Αρχική > Συνταγές > Σούπα με μανιτάρια και κριθαράκι. Plus: Πώς μάς βοηθά το κριθαράκι;

Σούπα με μανιτάρια και κριθαράκι. Plus: Πώς μάς βοηθά το κριθαράκι;

soup

Το κριθαράκι υπάρχει στην διατροφή μας εδώ και πολλά χρόνια! Αρχαίοι λαοί, όπως οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι το κατανάλωναν για να έχουν ενέργεια και δύναμη μέσα στην μέρα! Πώς, λοιπόν, μάς βοηθά το συγκεκριμένο τρόφιμο;

Το κριθαράκι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες. Προσφέρει στον οργανισμό ενέργεια η οποία απελευθερώνεται αργά. Περιέχει ελάχιστες ποσότητες λίπους και είναι εύπεπτο. Είναι πλούσιο σε άμυλο, αλλά περιέχει και μερικά ακόμη θρεπτικά συστατικά όπως σίδηρο, φώσφορο, ασβέστιο και βιταμίνες τύπου Β. Μάλιστα, το κριθάρι περιέχει σελήνιο, που διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος και προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες.

Οπότε ας το εντάξουμε στην διατροφή μας, σωστά;

Υλικά:

450 γρ. μανιτάρια

2 κουταλιές ελαιόλαδο

4 κουπες καρότο, κομμένο σε  κύβους

2 σκελίδες σκόρδο

2 ματσάκια φρέσκο θυμάρι

6 κούπες ζωμός λαχανικών

3/4 της κούπας κριθαράκι

1 κουταλιά φρεσκοκομμένος μαϊντανός

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση: Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τα μανιτάρια, τα καρότα, το θυμάρι, το σκόρδο και λίγο αλάτι με πιπέρι. Τσιγαρίστε ανακατεύοντας μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν (περίπου 8-10 λεπτά).

Προσθέστε το ζωμό και το κριθαράκι. Σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και σερβίρετε γαρνίροντας με τον φρέσκο μαϊντανό.

Κριθαράκι με μανιτάρια

Πέννες με μανιτάρια πορτομπέλο στο φούρνο. Plus: Πώς μάς βοηθά το έλαιο του βασιλικού;

Μανιτάρια stroganoff με noodles. Plus: Ποιος ήταν ο Stroganoff;