Σοκολατένια brownies χωρίς ζάχαρη – Και μια μπάλα παγωτό για τη… διατροφική αμαρτία

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας και λέμε να γιορτάσουμε την Ημέρα με μια αγαπημένη συνταγή, σοκολατένια χωρίς ζάχαρη. Αλλά θα τη συνοδεύσουμε με μια μπάλα παγωτό, έτσι για τη διατροφική αμαρτία. 

Αυτά τα brownies είναι σίγουρο ότι θα τα λατρέψετε!

Υλικά

150 γρ. βούτυρο καρύδας

4 αυγά

15 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

1 μπαστούνι βανίλια (ή 1 κ.γ. υγρή βανίλια)

1/3 φλ. χαρουπάλευρο

1/3 φλ. κακάο

1/3 φλ. καρύδα (νιφάδες ινδοκάρυδο)

1 φλ. ηλιόσπορους ή κολοκυθόσπορους αλεσμένους

1 πρέζα αλάτι

2 πρέζες μαγειρική σόδα

100 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη (ψιλοκομμένη)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα τετράγωνο ταψί 20×20 εκατοστά, ιδανικό για brownies. Αλέθουμε τους ηλιόσπορους σε σκόνη, στο μπλέντερ. Κοσκινίζουμε το κακάο με το χαρουπάλευρο σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την καρύδα, τον αλεσμένο ηλιόσπορο, το αλάτι και τη σόδα. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να αναμειχθούν καλά.

Βάζουμε στο μπλέντερ το λιωμένο βούτυρο με τα αυγά και την βανίλια. Τα χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα. Με το μπλέντερ σε λειτουργία, ρίχνουμε λίγους λίγους του χουρμάδες και πολτοποιούμε, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά μέσα στα στερεά και με μία μαλακή σπάτουλ ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια κι ανακατεύουμε να μπει στο μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ισιώνουμε την επιφάνεια με την σπάτουλα.

Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40′ μέχρι να σταθεροποιηθεί. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Προαιρετικά περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα. Διατηρούμε τα brownies στο ψυγείο σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς.

Πηγή: www.argiro.gr

Διαβάστε επίσης

Το απόλυτο καλοκαιρινό ορεκτικό: Τσιπς κολοκυθιού στο φούρνο με σως γιαουρτιού

Σου έχουμε τη συνταγή για να φτιάξεις μόνη σου το πιο… delicious σπιτικό προφιτερόλ

Πανεύκολη καλοκαιρινή σαλάτα με φράουλες και ντοματίνια

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του