Αρχική > Infohealth > Σουτιέν που ανιχνεύει τον καρκίνο σχεδίασε 18χρονος μαθητής!

Σουτιέν που ανιχνεύει τον καρκίνο σχεδίασε 18χρονος μαθητής!

Ένας 18χρονος μαθητής υποστηρίζει ότι σχεδίασε ένα εσώρουχο που ανιχνεύει τα καρκινικά κύτταρα! Με τις τελευταίες εκτιμήσεις να θέλουν 1 στις 8 γυναίκες να νοσεί από καρκίνο του μαστού, αυτά είναι σίγουρα καλά νέα.

Ο Julian Rios Cantu, από το Μεξικό σχεδίασε ένα σουτιέν το οποίο μπορεί να εντωπίσει τον καρκίνο αρκετά νωρίς, έτσι ώστε η πλήρης αποκατάσταση και θεραπεία να είναι εφικτές γρηγορότερα. Ο 18 χρονος μαθητής και οι φίλοι του δημιούργησαν την εταιρεία Higia Technologies, η οποία προτείνει την προσθήκη τεχνολογίας σε ένα εσώρουχο που όλες οι γυναίκες χρησιμοποιούν, δηλαδή το σουτιέν!

Το σουτιέν ονομάζεται “EVA” και είναι κατάλληλο, πολύ περισσότερο σε εκείνες που έχουν ιστορικό καρκίνου στην οικογένειά τους. Χρησιμοποιεί περίπου 200 βιοαισθητήρες που χαρτογραφούν την επιφάνεια του στήθους και αναζητούν πιθανές αλλαγές θερμοκρασίας, μεγέθους και βάρους.

Η λειτουργία του αισθητήρα θερμοκρασίας, σύμφωνα με τον Cantu, αφορά στην ανάλυση περιοχών υπερβολικής αγγειοποίησης αναζητώντας την αυξημένη ροή αίματος σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Μια τέτοια ροή αίματος θα μπορούσε σύμφωνα με το νεαρό ερευνητή, να τροφοδοτεί έναν όγκο.

Είναι ευκολότερο, γρηγορότερό και λιγότερο “παρεμβατικό” από τις μαστογραφίες, τα αποτελέσματα των οποίων καμιά φορά αργούν και μήνες… Και σίγουρα κάτι ξέρει ο νεαρός ερευνητής, που απέσπασε βραβείο 20.000$ σ παγκόσμιο διαγωνισμό Student Entrepreneur Awards (GSEA), αφού έμπνευση για όλο αυτό ήταν η διπλή μαστεκτομή της μητέρας του.

Όταν ο καρκίνος του μαστού παίζει «κρυφτούλι», θα τον ανακαλύψει ο κλινικός έλεγχος

Πώς μια φωτογραφία με λεμόνια μπορεί να σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις τον καρκίνο του μαστού;

Με τη στερεοτακτική βιοψία 8 στις 10 γυναίκες αποφεύγουν τη χειρουργική βιοψία μαστού