Υπάρχει καλύτερος γευστικός συνδυασμός από τη σοκολάτα με τις φράουλες; Αν θέλετε να ενδώσετε σε έναν γλυκό πειρασμό, αυτή η συνταγή είναι η ιδανική! Επιπλέον, είναι τόσο εύκολη (χρειάζεστε μόλις 3 υλικά και 15 λεπτά στη διάθεσή σας) που δεν θα ξοδέψετε ώρες ολόκληρες μέσα στην κουζίνα!

Υλικά

150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, σπασμένη
2/3 του πακέτου μπισκότα πτι μπερ (ολικής άλεσης)
6-7 φράουλες πολτοποιημένες

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά. Σπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Πολτοποιούμε και τις φράουλες στο μπλέντερ και ρίχνουμε τον πολτό στη λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας καλά.

Προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά να γίνουν μια μάζα. Πλάθουμε μπαλάκια βάρους περίπου 15 γρ. και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν για περίπου 30 λεπτά. Μετά τα περνάμε από κακάο ή τρούφα ή λιωμένη κουβερτούρα ή τριμμένο μπισκότο. Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά πριν τα φάμε.


Πηγή: gastronomos.gr

από Μαρία Ιωαννάτου