Τα Σάββατα, που έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, μας αρέσει να μπαίνουμε στην κουζίνα και να φτιάχνουμε ό,τι βάλει ο νους μας! Σήμερα ξεκινάμε από νωρίς για να ετοιμάσουμε αυτά τα φανταστικά σπανακοτυροπιτάκια με κοτόπουλο, που μπορούμε να τα απολαύσουμε στο πρωινό μας αλλά και ως συνοδευτικό στο μεσημεριανό γεύμα.



Υλικά

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
500 γρ. σπανάκι
2 αυγά
300 γρ. στήθος κοτόουλο, κομμένο καρέ
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλο, τα σοτάρουμε καλά, βάζουμε και το ψιλοκομμένο σπανάκι, τα σοτάρουμε όλα μαζί, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον άνηθο και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα και προσθέτουμε το ένα αυγό ολόκληρο, ενώ από το δεύτερο αυγό μόνο το ασπράδι (κρατάμε τον κρόκο για το τέλος). Ανακατεύουμε κι αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο σπανάκι.

Κόβουμε τη σφολιάτα σε κομμάτια και τα γεμίζουμε με το μείγμα. Διπλώνουμε λίγο τις άκρες προς το κέντρο, στρώνουμε στο ταψί λαδόκολλα, τα αδειάζουμε μέσα στο ταψί και τα αλείφουμε με τον κρόκο που κρατήσαμε αραιωμένο με λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.


από Μαρία Ιωαννάτου