Αρχική > Επικαιρότητα > Σωτήρης Τσιόδρας για άρση των μέτρων: «Είναι μαραθώνιος, δεν είναι εύκολη υπόθεση»

Σωτήρης Τσιόδρας για άρση των μέτρων: «Είναι μαραθώνιος, δεν είναι εύκολη υπόθεση»

Αναφερόμενος στην άρση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση.

«Είναι μαραθώνιος, δεν είναι σπριντάρισμα. Πρέπει να τηρηθεί μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στα μέτρα και τις οικονομικές επιπτώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι διαφορετικές χώρες βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις της πανδημίας. Ενώ λοιπόν στη Δανία και την Αυστρία συζητούν για άρση των μέτρων, άλλες χώρες βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ανέφερε, επίσης, ότι από κύκλους του εξωτερικού έχει προταθεί εναλλαγή περιόδων άρσης και εφαρμογής των μέτρων.

«Να προσέξουμε τις λεπτές ισορροπίες»

Πρόσθεσε ότι, «η πανδημία είναι σαν την οδήγηση ενός αυτοκινήτου με πολλές στροφές και πρέπει να οδηγήσεις με προσοχή. Να προσέξουμε τις λεπτές ισορροπίες για να μην ανατραπούμε στην πορεία. Αν δεν προσέξουμε, όλα μπορεί να αλλάξουν».

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι: «Μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν απολύτως τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Μετά και ανάλογα με την πορεία της διασποράς του ιού, θα αρχίσει η συζήτηση για τη σταδιακή άρση των περιορισμών, πάντα με τις συστάσεις των επιστημόνων».