Αρχική > Featured > Σπάει όλα τα ρεκόρ ο «Γιούγκερμαν» – Άνοιξε η προπώληση για τις παραστάσεις του Μαΐου

Σπάει όλα τα ρεκόρ ο «Γιούγκερμαν» – Άνοιξε η προπώληση για τις παραστάσεις του Μαΐου

Και ενώ ο «Γιούγκερμαν» συνεχίζει την πορεία του, τα εισιτήρια για τις παραστάσεις μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Το θέατρο Πορεία ανακοινώνει με μεγάλη χαρά το άνοιγμα της προπώλησης εισιτηρίων για την περίοδο από 2 Μαΐου έως 2 Ιουνίου. Όσοι από εσάς δεν είχατε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την παράσταση, μπορείτε να κλείσετε τώρα τα εισιτήριά σας.

Λίγα λόγια για το έργο

Το μυθιστόρημα που θεωρείται το πλέον εντελές και συναρπαστικό του συγγραφέα Μ. Καραγάτση ανεβαίνει στο θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Πορεία, μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία του με τον Στρατή Πασχάλη στην παράσταση-σταθμό «Η Μεγάλη Χίμαιρα», του ανέθεσε τη διασκευή του Γιούγκερμαν.

Ο κεντρικός ήρωας, ο Φιλανδός Βασίλης Κάρλοβιτς Γιούγκερμαν, γόνος πλούσιας οικογένειας, Ίλαρχος της Λευκής Φρουράς του τσάρου, ένας τυχοδιώκτης που παλεύει με τα φαντάσματά του, οδηγείται μετά τη ρωσική επανάσταση στην Ελλάδα. Το παρελθόν του βαραίνει ένας φόνος, μια γυναίκα που μοιραζόταν μ’ έναν Ανθυπολοχαγό, εμπορία ναρκωτικών, κραιπάλες κάθε είδους, το ποτό, η χαρτοπαιξία, οι εκβιασμοί, οι απάτες… Δαιμόνιος και αδίστακτος, στη νέα του πατρίδα ανέρχεται κοινωνικά αποκτώντας μία σημαντική θέση στην τράπεζα, πλούτο και γόητρο, ένας «αλήτης αριστοκράτης» που κάτω απ’ τον αδυσώπητο ελληνικό ήλιο θα έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του, με τον αληθινό έρωτα και με το τραγικό στοιχείο.

Το μυθιστόρημα, το τρίτο του συγγραφέα, γράφτηκε το 1938, δύο χρόνια μετά τη Χίμαιρα και πέντε χρόνια μετά τον Συνταγματάρχη Λιάπκιν, μαζί με τα οποία σχηματίζει την τριλογία με τίτλο «Εγκλιματισμός κάτω από το Φοίβο». Πλάι στο ενδελεχές ψυχογράφημα του ήρωα, ο «παραμυθάς από ράτσα» Καραγάτσης στο μυθιστόρημά του αυτό, απεικονίζει με γλαφυρότητα την κοινωνική και πολιτική κατάσταση της μεσοπολεμικής Ελλάδας και καταθέτει την οπτική του γύρω από τη μπολσεβίκικη επανάσταση, τον κομμουνισμό, το τσαρικό καθεστώς.

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Τετάρτη & Κυριακή στις 19:00

Πέμπτη & Παρασκευή στις 20:00

Σάββατο στις 20:30

Διάρκεια: 180 λεπτά (με διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων

Τετάρτη (λαϊκή) VIP ζώνη: 20 ευρώ, Α’ & Β’ ζώνη: 15 ευρώ, Γ’ ζώνη: 14 ευρώ

Πέμπτη έως Κυριακή: VIP ζώνη: 25 ευρώ, A’ ζώνη: 20 ευρώ, Β’ ζώνη: 17 ευρώ, Γ’ ζώνη: 14 ευρώ, senior (άνω των 65): 17 ευρώ, Φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑμεΑ: 15 ευρώ (σε συγκεκριμένες θέσεις της Α’ & Β’ ζώνης)

Αγοράστε εδώ τα εισιτήριά σας

Θέατρο Πορεία

Τρικόρφων 3-5, Πλατεία Βικτωρίας

Τηλ: 210 8210991, 210 8210082