Αρχική > Κοινωνία > Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο επιχειρηματίας Θόδωρος Νιτσιάκος

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο επιχειρηματίας Θόδωρος Νιτσιάκος

Νεκρός ανασύρθηκε μέσα από το όχημά του το βράδυ της Παρασκευής ο γνωστός επιχειρηματίας Θοδωρής Νιτσιάκος.

Το αυτοκίνητό του, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμές συνθήκες, έπεσε σε γκρεμό βάθους 20-25 μέτρων, κοντά στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων – το χωριό από όπου κατάγεται-. Εκεί είχε πάει για κυνήγι.

Οι αρχές ενημερώθηκαν για το δυστύχημα περίπου στις 10 το βράδυ από έναν συγχωριανό του άτυχου επιχειρηματία ο οποίος έτυχε να περνάει εκείνη τη στιγμή από το σημείο και επί τόπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και η 5η ΕΜΑΚ.

Ποιος ήταν ο Θοδωρής Νιτσιάκος

Με καταγωγή από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων και γεννημένος στις 25/3/1944, ο Θεόδωρος Νιτσιάκος με σπουδές στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας αποφάσισε το 1972 να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα.

Με συνεχή βήματα προόδου διεύρυνε την παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης και έχτισε σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου .

H εταιρεία που κατάφερε να «χτίσει» ο Θοδωρής Νιτσιάκος είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός κρέατος κοτόπουλου στην Ελλάδα, εκ των σημαντικότερων επιχειρήσεων εμπορίας δημητριακών και σογιαλεύρου και μέσα στις 10 μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας με βάση το τζίρο.