβη των αρθρώσεων και να οδηγήσει ακόμα και σε αναπηρία. Η ασθένεια εμφανίζεται από τη γέννηση του ατόμου, εκδηλώνεται σχεδόν αποκλειστικά στους άνδρες, και διαρκεί για όλη τους τη ζωή, ενώ η βαρύτητά της κυμαίνεται από ήπια έως σοβαρή, ανάλογα με το βαθμό λειτουργικότητας ή το ποσοστό έλλειψης της αντίστοιχης πρωτεΐνης.

Παγκοσμίως, η συχνότητα εμφάνισης της αιμορροφιλίας Α είναι περίπου 21 περιπτώσεις ανά 100.000 γεννήσεις, ενώ η αιμορροφιλία Β είναι πιο σπάνια, με 4 περιπτώσεις ανά 100.000 γεννήσεις. Σήμερα εκτιμάται ότι περίπου 400.000 άτομα παγκοσμίως πάσχουν από αιμορροφιλία, ενώ στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι ζουν 1.016 άτομα με αιμορροφιλία Α και Β. Οι εξελίξεις στον τομέα της επιστήμης έχουν προσφέρει στους ανθρώπους που ζουν με αιμορροφιλία τη δυνατότητα να ζήσουν μία καθημερινότητα απαλλαγμένη από περιορισμούς. Οι νέες θεραπευτικές λύσεις επικεντρώνονται στην πρόληψη, όπως επίσης στην αντιμετώπιση των αιμορραγιών και των επιπλοκών αυτών. Αυτό έχει ουσιαστικά αλλάξει τη ζωή τους, καθώς παλαιότερα έπρεπε να περιορίζουν σημαντικά τις δραστηριότητές τους προκειμένου να αποφεύγουν τραυματισμούς και αιμορραγίες, ενώ σήμερα οι καινοτόμες θεραπείες τους προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία και υψηλότερα επίπεδα προστασίας.

Liberate Life

Το όραμα της Sobi για μία ζωή πέρα από την αιμορροφιλία!

Το όραμα της Sobi “Liberate Life” δημιουργήθηκε με στόχο να στηρίξει τα άτομα που ζουν με αιμορροφιλία ώστε να διεκδικήσουν τα όνειρά τους και μία ζωή χωρίς περιορισμούς.

Ο ιστότοπος liberatelife.gr παροτρύνει τα άτομα που ζουν με αιμορροφιλία να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή και να αξιοποιούν τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά τους. Θέλοντας να δώσει έμπνευση, μας συστήνει τους Liberators, τους ανθρώπους της «διπλανής πόρτας» που ζουν με αιμορροφιλία, αλλά καταφέρνουν καθημερινά να ξεπερνούν τις δυσκολίες και να διεκδικούν μία καλύτερη ζωή, απαλλαγμένη από τα «πρόσεχε» και τα «μη».

Τελικά είναι εφικτό να ζεις μια ζωή πέρα από την αιμορροφιλία!

O Άρης Παπαδάκος, Country Manager της Sobi για την Ελλάδα, την Κύπρο & τη Μάλτα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας αναφέρει: «Στη Sobi, με όραμα και αφοσίωση, συνεχίζουμε να διεκδικούμε ισότιμη πρόσβαση σε διάγνωση και ολοκληρωμένη φροντίδα για τους ανθρώπους που ζουν με αιμορροφιλία. Με την καινοτομία να αποτελεί μοχλό δημιουργίας και προστιθέμενης θεραπευτικής αξίας, συνδιαμορφώνουμε με την ερευνητική και επιστημονική κοινότητα, καθώς και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ένα υποστηρικτικό πλαίσιο ικανό να προσφέρει στα άτομα που ζουν με αυτή τη σπάνια νόσο νέες ευκαιρίες και μια ποιότητα ζωής χωρίς περιορισμούς».

Σχετικά με το όραμα Liberate Life™

Liberate Life – Living Life Beyond Haemophilia είναι το όραμα της Sobi, βασισμένο στην επιμονή μας να αλλάζουμε τη ζωή των ανθρώπων με σπάνιες παθήσεις. Βασίζεται στην αφοσίωσή μας σε μία θετική αλλαγή, σε νέες ευκαιρίες για τους ανθρώπους που ζουν με αιμορροφιλία, σε μια ζωή χωρίς συμβιβασμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα www.liberatelife.gr.

