Blog-Tart

Η εποχή τους είναι τώρα και ταιριάζουν απόλυτα με την σοκολάτα! Φράουλες σε γλυκό. Μια μοναδική πρόταση για σήμερα και αύριο και μεθάυριο!


Και επειδή η ζύμη της τάρτας θέλει ώρα για να προετοιμαστεί, φτιάξτε τη σημερινή τάρτα με έτοιμη για να την γευτείτε γρηγορότερα!

 

Υλικά:

300γρ. ζύμη για τάρτες

1 κουβερτούρα (200γρ.)

200ml κρέμα γάλακτος

300γρ. φράουλες

Εκτέλεση: Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200°C. Τοποθετήστε τη ζύμη σας σε ειδική φόρμα για τάρτες, τρυπήστε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, καλύψτε με λαδόκολλα και ρίξτε όσπρια πάνω στη λαδόκολλα (φασόλια ξερά ή φακές) για να μην φουσκώσει και ψήστε για 20 λεπτά. Αφαιρέστε τη λαδόκολλα με τα όσπρια και ψήστε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράστε την κρέμα γάλακτος. Σε ένα μπολ τεμαχίστε την κουβερτούρα σε κομματάκια και περιχύστε την με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Αφήστε για 2 λεπτά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αδειάστε το περιεχόμενο στην ψημένη ζύμη, προσθέστε τις κομμένες φράουλες και τοποθετείστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρετε την τάρτα κρύα.

από sstrempa