Αρχική > Featured > Σκέφτεστε να στολίσετε φυσικό έλατο; Δείτε πότε ξεκινά η διάθεση και πόσο θα σας στοιχίσει

Σκέφτεστε να στολίσετε φυσικό έλατο; Δείτε πότε ξεκινά η διάθεση και πόσο θα σας στοιχίσει

Αισιόδοξος ότι στα επόμενα χρόνια θα ασχοληθούν με την καλλιέργεια και διάθεση ελάτων για τις γιορτές περισσότεροι κάτοικοι του Ταξιάρχη στη Χαλκιδική, εμφανίζεται ο πρόεδρος του τοπικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών και Πωλητών Χριστουγεννιάτικων Δέντρων, Γιάννης Ξάκης, υπενθυμίζοντας ότι το συγκεκριμένο χωριό διαθέτει τον κύριο όγκο χριστουγεννιάτικων δέντρων στην ελληνική αγορά.

«Αυτή τη στιγμή στον Ταξιάρχη όλοι οι κάτοικοι άρχισαν να ασχολούνται πολύ περισσότερο από πριν», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», εκφράζοντας μάλιστα την πεποίθηση ότι αυτή η εικόνα δεν είναι προσωρινή.

Από 30 μέχρι 100 ευρώ

Σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό για τη φετινή σεζόν ο κ. Ξάκης εξήγησε ότι η διάθεση των ελάτων ξεκινά στις 29 Νοεμβρίου, ενώ μέσα στις επόμενες δύο ημέρες θα γίνει ο έλεγχος και αναμένεται να ξεκινήσει η μεταφορά των δέντρων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Οι τιμές θα κινηθούν σε μια κλίμακα που ξεκινά από 30 ευρώ και φτάνει μέχρι 100, ενώ οι Έλληνες παραγωγοί της Χαλκιδικής εκτιμούν ότι η αγοραστική κίνηση για τη φετινή σεζόν θα είναι παρόμοια με εκείνη της αντίστοιχης περσινής, με ανοδικές τάσεις.

«Ευελπιστούμε η χρονιά να είναι όπως πέρυσι και ελπίζουμε να πάει λίγο καλύτερα. Πέρυσι διατέθηκαν γύρω στα 20.000 δέντρα, ευελπιστούμε να πάμε περίπου στο ίδιο», εξήγησε ο κ. Ξάκης που ανέφερε ότι από την παραγωγή της περιοχής στην Αθήνα διατίθενται τα περισσότερα δέντρα, περίπου τα 2/3 ίσως και κάπως περισσότερο της παραγωγής. Η Αθήνα έχει όμως σχετικά υψηλότερες τιμές, αφού στο τελικό ποσό συνυπολογίζεται το κόστος της μεταφοράς, αλλά και το υψηλό συχνά ενοίκιο, που χρειάζεται να καταβάλουν σε δήμους για τις ημέρες της παραμονής τους στους υπαίθριους χώρους όπου διαθέτουν τα έλατα.