Αρχική > Τι Νέα; > Σοκάρει καθηγητής: Στα 80.000 τα ενεργά κρούσματα στην Αττική- Σύντομα θα περάσουμε τα 3.000 κρούσματα

Σοκάρει καθηγητής: Στα 80.000 τα ενεργά κρούσματα στην Αττική- Σύντομα θα περάσουμε τα 3.000 κρούσματα

Απαισιόδοξα είναι τα όσα είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής  Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης. «Είμαστε μπροστά στο επόμενο μεγάλο κύμα», είπε. Η αυξητική τάση των κρουσμάτων άλλωστε ήταν αυτό που έκανε τους ειδικούς να εισηγηθούν καθολικό lockdown στη χώρα- τις λεπτομέρειες θα ανακοινώσει σήμερα στις 12.00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Από την ανάλυση των δεδομένων τα κρούσματα του κορωνοϊού ξεπερνούν τα 150.000 σε όλη την Ελλάδα, ενώ στην Αττική υπολογίζονται γύρω στα 80.000, εξήγησε ο καθηγητής Νίκος Θωμαΐδης.

«Τώρα φαίνεται ότι έρχεται ένα δεύτερο μεγάλο κύμα το οποίο θα κορυφωθεί και θα χρειαστεί ένα μήνα για να αρχίσει να μειώνεται» τόνισε ο καθηγητής για να συμπληρώσει ότι «οι επόμενες 2 βδομάδες το πιο κρίσιμο σημείο». Στη συνέχεια είπε ότι «σίγουρα θα περάσουμε τα 3.000 κρούσματα στη χώρα όπως πάμε. Το lockdown μπορεί να επιβραδύνει την πορεία του ιού και να αναστρέψει την εικόνα. Θα υπάρξει κορύφωση σε 15-20 μέρες και μετά θα επέλθει η μείωση, γύρω στα Χριστούγεννα. Θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας έτσι και αλλιώς», κατέληξε ο κ. Θωμαΐδης.

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του