Διαβάστε επίσης

Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ: Έντονη κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και κεραυνούς

«Πόσο βαθιά μπορείς να θάψεις ένα έγκλημα;»: Το νέο ανατριχιαστικό teaser του «Maestro»

Και τι δεν έχει ειπωθεί για την Hailey Bieber την τελευταία διετία. Ό,τι και να κάνει υιοθετείται μαζικά και γίνεται κατευθείαν trend. Ξεκίνησε από το δέρμα με το glazed donut skin και εξαπλώθηκε σε τάσεις για νύχια, χείλη και μαλλιά. Αυτή τη φορά γίνεται viral λόγω της εμφάνισης της στο φετινό φεστιβάλ μουσικής Coachella, με κοντό καρέ κούρεμα.

Και ενώ τα bob κουρέματα σαν τάση είχαμε γράψει εδώ και καιρό ότι θα πρωταγωνιστήσουν το 2024, ήρθε η Hailey Bieber να το επισφραγίσει. Είμαι σίγουρη ότι ακόμα κ οι πιο άτολμες θα κλείσουν ραντεβού για να δοκιμάσουν το γαλλικό καρέ της Hailey Bieber που είναι γλυκό και κοριτσίστικο.

Η Bieber θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι χαμαιλέοντας, ειδικά όταν πρόκειται για τα μαλλιά της. Μόλις πριν από δύο μήνες εμφανίστηκε με πιο σκούρα απόχρωση μαλλιών κάνοντάς την αμέσως Trend ως απόχρωση «Chocolate Syrup Hair». Αλλά το bob κούρεμα δεν είναι απλή υπόθεση… Είναι ραγδαία αλλαγή και οριστική. Παρόλα αυτά, τα trends είναι trends και οφείλουμε να τα υπογραμμίσουμε για να είστε ενημερωμένες.

Hailey Bieber: Έκοψε τα μαλλιά της κοντά και έγινε viral!

Για όσες σας αρέσει η ιδέα, κρατήστε στο μυαλό σας ότι το bob κόψιμο που επέλεξε η Hailey να υιοθετήσει το 2024, είναι διαφορετικό από το πολυεπίπεδο φιλαριστό bob του 2023. Φέτος οι γραμμές είναι αυστηρές, σε ένα μήκος, ακριβώς κάτω από το λοβό των αυτιών.

Photo via Instagram / haileybieber

Διαβάστε επίσης

Dua Lipa: Εξώφυλλο στο «TIME» για τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους παγκοσμίως

Μπορεί η περιποίηση του δέρματος να βοηθήσει στη ρύθμιση της συναισθηματικής μας κατάστασης;

Η IKEA, εταιρεία του ομίλου FOURLIS, παρουσιάζει τη Λίστα Δώρων, την νέα υπηρεσία IKEA. Για κάθε σημαντική στιγμή της ζωής σας, όπως νέο σπίτι, νέο μέλος στην οικογένεια, γάμο, βάπτιση, πάρτυ ή και για ακόμα περισσότερες χαρούμενες στιγμές, η ΙΚΕΑ σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τη δική σας Λίστα Δώρων να ενημερώσετε τους φίλους και τους καλεσμένους σας και να αποκτήσετε τον χώρο των ονείρων σας επιλέγοντας μέσα από τη μεγάλη ποικιλία προϊόντων ΙΚΕΑ.

Χαρακτηριστικό της νέας υπηρεσίας είναι η ευκολία με την οποία μπορεί να δημιουργηθεί η Λίστα Δώρων. Δημιουργείτε τη δική σας Λίστα Δώρων αποκλειστικά στο ikea.gr και αποκτάτε έναν μοναδικό κωδικό τον οποίο μπορείτε μέσα από τον λογαριασμό σας να αποστείλετε στους αγαπημένους σας μαζί το δικό σας μήνυμα-πρόσκληση. Εκείνοι μπορούν να μπουν στην αντίστοιχη ενότητα του ikea.gr  και να αναζητήσουν με τον κωδικό αυτόν την εκδήλωσή σας και πολύ εύκολα να καταθέσουν το ποσό που επιθυμούν. Στη συνέχεια, μπορείτε να εξαργυρώσετε το ποσό που σας έχουν προσφέρει επιλέγοντας ανάμεσα σε περισσότερα από 8.000 προϊόντα ΙΚΕΑ στα καταστήματα ΙΚΕΑ αλλά και το ikea.gr.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την νέα υπηρεσία ΙΚΕΑ Λίστα Δώρων θα βρείτε στο ikea.gr.

Διαβάστε επίσης

Millennials σε κρίση μέσης ηλικίας: Μια μαύρη κωμωδία για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες

Celebrities, influencers, και εκπρόσωποι των media παρευρέθηκαν στο experiential opening event της PUMA